Skip to main content

Process engineering and packaging techniques (5 cr)

Code: EL00ES55-3001

General information


Enrollment
08.04.2024 - 21.04.2024
Registration for the implementation has ended.
Timing
02.09.2024 - 15.12.2024
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
5 cr
Mode of delivery
Contact learning
Unit
Department of Forestry and Environmental Technology
Campus
Kouvola Campus
Teaching languages
Finnish
Seats
20 - 40
Degree programmes
Degree Programme in Advanced Food Technology
Teachers
Taru Nuorkivi
Mari Järvenmäki
Teacher in charge
Mari Järvenmäki
Scheduling groups
Pienryhmä 1 (Size: 20 . Open UAS : 0.)
Pienryhmä 2 (Size: 20 . Open UAS : 0.)
Groups
ELKV23SP
Kehittyvä elintarviketekniikka, full-time studies
Small groups
1
2
Course
EL00ES55

Realization has 20 reservations. Total duration of reservations is 56 h 45 min.

Time Topic Location
Tue 03.09.2024 time 12:00 - 14:15
(2 h 15 min)
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3001
141 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Tue 10.09.2024 time 12:00 - 14:15
(2 h 15 min)
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3001
141 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Tue 17.09.2024 time 11:45 - 14:00
(2 h 15 min)
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3001
141 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Mon 23.09.2024 time 14:45 - 16:15
(1 h 30 min)
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3001
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Tue 24.09.2024 time 12:00 - 14:15
(2 h 15 min)
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3001
141 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Tue 01.10.2024 time 12:00 - 14:15
(2 h 15 min)
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3001
141 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Fri 04.10.2024 time 13:45 - 15:15
(1 h 30 min)
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3001
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Mon 07.10.2024 time 14:45 - 16:15
(1 h 30 min)
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3001
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Tue 08.10.2024 time 12:00 - 14:15
(2 h 15 min)
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3001
141 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Mon 14.10.2024 time 12:30 - 14:45
(2 h 15 min)
Tentti: Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3001
141 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Mon 25.11.2024 time 08:30 - 12:30
(4 h 0 min)
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3001
147 Byod-/teorialuokka (26+1), päärakennus
Mon 25.11.2024 time 10:00 - 14:00
(4 h 0 min)
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3001
148 Byod-/teorialuokka (26+1), päärakennus
Tue 14.01.2025 time 08:15 - 11:15
(3 h 0 min)
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3001
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Tue 14.01.2025 time 12:00 - 15:00
(3 h 0 min)
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3001
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Thu 23.01.2025 time 08:15 - 12:00
(3 h 45 min)
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3001
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Thu 23.01.2025 time 12:30 - 16:15
(3 h 45 min)
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3001
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Tue 28.01.2025 time 08:15 - 12:00
(3 h 45 min)
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3001
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Tue 28.01.2025 time 12:30 - 16:15
(3 h 45 min)
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3001
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Thu 30.01.2025 time 08:15 - 12:00
(3 h 45 min)
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3001
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Thu 30.01.2025 time 12:30 - 16:15
(3 h 45 min)
Prosessi- ja pakkaustekniikka EL00ES55-3001
FoodLab 117 Prosessilaboratorio
Changes to reservations may be possible.

Objective

Tunnet keskeiset elintarvikeprosessit kuten esimerkiksi kuumennus, jäähdytys, pilkkominen, kypsennys, joilla elintarvikkeita voidaan käsitellä, jalostaa ja valmistaa.
Osaat kuvata eri prosessien keskeiset ilmiöt, peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa.
Tunnet erilaisia pakkausmenetelmiä ja osaat elintarvikepakkaamiseen liittyvät peruskäsitteet, materiaalit, laitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä erityyppisten ongelmien ratkaisemisessa.

Content

Mitä vaikutusta erilaisilla prosesseilla on elintarvikkeen rakenteeseen, koostumukseen ja säilyvyyteen?
Kuinka valita prosessi halutun lopputuloksen saamiseksi?
Mitä erilaisia prosesseja käytetään erilaisten raaka-aineiden ja elintarvikkeiden jalostuksessa?
Millaisia erilaisia pakkaustekniikoita ja pakkauskoneita on?
Tutustutaan keskeisiin elintarvikeprosesseihin teoriassa ja käytännön harjoitteissa
Tutustutaan erilaisiin pakkauskoneisiin ja niiden soveltuvuuteen erilaisille elintarvikkeille

Course material

Opettajan Learnissa jakama materiaali.

P.J. Fellows Food Processing Technology soveltuvin osin.

Study forms and methods

Työviikkopohjaisessa väylässä
Ilmoittautuessasi tälle opintojakson toteutukselle osallistut työjärjestyksen mukaiseen opetukseen ja ohjaukseen. Opiskelusi rytmittyy työjärjestyksen mukaisten lähitapaamisten ja laboratorioharjoitusten mukaan.

Työhön integroidussa väylässä
Työhön integroitu oppimisväylä on mahdollinen, jos voit työtehtävissäsi kehittää opintojakson tavoitteissa ja sisällöissä mainittua osaamista. Ota opintojakson opettajaan yhteyttä hyvissä ajoin ennen opintojakson alkua sen määrittämiseksi
• onko työhön integroitu oppimisväylä omassa työtehtävässäsi mahdollinen.
• millaisia näyttöjä osaamisestasi sinun on mahdollista antaa.
• mitä opintojakson osia sinun tulee mahdollisesti lisäksi suorittaa opetukseen osallistuen.

Huomioi laboratorioharjoitusten pakollinen tekeminen tai niiden hyväksyminen OT-menetelmän kautta.

RDI and work-related cooperation

Mahdollisuuksien mukaan.

Timing of exams and assignments

Oppimistehtävien palautusajat ja mahdollisen tentin ajankohta ilmoitetaan opintojakson alussa.

Student workload

5 op tarkoittaa 135 h opiskelijan työtä.

Course part description

Tutustutaan yleisimpiin elintarvikeprosesseihin ja elintarvikkeiden pakkauskoneisiin teoriassa ja käytännön laboraatioissa.

Opintojaksossa teoriaosuus on 3 op ja laboratorioharjoitukset 2 op.

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Arviointimenetelmät ja -kriteerit ilmoitetaan opintojakson alussa.
Arviointi muodostuu oppimistehtävistä ja laboratoriotyöselostuksista. Lisäksi opintojaksolla voi olla tentti.

Go back to top of page