Process engineering and packaging techniques (5 cr)
Code: EL00ES55-3001
General information
- Enrollment
-
08.04.2024 - 21.04.2024
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
02.09.2024 - 15.12.2024
Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 5 cr
- Mode of delivery
- Contact learning
- Unit
- Department of Forestry and Environmental Technology
- Campus
- Kouvola Campus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 20 - 40
- Degree programmes
- Degree Programme in Advanced Food Technology
- Teachers
- Taru Nuorkivi
- Mari Järvenmäki
- Teacher in charge
- Mari Järvenmäki
- Scheduling groups
- Pienryhmä 1 (Size: 20 . Open UAS : 0.)
- Pienryhmä 2 (Size: 20 . Open UAS : 0.)
- Groups
-
ELKV23SPKehittyvä elintarviketekniikka, full-time studies
- Small groups
- 1
- 2
- Course
- EL00ES55
Realization has 20 reservations. Total duration of reservations is 56 h 45 min.
Time | Topic | Location |
---|---|---|
Tue 03.09.2024 time 12:00 - 14:15 (2 h 15 min) |
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3001 |
141
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Tue 10.09.2024 time 12:00 - 14:15 (2 h 15 min) |
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3001 |
141
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Tue 17.09.2024 time 11:45 - 14:00 (2 h 15 min) |
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3001 |
141
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Mon 23.09.2024 time 14:45 - 16:15 (1 h 30 min) |
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3001 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Tue 24.09.2024 time 12:00 - 14:15 (2 h 15 min) |
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3001 |
141
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Tue 01.10.2024 time 12:00 - 14:15 (2 h 15 min) |
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3001 |
141
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Fri 04.10.2024 time 13:45 - 15:15 (1 h 30 min) |
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3001 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Mon 07.10.2024 time 14:45 - 16:15 (1 h 30 min) |
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3001 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Tue 08.10.2024 time 12:00 - 14:15 (2 h 15 min) |
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3001 |
141
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Mon 14.10.2024 time 12:30 - 14:45 (2 h 15 min) |
Tentti: Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3001 |
141
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Mon 25.11.2024 time 08:30 - 12:30 (4 h 0 min) |
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3001 |
147
Byod-/teorialuokka (26+1), päärakennus
|
Mon 25.11.2024 time 10:00 - 14:00 (4 h 0 min) |
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3001 |
148
Byod-/teorialuokka (26+1), päärakennus
|
Tue 14.01.2025 time 08:15 - 11:15 (3 h 0 min) |
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3001 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Tue 14.01.2025 time 12:00 - 15:00 (3 h 0 min) |
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3001 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Thu 23.01.2025 time 08:15 - 12:00 (3 h 45 min) |
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3001 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Thu 23.01.2025 time 12:30 - 16:15 (3 h 45 min) |
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3001 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Tue 28.01.2025 time 08:15 - 12:00 (3 h 45 min) |
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3001 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Tue 28.01.2025 time 12:30 - 16:15 (3 h 45 min) |
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3001 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Thu 30.01.2025 time 08:15 - 12:00 (3 h 45 min) |
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3001 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Thu 30.01.2025 time 12:30 - 16:15 (3 h 45 min) |
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3001 |
FoodLab 117
Prosessilaboratorio
|
Objective
Tunnet keskeiset elintarvikeprosessit kuten esimerkiksi kuumennus, jäähdytys, pilkkominen, kypsennys, joilla elintarvikkeita voidaan käsitellä, jalostaa ja valmistaa.
Osaat kuvata eri prosessien keskeiset ilmiöt, peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa.
Tunnet erilaisia pakkausmenetelmiä ja osaat elintarvikepakkaamiseen liittyvät peruskäsitteet, materiaalit, laitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä erityyppisten ongelmien ratkaisemisessa.
Content
Mitä vaikutusta erilaisilla prosesseilla on elintarvikkeen rakenteeseen, koostumukseen ja säilyvyyteen?
Kuinka valita prosessi halutun lopputuloksen saamiseksi?
Mitä erilaisia prosesseja käytetään erilaisten raaka-aineiden ja elintarvikkeiden jalostuksessa?
Millaisia erilaisia pakkaustekniikoita ja pakkauskoneita on?
Tutustutaan keskeisiin elintarvikeprosesseihin teoriassa ja käytännön harjoitteissa
Tutustutaan erilaisiin pakkauskoneisiin ja niiden soveltuvuuteen erilaisille elintarvikkeille
Course material
Opettajan Learnissa jakama materiaali.
P.J. Fellows Food Processing Technology soveltuvin osin.
Study forms and methods
Työviikkopohjaisessa väylässä
Ilmoittautuessasi tälle opintojakson toteutukselle osallistut työjärjestyksen mukaiseen opetukseen ja ohjaukseen. Opiskelusi rytmittyy työjärjestyksen mukaisten lähitapaamisten ja laboratorioharjoitusten mukaan.
Työhön integroidussa väylässä
Työhön integroitu oppimisväylä on mahdollinen, jos voit työtehtävissäsi kehittää opintojakson tavoitteissa ja sisällöissä mainittua osaamista. Ota opintojakson opettajaan yhteyttä hyvissä ajoin ennen opintojakson alkua sen määrittämiseksi
• onko työhön integroitu oppimisväylä omassa työtehtävässäsi mahdollinen.
• millaisia näyttöjä osaamisestasi sinun on mahdollista antaa.
• mitä opintojakson osia sinun tulee mahdollisesti lisäksi suorittaa opetukseen osallistuen.
Huomioi laboratorioharjoitusten pakollinen tekeminen tai niiden hyväksyminen OT-menetelmän kautta.
RDI and work-related cooperation
Mahdollisuuksien mukaan.
Timing of exams and assignments
Oppimistehtävien palautusajat ja mahdollisen tentin ajankohta ilmoitetaan opintojakson alussa.
Student workload
5 op tarkoittaa 135 h opiskelijan työtä.
Course part description
Tutustutaan yleisimpiin elintarvikeprosesseihin ja elintarvikkeiden pakkauskoneisiin teoriassa ja käytännön laboraatioissa.
Opintojaksossa teoriaosuus on 3 op ja laboratorioharjoitukset 2 op.
Evaluation scale
1-5
Assessment methods and criteria
Arviointimenetelmät ja -kriteerit ilmoitetaan opintojakson alussa.
Arviointi muodostuu oppimistehtävistä ja laboratoriotyöselostuksista. Lisäksi opintojaksolla voi olla tentti.