Food knowledge and hygiene (5 cr)
Code: EL00ER77-3001
General information
- Enrollment
-
21.08.2023 - 01.09.2023
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
01.09.2023 - 08.12.2023
Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 5 cr
- Mode of delivery
- Contact learning
- Unit
- Department of Forestry and Environmental Technology
- Campus
- Kouvola Campus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 1 - 40
- Degree programmes
- Degree Programme in Advanced Food Technology
- Teachers
- Mari Järvenmäki
- Teacher in charge
- Mari Järvenmäki
- Groups
-
ELKV23SPKehittyvä elintarviketekniikka, full-time studies
- Course
- EL00ER77
Objective
Osaat elintarvikkeiden hyvän valmistus- ja säilytyshygienia ja sen merkityksen ruokaturvallisuudelle.
Osaat hygieenisen työskentelyn ja hyvän käsihygienian.
Osaat tunnistaa eri elintarvikkeita ja tunnet niiden ominaisuuksia.
Osaat ryhmitellä elintarvikkeita erilaisiin ryhmiin niiden ominaisuuksien ja erityispiirteiden perusteella.
Content
Millaisia erilaisia elintarvikkeita meillä on markkinoilla? Millaisia erilaisia ominaisuuksia elintarvikkeilla on? Miten elintarvikkeita voidaan ryhmitellä niiden ominaisuuksien perusteella? Mitä tarkoitetaan ruokaturvallisuudella?
Mitä on hyvä elintarvikehygienia? Mitkä tekijät vaikuttavat hyvään elintarvikehygieniaan? Mikä vaikutus on hyvällä käsihygienialla?
Course material
Opettajan Learnissa jakama materiaali
Hygieniaopas: Elintarvikehygienian perusteet. Ympäristökustannus Oy
Study forms and methods
Työviikkopohjainen oppimisväylä: Työjärjestyksen mukaiset tunnit
Opintoja nopeuttava oppimisväylä: Soveltuu nopeuttajille, ei edeltävyysehtoja. Itsenäiset suoritustavat
RDI and work-related cooperation
Mahdollisuuksien mukaan vierailuja/muuta työelämäyhteistyötä
Timing of exams and assignments
Oppimistehtävien palautuspäivämäärät ilmoitetaan opintojakson alussa. Mahdollisten tenttien ajankohdat sovitaan opintojakson alussa.
Student workload
135 h, josta lähituntien lisäksi opiskelijan pitää varata riittävästi aikaa itsenäiseen opiskeluun ja oppimistehtävien tekemiseen.
Course part description
Elintarviketuntemus -osassa tutustut erilaisiin elintarvikeryhmiin (mm. kasvikset, viljat, liha, kalat, maito, rasvat, sokerit) ja elintarvikevalmisteisiin. Lisäksi tulevat tutuksi erilaiset kulutukseen vaikuttavat trendit kuten esim. lähiruoka, luomu, vegaanisuus.
Elintarvikehygienia -osassa perehdyt siihen mistä hyvä elintarvikehygienia koostuu. Elintarvikehygieniassa tutustut erilaisiin käytäntöihin, joilla voidaan parantaa elintarviketurvallisuutta. Keinoina voi olla esim. tilojen oikea sijoittelu ja pintamateriaalit, tilojen ja välineiden hyvä kunto ja puhtaus, hyvä työskentelyhygienia ja elintarvikkeiden lämpötilahallita.
Evaluation scale
1-5
Assessment methods and criteria
Opintojakso arviointi perustuu oppimistehtäviin ja mahdolliseen tenttiin. Oppimistehtävien tarkemmat arviointikriteerit kerrotaan tehtävänannon yhteydessä.