Skip to main content

Study and career planning (5 cr)

Code: KY00DS63-3297

General information


Enrollment
21.08.2023 - 01.09.2023
Registration for the implementation has ended.
Timing
01.01.2025 - 30.04.2025
Implementation is running.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
5 cr
Mode of delivery
Contact learning
Unit
Department of Forestry and Environmental Technology
Campus
Kouvola Campus
Teaching languages
Finnish
Seats
20 - 40
Degree programmes
Degree Programme in Advanced Food Technology
Teachers
Marjo Malinen
Teacher in charge
Marjo Malinen
Groups
ELKV23SP
Kehittyvä elintarviketekniikka, full-time studies
Course
KY00DS63

Realization has 10 reservations. Total duration of reservations is 21 h 0 min.

Time Topic Location
Mon 02.09.2024 time 13:00 - 14:30
(1 h 30 min)
Opinto- ja urasuunnittelu KY00DS63-3297
141 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Thu 03.10.2024 time 13:00 - 14:30
(1 h 30 min)
Opinto- ja urasuunnittelu KY00DS63-3297
141 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Fri 01.11.2024 time 12:00 - 13:30
(1 h 30 min)
Opinto- ja urasuunnittelu KY00DS63-3297
142 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Mon 18.11.2024 time 13:00 - 14:30
(1 h 30 min)
Opinto- ja urasuunnittelu KY00DS63-3297
141 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Mon 13.01.2025 time 10:00 - 11:30
(1 h 30 min)
Opinto- ja urasuunnittelu KY00DS63-3297
251 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Tue 04.02.2025 time 10:15 - 11:00
(0 h 45 min)
Opinto- ja urasuunnittelu KY00DS63-3297
142 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Fri 07.02.2025 time 09:00 - 17:00
(8 h 0 min)
Opinto- ja urasuunnittelu KY00DS63-3297
FoodLab 115 Mikrobiologia/kemia
Tue 11.03.2025 time 10:15 - 11:45
(1 h 30 min)
Opinto- ja urasuunnittelu KY00DS63-3297
141 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Mon 14.04.2025 time 09:00 - 09:45
(0 h 45 min)
Opinto- ja urasuunnittelu KY00DS63-3366, Opinto- ja urasuunnittelu KY00DS63-3297
PAJAG PajaGalleria, pajarakennus
Thu 24.04.2025 time 13:30 - 16:00
(2 h 30 min)
KehitysFoorumi keskustelu
FoodLab 102 Tuotekehitystila
Changes to reservations may be possible.

Objective

You act responsibly as a student and a member of the university community.
You are able to set learning objectives, plan your study and career path, follow your progress in studies and assess your learning.
You are able to improve your working life competencies.
You know how to act according to the ethical principles of your field.
You are able to promote your skills and competencies.

Content

What is Xamk like as a study community and learning environment?
How do you create a personal study and career plan?
How do you identify your skills and competences?
How do you improve your general competences?
What are your profession and line of work like?
What ethical principles are relevant to your field?
How do you promote your competences and strengthen your skills with respect to applying for jobs?
How do you enhance continuous learning?

Course material

Opettajan Learnissa jakama materiaali

Study forms and methods

Työviikkopohjainen oppimisväylä: Työjärjestyksen mukaiset tunnit

Opintoja nopeuttava oppimisväylä: Itsenäiset suoritustavat

RDI and work-related cooperation

Mahdollisuuksien mukaan vierailuja/muuta työelämäyhteistyötä

Timing of exams and assignments

Tehtävien määräajat ilmoitetaan lukukauden alussa.

Student workload

Opintojakson kokonaistyömäärä on 135 h. Varaa aikaa tähän 2 op osakokonaisuuteen 54 h/ 2. lukuvuosi.

Course part description

Miten rakennat oman opinto- ja urasuunnitelman?
Miten tunnistat oman osaamisesi ja edistät työelämävalmiuksiasi?
Millainen on ammattialasi?
Mitä ja millainen on alasi ammattietiikka?
Miten markkinoit omaa osaamistasi ja vahvistat työnhakutaitojasi?
Miten edistät jatkuvaa oppimistasi?

Further information

Opintojakso jakautuu useammalle lukuvuodelle. Toisena lukuvuotena 2 op.

Evaluation scale

Approved/Failed

Assessment methods and criteria

Opiskelija osaa
• etsiä tietoa opiskeluun ja urasuunnitteluun keskeisistä tietolähteistä
• käyttää keskeisiä opiskeluun, urasuunnitteluun ja työnhakuun liittyviä malleja, menetelmiä, ohjelmistoja ja tekniikoita
• toimia opiskelijatiimin ja yhteisön jäsenenä tavoitteellisesti.
• perustella toimintaansa oman alan eettisten periaatteiden mukaisesti

Laadullinen arviointi, opiskelijan itse- ja vertaisarviointi

Go back to top of page