Skip to main content

Multicultural society and school community (5 cr)

Code: AV00EN80-3003

General information


Timing

14.03.2023 - 30.07.2023

Number of ECTS credits allocated

5 op

Virtual portion

5 op

Mode of delivery

Distance learning

Unit

Open UAS and Continuing education

Campus

Ecampus

Teaching languages

  • Finnish

Degree programmes

  • Degree Programme in Social Services, school wellbeing

Teachers

  • Hannele Pulkamo

Teacher in charge

Hannele Pulkamo

Objective

• osaat määritellä kulttuurin käsitteen ja ymmärrät kulttuurin merkityksen ihmisten välisessä toiminnassa
• tunnistat monikulttuurisuuden taustoja ja ajankohtaisia ilmiöitä
• ymmärrät ja kunnioitat toisen kulttuurin omasta kulttuuristasi poikkeavia piirteitä
• olet omaksunut kulttuurista ymmärrystä ja osaat työskennellä kulttuurisensitiivisellä työotteella

Content

• kulttuurin määrittely ja merkitys sosiaalialan työssä
• kulttuurisen ymmärryksen ja osaamisen vahvistaminen
• monikulttuurisuus ja rasismi yhteiskunnassa ja koulussa
• monikulttuurisuuden ajankohtaiset ilmiöt

Opiskelumateriaali

Learn-alustan materiaali

Yksilölliset oppimisväylät

Opintojakso suoritetaan

TKI ja työelämäyhteistyö

Ei TKI ja työelämäyhteistyötä

Tentit ja muut määräajat

Opintojakson ensimmäinen aloitus 14.3.2023
Opintojakson viimeinen aloitus 1.6.2023
Opintojakso päättyy 30.07.2023
Tehtävät Learnissa tehtävissä oman aikataulun mukaan.

Kansainvälinen yhteistyö

Ei kansainvälistä yhteistyötä

Opiskelijan työmäärä

Opintojakson laajuus on 5 op eli 135 opiskelijan työtuntia.

Toteutuksen osien kuvaus

Opintojaksoon sisältyy 4 teematehtävää, yhden teematehtävän vertaisarviointi ja oppimispäiväkirja. Teematehtävät tehdään järjestyksessä, seuraava tehtävä avatuu, kun edellisen on palauttanut. Oppimispäiväkirjaa kirjoitetaan koko opintojakson suorittamisen ajan.

Evaluation scale

Approved/Failed

Assessment methods and criteria

Opintojakson tehtävien hyväksytty suorittaminen, XAMK Amk- opiskelijan osaamisen arviointikehikko, osaamisen alkuvaihe, taso 3.