Skip to main content

Beer School (3 cr)

Code: AV00ET49-3002

General information


Timing
30.01.2023 - 10.12.2023
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
3 cr
Local portion
0 cr
Virtual portion
3 cr
RDI portion
1 cr
Mode of delivery
Distance learning
Unit
Open UAS and Continuing education
Campus
Ecampus
Teaching languages
Finnish
Seats
20 - 300
Degree programmes
Open University of Applied Sciences
Teachers
Eeva Koljonen
Teacher in charge
Eeva Koljonen
Groups
YTSMIMRNY23
Korkeakoulujen yhteiset MRNY
Course
AV00ET49
No reservations found for realization AV00ET49-3002!

Objective

Tavoitteena on oppia tuntemaan oluen raaka-aineet ja ymmärtämään niiden ja oluen valmistusprosessin vaikutus oluen makuun. Tavoitteena on oppia oluen aistinvaraista arviointia ja tunnistamaan oluiden makuprofiileja ja myös oluen virhemakuja. Tavoitteena on oppia tuntemaan keskeiset oluttyyliit, oluen tarjoilun ja oluen ja ruuan yhdistämisen periaatteet. Lisäksi tavoitteena on oppia soveltamaan olutosaamista case tehtävässä, jonka voit valita omiin tavoitteisiisi sopivaksi vaikkapa omalle työpaikalle tehtäväksi.

Content

Oluen raaka-aineet ja valmistus
Oluttyylit ja oluiden ryhmittely
Oluen tarjoilu
Oluen aistinvarainen arviointi
Oluen ja ruuan yhdistäminen
Oluttrendit

Course material

Opiskelumateriaali on pääosin Learn-alustalla.

Study forms and methods

Verkko-opintojaksolla voit edetä joustavasti omalla aikataululla. On hyvä varata noin kuukausi tai pari opintojakson suorittamiseen.

Opintojakson case-tehtävän voi kytkeä myös omalle työpaikalle tai harrastuksiin. Tehtävässä pääset näyttämään olueen liittyvää osaamistasi esim. suunnittelemalla olutmenun, oluen maistelutilaisuuden, analysoimaan ravintolan olutvalikoimaa tai tutkimaan oluttrendejä.

RDI and work-related cooperation

Case-tehtävän voi kytkeä työhön, harrastuksiin tai henkilökohtaiseen elämään.

Timing of exams and assignments

Opintojaksolla voit edetä joustavasti oman aikataulun mukaan, myös testin voi suorittaa haluamanaan aikana. Opintojaksoon ei sisälly ryhmätöitä tai liveluentoja.

Student workload

Laajuus 3 opintopistettä x 27 h vastaa 81 h opiskelijan työtä. Opintojen suorittamiseen on hyvä varata 1 - 1,5 kuukautta.

Course part description

Oluen valmistus, oluttyylit- ja trendit ja oluen tarjoilu 1 op
Oluen aistinvarainen arviointi ja yhdistäminen ruokaan 1 op
Case-tehtävä 1 op

Further information

Opintojakso on osa Xamk Pulsen tarjontaa.
Tutkinto-opiskelijat eivät voi ilmoittautua tälle toteutukselle.

Evaluation scale

1-5

Assessment criteria, satisfactory (1)

Osaat käyttää ja tunnistat olueen liittyviä ammattikäsitteitä.
Osaat etsiä tietoa alan tiedonlähteistä.
Hallitset oluen tarjoilun perusperiaatteet, tunnistat joitakin oluttyylejä ja osaat aistinvaraisesti arvioida oluen makua ja tunnistat keskeisiä oluen virheitä.
Tiedät oluen ja ruuan yhdistämisen perusperiaatteita ja osaat toimia alan eettisten periaatteiden mukaisesti.

Assessment criteria, good (3)

Osaat käyttää johdonmukaisesti ja kriittisesti käyttää olueen liittyviä ammattikäsitteitä.
Osaat etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä.
Hallitset oluen tarjoilun periaatteet, tunnistat keskeiset oluttyylit hyvin
Osaat analysoida aistinvaraisesti oluen makua ja tunnistat oluen virheitä.
Lisäksi hallitset oluen ja ruuan yhdistämisen perusperiaatteet hyvin.
Osaat toimia alan eettisten periaatteiden mukaisesti.

Assessment criteria, excellent (5)

Osaat käyttää ammattimaisesti ja johdonmukaisesti olueen liittyviä ammattikäsitteitä.
Osaat etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä monipuolisesti ja kriittisesti arvioiden.
Hallitset erinomaisesti oluen tarjoilun periaatteet, tunnistat ammattimaisesti oluttyylit.
Tunnistat ja osaat analysoida aistinvaraisesti oluen makua ja tunnistat oluen virheitä.
Hallitset oluen ja ruuan yhdistämisen periaatteet erinomaisesti ja luovasti ja osaat toimia alan eettisten periaatteiden mukaisesti joustavasti.

Assessment methods and criteria

Testaa tietosi, testi oluesta: arviointi 1-5
Vertaisarvioitu Case-tehtävä: arviointi hyväksytty/hylätty

Further information

Opintojakson materiaali on pääosin Learnin opintojaksoalustalla. Case tehtävässä pääset näyttämään olueen liittyvää osaamista suunnittelemalla olutmenun , oluen maistelutilaisuuden, analysoimaan ravintolan olutvalikoimaa tai tutkimaan oluttrendejä.

Go back to top of page