Skip to main content

Basics of chemistry and thermodynamics (5 cr)

Code: EL00ER78-3001

General information


Enrollment
21.08.2023 - 01.09.2023
Registration for the implementation has ended.
Timing
01.09.2023 - 30.11.2023
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
5 cr
Mode of delivery
Contact learning
Unit
Department of Forestry and Environmental Technology
Campus
Kouvola Campus
Teaching languages
Finnish
Seats
20 - 40
Degree programmes
Degree Programme in Advanced Food Technology
Teachers
MYY ELLUT
Marjo Malinen
Teacher in charge
Marjo Malinen
Scheduling groups
Pienryhmä 1 (Size: 20 . Open UAS : 0.)
Pienryhmä 2 (Size: 20 . Open UAS : 0.)
Groups
ELKV23SP
Kehittyvä elintarviketekniikka, full-time studies
Small groups
Pienryhmä 1
Pienryhmä 2
Course
EL00ER78
No reservations found for realization EL00ER78-3001!

Objective

Hallitset kemian peruskäsitteet ja peruslaskutoimitukset. Osaat soveltaa kemian tietojasi oman alasi ammatillisissa opinnoissa ja työelämässä.
Hallitset lämpöopin perusteet. Tunnet ja osaat soveltaa lämpöoppia fysikaalisena ilmiönä oman alan ammatillisissa opinnoissa ja työelämässä. Tunnet lämpömittareiden erilaisia toimintaperiaatteita. Osaat mitata erilaisia lämpötiloja erilaisilla menetelmillä erilaisista kohteista sekä arvioida tuloksen oikeellisuutta.

Content

Mitkä ovat lämpöopin perusilmiöt, tärkeimmät suureet, yksiköt, määritelmät ja luonnonlait, miten niitä käytetään fysiikassa ja tekniikassa esiintyvien ongelmien ratkaisemiseen. Mitä pitää huomioida mitattaessa lämpötilaa nesteestä, yksittäisestä kappaleesta, kuumasta tai kylmästä? Mikä ero on kappaleen ja ympäröivän ilman lämpötilalla? Miten lämpötiloja mitataan erilaisilla mittareilla ja millainen menetelmä on soveltuva kunkin lämpötilamittauksen tavoitteisiin. Kuinka mittauksia raportoidaan arvioidaan tuloksen luotettavuus.

Mitkä ovat kemian tärkeimmät suureet, yksiköt, määritelmät ja luonnonlait? Miten aine rakentuu ja mitä erityyppisissä kemiallisessa reaktiossa tapahtuu? Minkälaisia ovat epäorgaaniset ja orgaaniset yhdisteet, miten niitä jaetaan ryhmiin ja nimetään? Minkälaisia ominaisuuksia kemiallisilla aineilla on?

Course material

Opettajan Learnissa jakama materiaali.
Muu mahdollinen opettajan opintojakson alussa ilmoittama kirjallisuus tai materiaali.

Study forms and methods

Työviikkopohjaisessa väylässä
Ilmoittautuessasi tälle opintojakson toteutukselle osallistut työjärjestyksen mukaiseen opetukseen ja
ohjaukseen. Opiskelusi rytmittyy työjärjestyksen mukaisten lähiopetuksen ja laboraatioharjoitusten
mukaan.
Työhön integroidussa väylässä
Työhön integroitu oppimisväylä on mahdollinen, jos voit työtehtävissäsi kehittää opintojakson
tavoitteissa ja sisällöissä mainittua osaamista. Ota opintojakson opettajaan yhteyttä hyvissä ajoin
ennen opintojakson alkua sen määrittämiseksi
• onko työhön integroitu oppimisväylä omassa työtehtävässäsi mahdollinen.
• millaisia näyttöjä osaamisestasi sinun on mahdollista antaa.
• mitä opintojakson osia sinun tulee mahdollisesti lisäksi suorittaa opetukseen osallistuen.
Huomioi laboraatioiden pakollinen tekeminen tai niiden hyväksyminen AHOT-menetelmän kautta.

RDI and work-related cooperation

Toteutetaan mahdollisuuksien mukaan.

Timing of exams and assignments

Oppimistehtävien ja työselostusten palautusajat sekä tenttien ajat ilmoitetaan opintojakson alussa.

Student workload

135 h, joista laboraatioita 18 h.

Course part description

Teoriassa perehdyt lämpöoppiin ja sen merkitykseen etenkin elintarviketuotannossa. Kemialliset reaktiot tulevat tutummiksi, tunnet lämpömittareiden erilaisia toimintaperiaatteita.

Laboraatioissa opit työskentelemään laboratorioissa, tunnistat välineet ja osaat sanaston. Opit mittaamaan lämpötiloja erilaisilla mittareilla ja erilaisissa ympäristöissä ja erilaisista kohteista. Laboraatioista kirjoitetaan työselostukset.

Further information

Varaudu siirtymään kampuksen ulkopuolelle laboraatioita tekemään. Laboraatioissa on pakollinen läsnäolo.

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Arviointimenetelmät sekä arviointikriteerit ilmoitetaan opintojakson alussa.

Go back to top of page