Elintarvikekemia (5 op)
Toteutuksen tunnus: EL00ER83-3001
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
06.11.2023 - 17.11.2023
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
08.01.2024 - 15.12.2024
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- Metsätalouden ja elintarvike- ja ympäristöteknologian koulutusyksikkö
- Toimipiste
- Kouvolan kampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 20 - 40
- Koulutus
- Kehittyvän elintarviketekniikan koulutus
- Opettajat
- Marjo Malinen
- Vastuuopettaja
- Marjo Malinen
- Ajoitusryhmät
- Pienryhmä 1 (Koko: 16 . Avoin AMK : 0.)
- Pienryhmä 2 (Koko: 16 . Avoin AMK : 0.)
- Ryhmät
-
ELKV23SPKehittyvä elintarviketekniikka, päivätoteutus
- Pienryhmät
- Pienryhmä 1
- Pienryhmä 2
- Opintojakso
- EL00ER83
Toteutuksella on 19 opetustapahtumaa joiden yhteenlaskettu kesto on 53 t 0 min.
Aika | Aihe | Tila |
---|---|---|
Ti 23.04.2024 klo 12:45 - 14:15 (1 t 30 min) |
Elintarvikekemia EL00ER83-3001 |
141
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Ke 16.10.2024 klo 08:15 - 10:00 (1 t 45 min) |
Elintarvikekemia EL00ER83-3001 |
142
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
To 17.10.2024 klo 08:15 - 10:15 (2 t 0 min) |
Elintarvikekemia EL00ER83-3001 |
141
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Ma 28.10.2024 klo 12:15 - 14:15 (2 t 0 min) |
Elintarvikekemia EL00ER83-3001 |
141
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Ma 28.10.2024 klo 14:30 - 16:15 (1 t 45 min) |
Elintarvikekemia EL00ER83-3001 |
141
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Ke 30.10.2024 klo 13:30 - 16:00 (2 t 30 min) |
Elintarvikekemia EL00ER83-3001 |
142
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Ti 12.11.2024 klo 08:15 - 09:45 (1 t 30 min) |
Elintarvikekemia EL00ER83-3001 |
142
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Ke 20.11.2024 klo 08:15 - 12:00 (3 t 45 min) |
Elintarvikekemia EL00ER83-3001 |
329D
Työtila (32), 3. kerros
|
Ke 20.11.2024 klo 12:15 - 16:00 (3 t 45 min) |
Elintarvikekemia EL00ER83-3001 |
329D
Työtila (32), 3. kerros
|
Ti 26.11.2024 klo 08:15 - 12:00 (3 t 45 min) |
Elintarvikekemia EL00ER83-3001 |
329D
Työtila (32), 3. kerros
|
Ti 26.11.2024 klo 12:15 - 16:00 (3 t 45 min) |
Elintarvikekemia EL00ER83-3001 |
329D
Työtila (32), 3. kerros
|
Ti 10.12.2024 klo 08:45 - 10:45 (2 t 0 min) |
Elintarvikekemia EL00ER83-3001 |
141
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
To 12.12.2024 klo 11:30 - 13:30 (2 t 0 min) |
Elintarvikekemia EL00ER83-3001 |
FoodLab 115
Mikrobiologia/kemia
|
To 16.01.2025 klo 08:15 - 12:00 (3 t 45 min) |
Elintarvikekemia EL00ER83-3001 |
FoodLab 115
Mikrobiologia/kemia
|
To 16.01.2025 klo 12:30 - 16:15 (3 t 45 min) |
Elintarvikekemia EL00ER83-3001 |
FoodLab 115
Mikrobiologia/kemia
|
Ke 22.01.2025 klo 08:15 - 12:00 (3 t 45 min) |
Elintarvikekemia EL00ER83-3001 |
FoodLab 115
Mikrobiologia/kemia
|
Ke 22.01.2025 klo 12:30 - 16:15 (3 t 45 min) |
Elintarvikekemia EL00ER83-3001 |
FoodLab 115
Mikrobiologia/kemia
|
Pe 31.01.2025 klo 09:00 - 12:00 (3 t 0 min) |
Elintarvikekemian harjoitustyö |
FoodLab 115
Mikrobiologia/kemia
|
Pe 31.01.2025 klo 12:00 - 15:00 (3 t 0 min) |
Elintarvikekemia EL00ER83-3001 |
FoodLab 115
Mikrobiologia/kemia
|
Tavoitteet
Tiedät kuinka elintarvikeanalytiikan avulla voidaan mitata ja kuvata elintarvikkeiden laatua ja ominaisuuksia numeerisin suurein.
