Skip to main content

Biochemistry and microbiology (5 cr)

Code: EL00ER79-3001

General information


Enrollment

06.11.2023 - 17.11.2023

Timing

08.01.2024 - 31.12.2024

Number of ECTS credits allocated

5 op

Mode of delivery

Contact teaching

Unit

Department of Forestry and Environmental Technology

Campus

Kouvola Campus

Teaching languages

  • Finnish

Seats

20 - 40

Degree programmes

  • Degree Programme in Advanced Food Technology

Teachers

  • Marjo Malinen

Teacher in charge

Marjo Malinen

Scheduling groups

  • Pienryhmä 1 (Size: 16. Open UAS: 0.)
  • Pienryhmä 2 (Size: 16. Open UAS: 0.)

Groups

  • ELKV23SP
    Kehittyvä elintarviketekniikka, full-time studies

Small groups

  • 1
  • 2
  • 08.01.2024 10:00 - 11:30, Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3001
  • 12.01.2024 12:30 - 14:00, Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3001
  • 15.01.2024 10:00 - 11:30, Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3001
  • 17.01.2024 10:30 - 12:00, Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3001
  • 22.01.2024 10:00 - 11:30, Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3001
  • 25.01.2024 10:00 - 11:30, Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3001
  • 25.01.2024 12:15 - 13:45, Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3001
  • 29.01.2024 10:00 - 11:30, Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3001
  • 31.01.2024 10:30 - 12:00, Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3001
  • 05.02.2024 10:00 - 11:30, Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3001
  • 07.02.2024 14:00 - 15:30, Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3001
  • 12.02.2024 09:30 - 11:30, Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3001
  • 19.02.2024 09:30 - 11:30, Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3001
  • 21.02.2024 13:45 - 15:45, Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3001
  • 03.10.2024 08:30 - 10:30, Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3001
  • 29.10.2024 14:15 - 16:15, Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3001
  • 05.11.2024 08:15 - 12:00, Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3001
  • 05.11.2024 12:15 - 16:00, Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3001
  • 06.11.2024 08:15 - 12:00, Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3001
  • 06.11.2024 12:15 - 16:00, Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3001
  • 13.11.2024 08:15 - 12:00, Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3001
  • 13.11.2024 12:15 - 16:00, Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3001
  • 03.12.2024 09:00 - 11:00, Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3001
  • 11.12.2024 08:15 - 12:00, Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3001
  • 11.12.2024 12:15 - 16:00, Biokemia ja mikrobiologia EL00ER79-3001

Objective

Erotat tärkeimmät biologiset makromolekyylit ja opit hahmottamaan niiden merkityksen ympäristön, terveyden ja elintarvikevalmistuksen kannalta.
Tutustut biokemiallisiin reaktioihin solutasolla ja ympäristössä sekä erilaisiin biokemiallisiin sovelluksiin elintarvikkeissa.
Syvennät osaamista erilaisten mikrobien haitoista ja hyötykäytöstä elintarvikkeissa.
Tutustut keskeisiin ruokamyrkytyksiä aiheuttaviin mikrobeihin.

Content

Miten solun energia-aineenvaihdunta toimii?
Mitä ovat entsyymikinetiikka ja vierasainemetabolia solutasolla?
Minkälaisia ovat biokemian sovellukset elintarvikevalmistuksessa?
Kuinka mikrobeja voidaan käyttää hyödyksi elintarvikevalmistuksessa?
Mitä haittaa mikrobit voivat aiheuttaa elintarvikkeille?
Mikä on mikrobien osuus ruokamyrkytyksissä ja miten niihin voidaan vaikuttaa?

Opiskelumateriaali

Opettajan Learnissa jakama materiaali ja opintojakson alussa ilmoitettava muu mahdollinen materiaali ja kirjallisuus.

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjaisessa väylässä
Ilmoittautuessasi tälle opintojakson toteutukselle osallistut työjärjestyksen mukaiseen opetukseen ja ohjaukseen. Opiskelusi rytmittyy työjärjestyksen mukaisten lähiopetuksen (kevät -24) ja laboratorioharjoitusten (syksy -24) mukaan.

Työhön integroidussa väylässä
Työhön integroitu oppimisväylä on mahdollinen, jos voit työtehtävissäsi kehittää opintojakson tavoitteissa ja sisällöissä mainittua osaamista. Ota opintojakson opettajaan yhteyttä hyvissä ajoin ennen opintojakson alkua sen määrittämiseksi
• onko työhön integroitu oppimisväylä omassa työtehtävässäsi mahdollinen.
• millaisia näyttöjä osaamisestasi sinun on mahdollista antaa.
• mitä opintojakson osia sinun tulee mahdollisesti lisäksi suorittaa opetukseen osallistuen.

Huomioi laboratorioharjoitusten pakollinen tekeminen tai niiden hyväksyminen OT-menetelmän kautta.

TKI ja työelämäyhteistyö

Toteutussuunnitelmia tehtäessä työelämäyhteistyö on vahvistamatonta, mutta suunnitelmissa on toteuttaa mahdollisuuksien mukaan.

Tentit ja muut määräajat

Opintojaksossa teoriaosuus on 3 op ja laboratorioharjoitukset 2 op. Arviointi muodostuu kotitenteistä, oppimistehtävistä ja laboratoriotyöselostuksista.

Tehtävien palautusaikataulu ilmoitetaan opintojakson alussa.

Opiskelijan työmäärä

Kokonaisuudessaan opintojakso vaatii 135 h varaamista suorittamiseksi. Laboratorioharjoitusten osuus työmäärästä on n. 40 h.

Toteutuksen osien kuvaus

Teoriaosuudessa perehdytään biologisiin makromolekyyleihin ja opit hahmottamaan niiden merkityksen ympäristön, terveyden ja elintarvikevalmistuksen kannalta. Tutustut biokemiallisiin reaktioihin solutasolla sekä erilaisiin biokemiallisiin sovelluksiin elintarvikkeissa. Syvennät osaamista erilaisten mikrobien haitoista ja hyötykäytöstä elintarvikkeissa ja tutustut keskeisiin ruokamyrkytyksiä aiheuttaviin mikrobeihin.

Laboratorioharjoituksissa opettelet makromolekyylien eristystä ja puhdistus biologisesta materiaalista sekä niiden kvantitointi ja karakterisointi. Opit mikrobiologisen näytteenottoa sekä mikrobien tunnistamista. Lisäksi opit tutkimustulosten tulkintaa, käsittelyä ja raportointia.

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Arviointimenetelmät sekä arviointikriteerit ilmoitetaan opintojakson alussa.

Qualifications

Mikrobiologian perusteet, Kemian perusteet