Skip to main content

Food knowledge and hygiene (5 cr)

Code: EL00ER77-3001

General information


Enrollment
21.08.2023 - 01.09.2023
Registration for the implementation has ended.
Timing
01.09.2023 - 08.12.2023
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
5 cr
Mode of delivery
Contact learning
Unit
Department of Forestry and Environmental Technology
Campus
Kouvola Campus
Teaching languages
Finnish
Seats
1 - 40
Degree programmes
Degree Programme in Advanced Food Technology
Teachers
Mari Järvenmäki
Teacher in charge
Mari Järvenmäki
Groups
ELKV23SP
Kehittyvä elintarviketekniikka, full-time studies
Course
EL00ER77
No reservations found for realization EL00ER77-3001!

Objective

Osaat elintarvikkeiden hyvän valmistus- ja säilytyshygienia ja sen merkityksen ruokaturvallisuudelle.
Osaat hygieenisen työskentelyn ja hyvän käsihygienian.
Osaat tunnistaa eri elintarvikkeita ja tunnet niiden ominaisuuksia.
Osaat ryhmitellä elintarvikkeita erilaisiin ryhmiin niiden ominaisuuksien ja erityispiirteiden perusteella.

Content

Millaisia erilaisia elintarvikkeita meillä on markkinoilla? Millaisia erilaisia ominaisuuksia elintarvikkeilla on? Miten elintarvikkeita voidaan ryhmitellä niiden ominaisuuksien perusteella? Mitä tarkoitetaan ruokaturvallisuudella?

Mitä on hyvä elintarvikehygienia? Mitkä tekijät vaikuttavat hyvään elintarvikehygieniaan? Mikä vaikutus on hyvällä käsihygienialla?

Course material

Opettajan Learnissa jakama materiaali
Hygieniaopas: Elintarvikehygienian perusteet. Ympäristökustannus Oy

Study forms and methods

Työviikkopohjainen oppimisväylä: Työjärjestyksen mukaiset tunnit

Opintoja nopeuttava oppimisväylä: Soveltuu nopeuttajille, ei edeltävyysehtoja. Itsenäiset suoritustavat

RDI and work-related cooperation

Mahdollisuuksien mukaan vierailuja/muuta työelämäyhteistyötä

Timing of exams and assignments

Oppimistehtävien palautuspäivämäärät ilmoitetaan opintojakson alussa. Mahdollisten tenttien ajankohdat sovitaan opintojakson alussa.

Student workload

135 h, josta lähituntien lisäksi opiskelijan pitää varata riittävästi aikaa itsenäiseen opiskeluun ja oppimistehtävien tekemiseen.

Course part description

Elintarviketuntemus -osassa tutustut erilaisiin elintarvikeryhmiin (mm. kasvikset, viljat, liha, kalat, maito, rasvat, sokerit) ja elintarvikevalmisteisiin. Lisäksi tulevat tutuksi erilaiset kulutukseen vaikuttavat trendit kuten esim. lähiruoka, luomu, vegaanisuus.

Elintarvikehygienia -osassa perehdyt siihen mistä hyvä elintarvikehygienia koostuu. Elintarvikehygieniassa tutustut erilaisiin käytäntöihin, joilla voidaan parantaa elintarviketurvallisuutta. Keinoina voi olla esim. tilojen oikea sijoittelu ja pintamateriaalit, tilojen ja välineiden hyvä kunto ja puhtaus, hyvä työskentelyhygienia ja elintarvikkeiden lämpötilahallita.

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Opintojakso arviointi perustuu oppimistehtäviin ja mahdolliseen tenttiin. Oppimistehtävien tarkemmat arviointikriteerit kerrotaan tehtävänannon yhteydessä.

Go back to top of page