Siirry suoraan sisältöön

Mikrobiologia (5 op)

Toteutuksen tunnus: YT00AF51-3014

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

08.01.2024 - 14.01.2024

Ajoitus

08.01.2024 - 30.04.2024

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Metsätalouden ja elintarvike- ja ympäristöteknologian koulutusyksikkö

Toimipiste

Mikkelin kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

20 - 40

Koulutus

  • Ympäristöteknologian koulutus

Opettaja

  • Sari Seppäläinen
  • Tuula Kettunen

Vastuuopettaja

Tuula Kettunen

Ajoitusryhmät

  • Pienryhmä 1 (Koko: 16. Avoin AMK: 0.)
  • Pienryhmä 2 (Koko: 16. Avoin AMK: 0.)
  • Pienryhmä 3 (Koko: 16. Avoin AMK: 0.)

Ryhmät

  • YTMI24KP
    Ympäristöteknologia, päivätoteutus

Pienryhmät

  • Pienryhmä 1
  • Pienryhmä 2
  • Pienryhmä 3
  • 10.01.2024 10:00 - 11:30, Mikrobiologia YT00AF51-3014
  • 15.01.2024 10:00 - 11:30, Mikrobiologia YT00AF51-3014
  • 15.01.2024 14:30 - 16:00, Mikrobiologia YT00AF51-3014
  • 16.01.2024 14:30 - 16:00, Mikrobiologia YT00AF51-3014
  • 22.01.2024 10:00 - 11:30, Mikrobiologia YT00AF51-3014
  • 23.01.2024 14:30 - 16:00, Mikrobiologia YT00AF51-3014
  • 24.01.2024 14:30 - 16:00, Mikrobiologia YT00AF51-3014
  • 29.01.2024 10:00 - 11:30, Mikrobiologia YT00AF51-3014
  • 29.01.2024 14:30 - 16:00, Mikrobiologia YT00AF51-3014
  • 30.01.2024 14:30 - 16:00, Mikrobiologia YT00AF51-3014
  • 05.02.2024 10:00 - 11:30, Mikrobiologia YT00AF51-3014
  • 12.02.2024 10:00 - 11:30, Mikrobiologia YT00AF51-3014
  • 19.02.2024 10:00 - 11:30, Mikrobiologia YT00AF51-3014
  • 19.02.2024 14:30 - 16:00, Mikrobiologia YT00AF51-3014
  • 20.02.2024 14:30 - 16:00, Mikrobiologia YT00AF51-3014
  • 04.03.2024 10:00 - 11:30, Mikrobiologia YT00AF51-3014
  • 05.03.2024 14:30 - 16:00, Mikrobiologia YT00AF51-3014
  • 06.03.2024 14:30 - 16:00, Mikrobiologia YT00AF51-3014
  • 11.03.2024 10:00 - 11:30, Mikrobiologia YT00AF51-3014
  • 13.03.2024 14:30 - 16:00, Mikrobiologia YT00AF51-3014
  • 14.03.2024 14:30 - 16:00, Mikrobiologia YT00AF51-3014
  • 18.03.2024 10:00 - 11:30, Mikrobiologia YT00AF51-3014 Itsenäistä työskentelyä (seminaarityöt)
  • 19.03.2024 14:30 - 16:00, Mikrobiologia YT00AF51-3014
  • 25.03.2024 10:00 - 11:30, Mikrobiologia YT00AF51-3014 Itsenäistä työskentelyä (seminaarityöt)
  • 26.03.2024 12:30 - 14:00, Mikrobiologia YT00AF51-3014
  • 27.03.2024 12:30 - 14:00, Mikrobiologia YT00AF51-3014
  • 02.04.2024 12:30 - 14:00, Mikrobiologia YT00AF51-3014
  • 03.04.2024 13:30 - 15:00, Mikrobiologia YT00AF51-3014
  • 08.04.2024 10:00 - 11:30, Mikrobiologia YT00AF51-3014

Tavoitteet

Osaat kuvailla mikrobien keskeiset rakenteet, yleiset ominaisuudet ja niiden kasvuun ja lisääntymiseen vaikuttavat tekijät elintarvikkeissa, vedessä ja sisäilmassa.
Osaat selittää kuinka bakteereja kasvatetaan ja kuinka niiden kasvua kyetään estämään sekä osaat selittää mikrobien tunnistamisen perusperiaatteet.
Osaat työskennellä aseptisesti ja tutustut tärkeimpiin mikrobiologisiin perusmenetelmiin ja mikroskopointiin.
Osaat tulkita mikrobiologisia analyysituloksia ja arvioida niiden luotettavuutta.

Sisältö

Miten mikrobit luokitellaan ja missä niitä esiintyy?
Mitkä tekijät vaikuttavat mikrobien kasvuun?
Millaisia riskejä mikrobit aiheuttavat elintarvikkeissa, vedessä ja sisäilmassa?
Miten työskennellään aseptisesti ja millaisia viljelytekniikoita mikrobien kasvatuksessa käytetään ja miten mikrobeja voidaan tunnistaa?
Miten tulkitaan mikrobiologisia analyysituloksia ja arvioidaan niiden luotettavuutta?

Opiskelumateriaali

Learnissä oleva opiskelumateriaali.

Opiskelumuodot ja -menetelmät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Työjärjestyksen mukaiset teoria- ja laboratoriotunnit

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Soveltuu nopeuttajille, ei edeltävyysehtoja

TKI ja työelämäyhteistyö

Mahdollisesti laboratoriovierailukäynti

Tenttien ja tehtävien ajoittuminen

Opintojaksossa teoriaosuus on 3 op ja laboraatiot 2 op. Arviointi muodostuu tentistä, seminaarityöstä ja laboratoriotyöselostuksista.

Opiskelijan työmäärä

135 h

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Osaat etsiä tietoa alan keskeisistä tiedon lähteistä
Pystyt hahmottamaan mikrobien vaikutuksia ympäristössä
Osaat käyttää tarkoituksen mukaisia mikrobiologisia analyysi- ja identifiointi menetelmiä ja tehdä tuloksistasi johtopäätöksiä
Osaat toimia ryhmän jäsenenä tavoitteellisesti

Arviointi:
Tentti 40 %
Laboraatiot 40 %
Seminaarityö 20 %