Research and development skills (5 cr)
Code: MO00DS25-3143
General information
Enrollment
07.11.2022 - 13.12.2022
Timing
09.01.2023 - 30.04.2023
Number of ECTS credits allocated
5 op
Virtual portion
5 op
Mode of delivery
Distance learning
Unit
Department of Business
Campus
Ecampus
Teaching languages
- Finnish
Seats
20 - 60
Degree programmes
- Degree Programme in Business Management
Teachers
- Heli Kesämaa
- Ulla Korvenpää
Teacher in charge
Heli Kesämaa
Groups
-
LTMI20SVABusiness Management, online studies
-
LTMI20SMBusiness Management, part-time studies
-
LTMI20SVBBusiness Management, online studies
-
LTMI20SVBusiness Management, online studies
-
LTMI21SMBusiness Management, part-time studies
-
LTMI21SVABusiness Management, online studies
-
LTMI21SVBBusiness Management, online studies
Objective
Common learning outcomes (as implemented in degree programmes) 2 ECTS credits:
You know the general stages in a research and development process.
You are able to search for information in the key information environments of your own field.
You are able to read, critically evaluate and utilize the literature and research publications of your own field.
You are familiar with and able to apply the principles of research ethics and reliability.
You are able to compose a literature review based on the materials published in your field of study and your own bachelor’s thesis following the principles of scientific communication.
Degree programme specific learning outcomes for research and development methods, 3 ECTS credits
You are familiar with the current research subjects and development needs of your own field.
You are familiar with and able to apply the key development approaches and/or research methods and ethical principles of your own field.
You are able to report on a research or development process following the principles of professional and scientific communication.
Content
Content of common learning outcomes, 2 ECTS credits:
What are the phases into which a research and development process can be divided?
How do you find, read and critically evaluate the research data of your own field?
How do you write a literature review that utilizes reliable research data and is linked to your own field and bachelor’s thesis following the principles of ethical scientific communication?
Degree programme specific content, 3 ECTS credits
What are the key research subjects and development needs in your own field?
What are the development approaches and/or research methods in your own field and how do you apply them in practice based on the development needs of your own field?
How do you report a research or development process following the principles of ethical professional and scientific communication in your own field?
Opiskelumateriaali
Opiskelumateriaali julkaistaan Learnissa opintojakson alkaessa.
Opintojakso koostuu kahdesta osa-alueesta, jotka arvioidaan erikseen: tutkimuksellinen kehittäminen 3 op ja tiedonhankinta ja raportointi 2 op.
Opintojaksolla on perehdyttävä tutkimus- ja kehittämistyön kirjallisuuteen, esimerkiksi:
Vilkka, Hanna, 2015 tai uudempi. Tutki ja kehitä. Jyväskylä: PS-Kustannus.
Ojasalo, Katri, Moilanen, Teemu ja Ritalahti, Jarmo, 2015 tai muu painos. Kehittämistyön menetelmät. Uudenlaista osaamista liiketoimintaan. WSOYPro.
Toikko, Teemu & Rantanen, Teemu, 2009 tai uudempi. Tutkimuksellinen kehittämistoiminta. Tampere: Tampereen yliopistopaino
Kananen, Jorma: lukuisia tutkimustyön ja kehittämistyön kirjoja ammattikorkeakoulun opinnäytetyön tekemiseen
Yksilölliset oppimisväylät
TOTEUTUS ON TÄYNNÄ, SEURAAVA TOTEUTUS ALKAA 1.5.2023.
Tämä opintojakso suoritetaan siinä vaiheessa, kun olet käynnistämässä omaa opinnäytetyötäsi. Jos sinulla ei ole vielä aihetta, voit kuitenkin aloittaa opintojakson suorittamisen ja keskustella opettajan kanssa aiheesta.
Tämän opintojakson sisältö noudattaa Mikkelin liiketalouden opinnäytetyön ohjeistuksia, eikä näin ollen ole tarkoitettu muiden koulutusten opiskelijoille.
Opintojakson Learn-alusta avautuu automaattisesti 9.1.2023 alkaen, kun ilmoittautuminen on hyväksytty. Opintojakso koostuu kahdesta osa-alueesta, jotka arvioidaan erikseen: tutkimuksellinen kehittäminen 3 op ja tiedonhankinta ja raportointi 2 op. Tentit ja tehtävät tehdään annetussa järjestyksessä. Tehtäviä voi palauttaa arviointiin 31.1., 28.2, 31.3. ja 30.4.2023. Kaikki tehtävät on palautettava viimeistään 30.4.2023. Huomaa, että opettajien vapaajaksojen aikana ei anneta ohjausta, eikä tehdä arviointeja.
Tämä opintojakso suoritetaan ennen kuin aloitat Tutkimusmenetelmät -opintojakson.
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojaksolla käynnistetään oman opinnäytetyön suunnittelu yhdessä työn toimeksiantajan kanssa.
Tentit ja muut määräajat
Tämä opintojakso suoritetaan ajalla 9.1. - 30.4.2023. Tehtäviä voi palauttaa arviointiin 31.1., 28.2, 31.3. ja 30.4.2023. Kaikki tehtävät on palautettava viimeistään 30.4.2023.
Tehtävistä kirjallisuuskatsaus ja oman opinnäytetyön suunnitelma arvioidaan ja niistä annetaan palaute. Arviointeja tehdään kerran kuukaudessa. Huomaa, että opettajien vapaajaksojen aikana ei anneta ohjausta, eikä tehdä arviointeja.
Opiskelijan työmäärä
133 h itsenäistä verkkotyöskentelyä.
Further information
TOTEUTUS ON TÄYNNÄ, SEURAAVA TOTEUTUS ALKAA 1.5.2023.
Kaikilla osallistujilla olisi hyvä olla opinnäytetyön aihe tiedossa opintojakson alkaessa. Jos sinulla ei ole vielä aihetta, voit kuitenkin aloittaa opintojakson suorittamisen ja keskustella opettajan kanssa aiheesta. Merkittävä osa arvioinnista perustuu opinnäytetyön tutkimussuunnitelmaan ja opinnäytetyöhön liittyvään kirjallisuuskatsaukseen. Opinnäytetyön tutkimussuunnitelma tehdään siitä aiheesta, josta tulet opinnäytetyösi tekemään.
Tämän opintojakson sisältö noudattaa Mikkelin liiketalouden opinnäytetyön ohjeistuksia, eikä näin ollen sovellu muiden koulutusten opiskelijoille.
Viestintätaidot-opintojakso tulee olla hyväksytysti suoritettu ennen tämän opintojakson aloittamista.
Opettajat
Heli Kesämaa, heli.kesamaa@xamk.fi (3 op) (= 60 % opintojakson arvosanan painoarvosta) ja
Ulla Korvenpää, ulla.korvenpaa@xamk.fi (2 op) (= 40 % opintojakson arvosanan painoarvosta)
Evaluation scale
1-5