Skip to main content

Hospitality business management (5 cr)

Code: MR00DU62-3006

General information


Enrollment

07.11.2022 - 18.11.2022

Timing

09.01.2023 - 30.04.2023

Number of ECTS credits allocated

5 op

Virtual portion

1 op

RDI portion

2 op

Mode of delivery

80 % Contact teaching, 20 % Distance learning

Unit

Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work

Campus

Mikkeli Campus

Teaching languages

  • Finnish

Seats

20 - 25

Degree programmes

  • Degree Programme in Tourism and Service Business

Teachers

  • Hanna Pajari-Seppänen
  • Kirsi Kuusisto

Teacher in charge

Hanna Pajari-Seppänen

Groups

  • MRMI21SP
    Tourism and Service Business, full-time studies

Objective

You know your duties and responsibilities at work.
You understand the big picture of the operations and safety and decurity in your working environment.
You understand the meaning of sustainable development and how to develop leadership in your business field.
You are familiar with the viewpoints of leadership and ethics in business.
You know how to use process thinking as a tool for management and how to implement it in a customer-oriented way.

Content

What are the steps of risk management?
How to be a manager and make decisions?
What are a manager’s responsibilities and duties?
What kind of service quality tools are there in the tourism and hospitality business?
What is the purchase process?
What is the meaning of global thinking and multicultural work in leadership?
How do you operate in the social situations?

Opiskelumateriaali

Opiskelumateriaalit ovat käytettävissä Learnissa.

Yksilölliset oppimisväylät

Opintojaksolla syvennytään lähitapaamisilla yksilö- ja ryhmätyöskentelyn avulla matkailu- ja ravitsemisalan liiketoiminnan johtamisen käytänteisiin. Opintojakso käynnistyy teoreettisella osuudella, jonka jälkeen opittua sovelletaan työelämää palvelevissa tehtävissä kahden päivän opintoretkellä, johon voi sisältyä omavastuuosuus max. 40 €.

Työhön integroitu oppimisväylä:
Jos työskentelet alan yrityksessä tai muussa organisaatiossa, voit suorittaa opintojakson työpaikallasi joko kokonaan tai osittain. Tällöin ole yhteydessä opintojakson alussa opintojakson opettajaan ja sovi opinnollistamisesta. Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja hallitset ne sekä teoriassa että käytännössä.
Opintojaksolla tehdään yhteistyötä muiden opiskelijoiden kanssa jakamalla tietoa keskusteluissa ja ryhmätehtävissä. Yhteistyössä tavoitteena on tietämyksen syventäminen ja erilaisten näkökulmien tuonti aiheeseen.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojaksolla toteutetaan kehittämistehtävä yhteistyössä työelämän kanssa.

Tentit ja muut määräajat

Ei tenttiä.

Opiskelijan työmäärä

135 h

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Opintojakso arvioidaan tuntitehtävien, oppimispäiväkirjan ja ryhmätyöskentelyn perusteella.