Skip to main content

Hospitality business environment analysis (5 cr)

Code: MR00CV62-3007

General information


Enrollment

04.08.2023 - 03.09.2023

Timing

01.09.2023 - 15.12.2023

Number of ECTS credits allocated

5 op

Virtual portion

4 op

RDI portion

2 op

Mode of delivery

20 % Contact teaching, 80 % Distance learning

Unit

Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work

Campus

  • Mikkeli Campus
  • Ecampus

Teaching languages

  • Finnish

Seats

20 - 50

Degree programmes

  • Degree Programme in Tourism and Service Business

Teachers

  • Riitta Tuikkanen

Teacher in charge

Riitta Tuikkanen

Groups

  • MRMI23SVY
    Tourism and Service Business, master studies
  • 28.09.2023 09:00 - 16:00, Matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristön analyysi MR00CV62-3007
  • 29.09.2023 09:00 - 16:00, Matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristön analyysi MR00CV62-3007

Objective

You are able to find, study, produce and critically evaluate multidisciplinary information about the business environment of hospitality services.
You can use key business environment analysis methods.
You are able to describe the benefits and limitations of different operational environment analysis methods.
You are able to utilise information about the business environment of hospitality services in development and in decision-making situations.

Content

How do you find, study, produce and critically evaluate multidisciplinary information about the business environment of hospitality services?
How do you analyse and make conclusions of the information collected?
How do you choose the analysis methods and justify your choices?
How do you utilise information about the business environment of hospitality services in development and in decision-making situations?

Opiskelumateriaali

Kamensky, Mika 2014. Strateginen johtaminen : menestyksen timantti. Muu keskeinen toimintaympäristöanalyysiin liittyvä materiaali ja materiaalilinkit löytyvät Learnista.

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Opetus toteutetaan verkko- ja kontaktiopetuksena. Kontaktipäivät ovat Mikkelin kampuksella 25.8.2023 ja 28.-29.9.2023 klo 9-16. Kontaktipäiviin voi osallistua myös verkkoyhteyden välityksellä etänä.


Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Voit sopia nopeutetusta suoritustavasta opettajan kanssa.

Työhön integroitu oppimisväylä:
Työhön integroitu oppimisväylä on mahdollinen, jos työskentelet restonomin ammattialaan liittyvässä yrityksessä tai organisaatiossa tai ammattialaan liittyvissä työtehtävissä. Tällöin voit suorittaa opintojakson työpaikallasi/projektissa joko kokonaan tai osittain. Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja hallitset ne sekä teoriassa että käytännössä. Oppimistehtävien sisällöstä sinun tulee aina sopia opintojakson opettajan kanssa.

TKI ja työelämäyhteistyö

Oppimistehtävät tehdään joko omaan työpaikkaan tai itse valitsemaasi muuhun työpaikkaan.

Tentit ja muut määräajat

Tehtävä 1 ja 2 tehdään ennen 28.-29.9. kontaktipäiviä. Tehtävä 3 viimeistään lukukauden loppuun mennessä.

Kansainvälinen yhteistyö

Ei kv-yhteistyötä.

Opiskelijan työmäärä

Lähiopetus 24 h, kirjallisuuteen perehtyminen 41 h, oppimistehtävät 70 h.

Toteutuksen osien kuvaus

Opintojakson alussa päivitetään tietoja Matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristöstä ja pohditaan toimintaympäristöanalyysin merkitystä liiketoiminnan suunnittelussa ja kehittämisessä. Sitten perehdytään erilaisiin alan toimintaympäristöä kuvaaviin tietolähteisiin, toimintaympäristöanalyysissa käytettäviin tutkimusotteisiin sekä tiedonhankinta- ja analyysimenetelmiin sekä toteutetaan pienimuotoinen toimintaympäristöanalyysi lopputehtävänä.

Further information

Kontaktiopetuspäivät ovat 25.8. ja 28.-29.9.2023 Mikkelin kampuksella klo 9-16.

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Tehtävät 3 arvioidaan 1 - 5 / täydennettävä, tehtävät 1 ja 2 hyväksytty, täydennettävä.