Skip to main content

Food safety (5 cr)

Code: YT00AF68-3010

General information


Enrollment
08.04.2024 - 21.04.2024
Registration for the implementation has ended.
Timing
02.09.2024 - 15.12.2024
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
5 cr
Mode of delivery
Contact learning
Unit
Department of Forestry and Environmental Technology
Campus
Mikkeli Campus
Teaching languages
Finnish
Seats
20 - 40
Degree programmes
Degree Programme in Environmental Technology
Teachers
Mari Järvenmäki
Teacher in charge
Mari Järvenmäki
Groups
YTMI22SM
Environmental Technology, part-time studies
Course
YT00AF68

Realization has 7 reservations. Total duration of reservations is 22 h 30 min.

Time Topic Location
Thu 05.09.2024 time 16:30 - 20:00
(3 h 30 min)
Elintarviketurvallisuus YT00AF68-3010
A247 Teorialuokka
Sat 21.09.2024 time 12:30 - 16:00
(3 h 30 min)
Elintarviketurvallisuus YT00AF68-3010
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
Sat 05.10.2024 time 08:00 - 11:30
(3 h 30 min)
Elintarviketurvallisuus YT00AF68-3010
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
Thu 10.10.2024 time 16:30 - 20:00
(3 h 30 min)
Elintarviketurvallisuus YT00AF68-3010
A239 Teorialuokka
Sat 12.10.2024 time 10:00 - 11:30
(1 h 30 min)
Elintarviketurvallisuus YT00AF68-3010
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
Thu 07.11.2024 time 12:30 - 16:00
(3 h 30 min)
Elintarviketurvallisuus YT00AF68-3010
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
Thu 21.11.2024 time 12:30 - 16:00
(3 h 30 min)
Elintarviketurvallisuus YT00AF68-3010
A239 Teorialuokka
Changes to reservations may be possible.

Objective

You know the basic factors which influence the food chain from farm to fork.
You know the basics of origin, contents, package markings and usability, and are able to carry out basic food supervision.
You are familiar with food legislation.

Content

What kind of information can you or you have to offer consumers about food?
How can you prevent food poisoning or spoiling? Which factors have influence on these?
How to collect data about food by observing cooking and service? This is studied through practical exercises.
How to make official documents about supervision? This is studied through practical exercises.

Course material

Opettajan Learnissa jakama materiaali.

Study forms and methods

Työviikkopohjainen oppimisväylä: työjärjestyksen mukaiset teoriatunnit.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä: soveltuu nopeuttajille, ei edeltävyysehtoja.

Työssäkäyntiin integroitu oppimisväylä: alan yrityksessä tai organisaatiossa työskentelevä voi suorittaa opintojakson osittain työpaikalla ja osoittaa osaamisensa näyttönä, edellyttää, että työssä perehdytään opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja vaatii työnantajan suostumusta ohjaukseen.

RDI and work-related cooperation

Havainnointiharjoitukset tehdään oikeissa alan yrityksissä.

Timing of exams and assignments

Oppimistehtävien määräajat ilmoitetaan opintojakson alussa.

Student workload

5 op tarkoittaa 135 h opiskelijan työtä. Koska osaaminen osoitetaan oppimistehtävillä, niitä on runsaasti ja niiden tekemiseen tulee varata riittävästi aikaa.

Course part description

Kuluttajalle annettavat tiedot osassa perehdytään pakkaus- ja myyntimerkintöihin.

Elintarviketurvallisuusosassa paneudutaan elintarvikkeiden pilaantumiseen ja ruokamyrkytyksiin. Lisäksi harjoitellaan reseptilaskentaa ja ainesosaluettelon koostamista.

Havainnointiosuudessa tehdään käytännön harjoituksia ja kirjoitetaan niiden pohjalta erilaisia dokumentteja. Havainnointiharjoituksissa sovelletaan elintarvikealan lainsäädäntöä ja tutustutaan valvonnan perustehtävään ja harjoitellaan havaintojen tekemistä toiminnasta.

Further information

Varaa aikaa muiden oppimistehtävien lisäksi omalla ajalla tehtäviin pitkäkestoisiin (n. 1 - 1,5 h) havainnointiharjoituksiin, joita tehdään opintojaksolla 1-3 kappaletta.

Esitietovaatimuksena opintojaksolle on perustiedot elintarvikehygieniasta, elintarvikevalvonnasta sekä lainsäädännöstä. Opintojaksolla opettelet soveltamaan aiemmin oppimaasi ja yhdistämään sitä uuteen tietoon.

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Opintojakson arviointi tapahtuu oppimistehtävien perusteella. Arviontikriteerit kerrotaan kunkin osatehtävän kohdalla erikseen opintojakson alussa.

Qualifications

Attending the course requires completing the course of Basics of food know-how or equivalent knowledge.

Go back to top of page