Lämmönsiirto (5 op)
Toteutuksen tunnus: BI00BK77-3007
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
07.11.2022 - 18.11.2022
Ajoitus
09.01.2023 - 30.04.2023
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Sähkö-, talo- ja biotuotetekniikan koulutusyksikkö
Toimipiste
Savonlinnan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
15 - 40
Koulutus
- Biotuotetekniikan koulutus
Opettaja
- Petteri Paananen
Ajoitusryhmät
- Ryhmä A (Koko: 15. Avoin AMK: 0.)
- Ryhmä B (Koko: 15. Avoin AMK: 0.)
Ryhmät
-
BISA21SPBiotuotetekniikka, päivätoteutus
Pienryhmät
- Ryhmä A
- Ryhmä B
Tavoitteet
Tunnet lämmönsiirtotekniikkaan ja energiatehokkuuteen liittyvät käsitteet.
Pystyt laskemaan lämmönsiirtoon liittyviä suureita ja mitoittamaan lämmönvaihtimia sekä lämmösiirtoverkkoja.
Tunnet haihdutukseen ja kuivaukseen liittyvät käsitteet sekä pystyt laskemaan näiden laitteiden virtauksia ja päämittoja.
Sisältö
Mitä tarkoittaa lämmönjohtuminen, konvektio ja säteily?
Mitä on huomioitava kokonaislämmönsiirtoa määritettäessä?
Kuinka lämmönsiirtimiä mitoitetaan?
Kuinka lämmönsiirrinverkkoja voidaan optimoida?
Mitä tarkoittaa haihdutus ja lauhdutus ja kuinka niihin liittyviä suureita voidaan laskea?
Mitä tarkoittaa diffuusio ja kosteus?
Kuinka kuivaimiin liittyviä virtauksia voidaan määrittää?
Arviointiasteikko
1-5
Esitietovaatimukset
Virtaustekniikka ja taseet