Elintarviketurvallisuus (5 op)
Toteutuksen tunnus: YT00AF68-3010
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
08.04.2024 - 21.04.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
02.09.2024 - 15.12.2024
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- Metsätalouden ja elintarvike- ja ympäristöteknologian koulutusyksikkö
- Toimipiste
- Mikkelin kampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 20 - 40
- Koulutus
- Ympäristöteknologian koulutus
- Opettajat
- Mari Järvenmäki
- Vastuuopettaja
- Mari Järvenmäki
- Ryhmät
-
YTMI22SMYmpäristöteknologia, monimuoto
- Opintojakso
- YT00AF68
Toteutuksella on 7 opetustapahtumaa joiden yhteenlaskettu kesto on 22 t 30 min.
Aika | Aihe | Tila |
---|---|---|
To 05.09.2024 klo 16:30 - 20:00 (3 t 30 min) |
Elintarviketurvallisuus YT00AF68-3010 |
A247
Teorialuokka
|
La 21.09.2024 klo 12:30 - 16:00 (3 t 30 min) |
Elintarviketurvallisuus YT00AF68-3010 |
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
|
La 05.10.2024 klo 08:00 - 11:30 (3 t 30 min) |
Elintarviketurvallisuus YT00AF68-3010 |
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
|
To 10.10.2024 klo 16:30 - 20:00 (3 t 30 min) |
Elintarviketurvallisuus YT00AF68-3010 |
A239
Teorialuokka
|
La 12.10.2024 klo 10:00 - 11:30 (1 t 30 min) |
Elintarviketurvallisuus YT00AF68-3010 |
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
|
To 07.11.2024 klo 12:30 - 16:00 (3 t 30 min) |
Elintarviketurvallisuus YT00AF68-3010 |
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
|
To 21.11.2024 klo 12:30 - 16:00 (3 t 30 min) |
Elintarviketurvallisuus YT00AF68-3010 |
A239
Teorialuokka
|
Tavoitteet
Tunnistat keskeiset elintarvikkeiden turvallisuuteen vaikuttavat tekijät pellolta pöytään.
Osaat elintarvikkeiden alkuperään, sisältöön, merkintöihin sekä käyttöön liittyviä perusvaatimuksia ja osaat valvonnan perustehtäviä.
Osoitat perehtyneisyyttä elintarvikejalostukseen liittyvään lainsäädäntöön.
Sisältö
Mitä tietoja kuluttajalle voi ja pitää kertoa elintarvikkeesta?
Mitkä tekijät vaikuttavat elintarvikkeiden turvallisuuteen ja miten voit ennaltaehkäistä elintarvikkeiden pilaantumista ja ruokamyrkytyksiä?
Kuinka havainnointiharjoituksilla keräät tietoa erilaisista elintarvikkeista sekä niiden valmistamisesta ja tarjoilusta?
Miten havainnoista kirjoitetaan tarkastuspöytäkirja tai muita dokumentteja?
Opiskelumateriaali
Opettajan Learnissa jakama materiaali.
Opiskelumuodot ja -menetelmät
Työviikkopohjainen oppimisväylä: työjärjestyksen mukaiset teoriatunnit.
Opintoja nopeuttava oppimisväylä: soveltuu nopeuttajille, ei edeltävyysehtoja.
Työssäkäyntiin integroitu oppimisväylä: alan yrityksessä tai organisaatiossa työskentelevä voi suorittaa opintojakson osittain työpaikalla ja osoittaa osaamisensa näyttönä, edellyttää, että työssä perehdytään opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja vaatii työnantajan suostumusta ohjaukseen.
TKI ja työelämäyhteistyö
Havainnointiharjoitukset tehdään oikeissa alan yrityksissä.
Tenttien ja tehtävien ajoittuminen
Oppimistehtävien määräajat ilmoitetaan opintojakson alussa.
Opiskelijan työmäärä
5 op tarkoittaa 135 h opiskelijan työtä. Koska osaaminen osoitetaan oppimistehtävillä, niitä on runsaasti ja niiden tekemiseen tulee varata riittävästi aikaa.
Toteutuksen osien kuvaus
Kuluttajalle annettavat tiedot osassa perehdytään pakkaus- ja myyntimerkintöihin.
Elintarviketurvallisuusosassa paneudutaan elintarvikkeiden pilaantumiseen ja ruokamyrkytyksiin. Lisäksi harjoitellaan reseptilaskentaa ja ainesosaluettelon koostamista.
Havainnointiosuudessa tehdään käytännön harjoituksia ja kirjoitetaan niiden pohjalta erilaisia dokumentteja. Havainnointiharjoituksissa sovelletaan elintarvikealan lainsäädäntöä ja tutustutaan valvonnan perustehtävään ja harjoitellaan havaintojen tekemistä toiminnasta.
Lisätietoja opiskelijoille
Varaa aikaa muiden oppimistehtävien lisäksi omalla ajalla tehtäviin pitkäkestoisiin (n. 1 - 1,5 h) havainnointiharjoituksiin, joita tehdään opintojaksolla 1-3 kappaletta.
Esitietovaatimuksena opintojaksolle on perustiedot elintarvikehygieniasta, elintarvikevalvonnasta sekä lainsäädännöstä. Opintojaksolla opettelet soveltamaan aiemmin oppimaasi ja yhdistämään sitä uuteen tietoon.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Opintojakson arviointi tapahtuu oppimistehtävien perusteella. Arviontikriteerit kerrotaan kunkin osatehtävän kohdalla erikseen opintojakson alussa.
Esitietovaatimukset
Elintarvikeosaamisen perusteet tai vastaavat tiedot