Kestävää elämäntapaa tukevia menetelmiä (5 op)
Toteutuksen tunnus: AV00ES26-3001
Toteutuksen perustiedot
Ajoitus
03.04.2023 - 31.08.2023
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
5 op
TKI-osuus
2 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Avoin AMK ja täydennyskoulutus
Toimipiste
E-kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 100
Koulutus
- Avoin ammattikorkeakoulu, osaajakoulutus
Opettaja
- Hanna Ukkola
- Eeva Koljonen
Vastuuopettaja
Eeva Koljonen
Ryhmät
-
AVKEHYOS23Avoion AMK: Kestävän hyvinvoinnin osaaja
Tavoitteet
Tunnet kotitalouden ympäristövaikutusten ja luonnonvarojen kulutuksen arviointitapoja.
Tunnet ruokakasvatuksen tavoitteita ja menetelmiä kestävää hyvinvointia tukevan ruokailun toteuttamiseen.
Tunnet erilaisia hyvinvointiteknologian työkaluja, tuotteita ja palveluja.
Tiedät millaisia mahdollisuuksia erilaiset hyvinvointiteknologiset välineet ja pelillisyys tarjoavat hyvinvoinnin arviointiin/ohjaukseen.
Osaat hyödyntää erilaisia työkaluja ja mittareita oman hyvinvointisi tarkastelussa.
Sisältö
Millaisia menetelmiä on ympäristövaikutusten ja luonnonvarojen kulutuksen arviointiin?
Miten terveyttä ja kestävää hyvinvointia tuetaan vastuullisella ruokakasvatuksella?
Millaisia hyvinvointiteknologian työkaluja ja tuotteita on saatavilla?
Miten hyvinvointiteknologiaa ja pelillisyyttä voidaan hyödyntää hyvinvoinnin ohjauksessa ja arvioinnissa?
Miten voit arvioida omaa hyvinvointiasi?
Opiskelumateriaali
Sähköinen materiaali Learn oppimisalustalla.
Opiskelumuodot ja -menetelmät
Opintojakso toteutetaan verkossa.
Perehdyt Learn-alustalla seuraaviin aihepiireihin:
Kotitalouden ympäristövaikutusten arviointi
Ruoka ja kestävä hyvinvointi
Ruokakasvatus
Hyvinvointiteknologia
Pelillisyys
TKI ja työelämäyhteistyö
Harjoitustehtäviä voi kytkeä omaan työhön, työpaikkaan tai hankkeisiin.
Tenttien ja tehtävien ajoittuminen
Opintojaksolla voi edetä omaan tahtiin opintojakson alku- ja päättymispäivämääriä noudattaen.
Aikataulut ilmoitetaan opintojaksoalustalla.
Opiskelijan työmäärä
Opiskelijan työmäärä on 5 op x 27 h/ op eli 135 tuntia.
Toteutuksen osien kuvaus
Kotitalouden ympäristövaikutusten arviointi 1 op
Ruoka-, ruokakasvatus ja kestävä hyvinvointi 2 op
Hyvinvointiteknologia 1 op
Pelillisyys 1 op
Lisätietoja opiskelijoille
Tämä opintojakso sisältyy Xamkin Pulsen Kestävän hyvinvoinnin osaaja -koulutuskokonaisuuteen.
Xamkin tutkinto-opiskelijat eivät voi ilmoittautua tälle opintojaksoille.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Harjoitustehtävien vertaipalaute, tenttien ja testien arvosanat 1-5
Kokonaisarvosana määräytyy arvioitavien tehtävien ja tenttien perusteella .
Hyvä taso
Osaat työskennellä innovatiivisesti ja itsenäisesti asiantuntijatehtävissä työelämässä sekä luovasti päätellä ja ratkaista ammattialan ongelmia.
Osaat arvioida toimintaa asiakas-, käyttäjä- ja kohderyhmätilanteissa.
Osaat valita tarkoituksenmukaiset kestävää elämäntapaa tukevat mallit ja menetelmät sekä perustella valinnan.