Pystyt valitsemaan menetelmän sen mukaan mitä elintarvikkeesta halutaan tutkia.
Osaat kuvata eri elintarvikkeita niiden kemiallisten ominaisuuksien perusteella.
Osaat arvioida tuloksen oikeellisuutta ja siihen vaikuttavia tekijöitä.
Sisältö
Miten elintarvikeanalytiikan avulla erotetaan elintarvikkeista erilaisia ominaisuuksia kuten kosteus, rasva, proteiinit ja hiilihydraatit?
Miten valitaan analyysimenetelmä tutkittavan ominaisuuden perusteella?
Painotus analytiikassa on kasviperäisissä elintarvikkeissa ja raaka-aineissa.
Opintojakso sisältää runsaasti käytännön laboratoriotyöskentelyä ja tutkimusraporttien tekoa.
Opiskelumateriaali
Opettajan Learnissa jakama materiaali ja opintojakson alussa ilmoitettava muu mahdollinen materiaali ja kirjallisuus.
Opiskelumuodot ja -menetelmät
Työviikkopohjaisessa väylässä
Ilmoittautuessasi tälle opintojakson toteutukselle osallistut työjärjestyksen mukaiseen opetukseen ja ohjaukseen. Opiskelusi rytmittyy työjärjestyksen mukaisten lähitapaamisten ja laboratorioharjoitusten mukaan.
Työhön integroidussa väylässä
Työhön integroitu oppimisväylä on mahdollinen, jos voit työtehtävissäsi kehittää opintojakson tavoitteissa ja sisällöissä mainittua osaamista. Ota opintojakson opettajaan yhteyttä hyvissä ajoin ennen opintojakson alkua sen määrittämiseksi
• onko työhön integroitu oppimisväylä omassa työtehtävässäsi mahdollinen.
• millaisia näyttöjä osaamisestasi sinun on mahdollista antaa.
• mitä opintojakson osia sinun tulee mahdollisesti lisäksi suorittaa opetukseen osallistuen.
Huomioi laboratorioharjoitusten pakollinen tekeminen tai niiden hyväksyminen OT-menetelmän kautta.
TKI ja työelämäyhteistyö
Toteutussuunnitelmia tehtäessä työelämäyhteistyö on usein vahvistamatonta, mutta suunnitelmissa toteuttaa työelämävierailuista tai/ja asiantuntijaluentoja.
Tenttien ja tehtävien ajoittuminen
Opintojaksossa teoriaosuus on 3 op ja laboratorioharjoitukset 2 op. Arviointi muodostuu kotitenteistä, oppimistehtävistä ja laboratoriotyöselostuksista.
Tehtävien palautusaikataulu ilmoitetaan opintojakson alussa.
Opiskelijan työmäärä
Kokonaisuudessaan opintojakso vaatii 135 h varaamista suorittamiseksi. Laboratorioharjoitusten osuus työmäärästä on n. 40 h.
Toteutuksen osien kuvaus
Teoriaosuudessa opit elintarvikkeiden keskeisten ainesosien rakenteet, tärkeimmät kemialliset ja funktionaaliset ominaisuudet sekä niiden merkityksen elintarvikkeissa. Lisäksi perehdyt kemiallisiin reaktioihin elintarvikkeiden prosessoinnissa ja varastoinnissa.
Laboratorioharjoituksissa käyt läpi elintarvikkeiden perusanalyysien suoritusta: kosteus/kuiva-aine, proteiinit, hiilihydraatit, rasvat, rasvojen hapettuminen sekä vitamiinit analyyseillä. Lisäksi opit tutkimustulosten tulkintaa, käsittelyä ja raportointia.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Arviointimenetelmät sekä arviointikriteerit ilmoitetaan opintojakson alussa