Siirry suoraan sisältöön

Yritystoiminta ja yrittäjyys (5 op)

Toteutuksen tunnus: LT00AA91-3060

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

21.08.2023 - 01.09.2023

Ajoitus

28.08.2023 - 31.12.2023

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Liiketalouden koulutusyksikkö

Toimipiste

Kouvolan kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

20 - 60

Koulutus

  • Liiketalouden koulutus

Opettaja

  • Katariina Palmu

Ryhmät

  • DAKV23SV
    Data-analytiikka, verkkototetus

Tavoitteet

Osaat arvioida yrittäjyyden merkitystä ja mahdollisuuksia yhteiskunnassa. Osaat selvittää ja selittää digitaalisen yhteiskunnan mahdollisuuksia yrittämiselle. Osaat kuvata yrityksen toimintakokonaisuuden ja toimintaprosesseja. Osaat vertailla yritysmuotojen soveltuvuutta eri tilanteissa. Osaat selvittää yrityksen keskeiset sidosryhmät

Sisältö

Mikä merkitys yrittäjyydellä on yhteiskunnassa? Mitä yrittämisen mahdollisuuksia digitaalinen yhteiskunta tarjoaa? Mitkä ovat yrityksen toimintaprosessit? Mitä tulee huomioida yritysmuodon valinnassa? Mitä ovat keskeiset sidosryhmät?

Opiskelumateriaali

Opintojakson opiskelumateriaali löytyy Learn-alustalta.
Lisäksi opiskelijan itse valitsema yrittäjyyteen ja/tai yritystoimintaan liittyvä kirja lukupiiriä varten.

Yksilölliset oppimisväylät

Opintoja nopeuttava vaihtoehto/väylä: aikaisemmin opintonsa aloittaneelle ryhmälle tarjottava vastaava toteutus.

Aiemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen:

- Hyväksiluku koko opintojaksosta: Aiempi samansisältöinen opintojakso riittävässä laajuudessa toisessa amk:ssa tai yliopistossa) --> keskustelu opintovastaavan kanssa --> e-lomake --> koulutusvastaavan hyväksyntä

- Osittainen hyväksiluku: Aiempi, osittain samansisältöinen tai laajuudessaan pienempi opintojakso toisessa amk:ssa tai yliopistossa --> ota sähköpostitse yhteyttä opintojakson opettajaan viimeistään opintojakson alkaessa.

- Osaamisen näyttö (vastaavat tiedot/taidot hankittu esim. ammatillisessa koulutuksessa, yrittäjyydessä, harrastuksessa tms.) Tämän opintojakson osalta näyttömahdollisuuteen edellytetään omakohtaista kokemusta yrittäjyydestä tai yrittäjyyden kehittämisestä. Tee hakemus e-lomakkeella, tehtävistä sovitaan opintojakson opettajan kanssa opintojakson alkaessa.

TKI ja työelämäyhteistyö

Työelämäyhteistyö: Opintojaksolla tutustutaan tarkemmin yhteen, opiskelijoiden valitsemaan yritykseen yritysanalyysin merkeissä. Lisäksi opintojaksolla tutustuaan yrittäjyyteen ja yrittäjiin.

Tentit ja muut määräajat

Opintojakson oppimistehtävien määräajat ilmoitetaan opintojakson Learn-alustalla. Huomioithan, että kaikki oppimistehtävät tulee olla suoritettu hyväksytysti Learn-alustalta löytyvän aikataulun mukaisesti hyväksyttävän suorituksen saamiseksi opintojaksosta. Myöhässä palautetut tehtävät arvioidaan automaattisesti hylätyksi. Opintojaksolla noudatetaan Xamkin tutkintosääntöä. Hylätty opintojakso (= yksi tai useampi hylätty oppimistehtävä) on mahdollista uusia kokonaisuutena kerran vuoden sisällä siitä, kun opintojakso on kirjattu alkamaan Pepissä.

Opiskelijan työmäärä

Opintojakso (5op) vastaa n. 135 tuntia opiskelijan työtä. Tämä koostuu itseopiskelusta ja oppimistehtävien teosta yksin ja ryhmässä.

Toteutuksen osien kuvaus

Opintojakso sisältää erilaisia oppimistehtäviä. Huomioithan, että kaikki oppimistehtävät tulee olla suoritettu hyväksytysti Learn-alustalta löytyvän aikataulun mukaisesti hyväksyttävän suorituksen saamiseksi opintojaksosta. Myöhässä palautetut tehtävät arvioidaan automaattisesti hylätyksi. Opintojaksolla noudatetaan Xamkin tutkintosääntöä. Hylätty opintojakso (= yksi tai useampi hylätty tehtävä) on mahdollista uusia kokonaisuutena kerran vuoden sisällä siitä, kun opintojakso on kirjattu alkamaan Pepissä.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opintojakso arvioidaan asteikolla 0-5. Opintojakson arvioin perustuu Xamkin ammattikorkeakoulun opiskelijan arviointikehikkoon. Tehtäväkohtaiset arviointikriteerit ja pisteytyksen löydät Learn-alustalta.