Skip to main content

Microbiology (5 cr)

Code: YT00AF51-3015

General information


Enrollment
05.09.2024 - 08.09.2024
Registration for the implementation has ended.
Timing
29.08.2024 - 15.12.2024
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
5 cr
Mode of delivery
Contact learning
Unit
Department of Forestry and Environmental Technology
Campus
Mikkeli Campus
Teaching languages
Finnish
Seats
20 - 40
Degree programmes
Degree Programme in Environmental Technology
Teachers
Tuula Kettunen
Teacher in charge
Tuula Kettunen
Scheduling groups
Ryhmä A (Size: 0 . Open UAS : 0.)
Ryhmä B (Size: 0 . Open UAS : 0.)
Groups
YTMI24SM
Environmental Technology, part-time studies
Small groups
Ryhmä A
Ryhmä B
Course
YT00AF51

Realization has 11 reservations. Total duration of reservations is 31 h 45 min.

Time Topic Location
Fri 06.09.2024 time 10:00 - 11:30
(1 h 30 min)
Mikrobiologia YT00AF51-3015
A235 Teorialuokka
Sat 21.09.2024 time 08:00 - 10:15
(2 h 15 min)
Mikrobiologia YT00AF51-3015
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
Thu 03.10.2024 time 12:30 - 16:00
(3 h 30 min)
Mikrobiologia YT00AF51-3015
J101 Kemian laboratorio
Fri 04.10.2024 time 08:00 - 11:30
(3 h 30 min)
Mikrobiologia YT00AF51-3015
J101 Kemian laboratorio
Thu 10.10.2024 time 12:30 - 16:00
(3 h 30 min)
Mikrobiologia YT00AF51-3015
J101 Kemian laboratorio
Fri 11.10.2024 time 12:45 - 16:15
(3 h 30 min)
Mikrobiologia YT00AF51-3015
J101 Kemian laboratorio
Sat 09.11.2024 time 09:00 - 11:15
(2 h 15 min)
Mikrobiologia YT00AF51-3015
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
Thu 21.11.2024 time 16:30 - 19:30
(3 h 0 min)
Mikrobiologia YT00AF51-3015
J118 Kemian laboratorio, soveltuu mikrobiologian opetukseen
Fri 22.11.2024 time 12:30 - 15:30
(3 h 0 min)
Mikrobiologia YT00AF51-3015
J118 Kemian laboratorio, soveltuu mikrobiologian opetukseen
Thu 28.11.2024 time 15:00 - 17:15
(2 h 15 min)
Mikrobiologia YT00AF51-3015
A235 Teorialuokka
Sat 14.12.2024 time 08:00 - 11:30
(3 h 30 min)
Mikrobiologia YT00AF51-3015: Seminaari
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
Changes to reservations may be possible.

Objective

You can describe the main structures of microbes, their general properties affecting their growth and reproduction in food, water and indoor air.
You can explain how bacteria are grown and how their growth can be prevented. You can also explain the basic principles of microbial identification.
You are able to work aseptically and become familiar with the most important basic microbiological and microscopic methods.
You know how to interpret microbiological analysis results and assess their reliability.

Content

How are microbes classified and where do they appear?
What factors affect microbial growth?
What kind of risks do microbes cause in food, water and indoor air?
How to work aseptically and what kind of microbial cultivation techniques are used in education and how can microbes be identified?
How to interpret microbiological analysis results and assess their reliability?

Course material

Learnissa oleva materiaali

Study forms and methods

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Työjärjestyksen mukaiset teoria- ja laboratoriotunnit

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Soveltuu nopeuttajille, ei edeltävyysehtoja

Työhön integroitu oppimisväylä:
Alan yrityksessä tai organisaatiossa (esim. mikrobiologian laboratoriossa) työskentelevä voi suorittaa esim. opintojaksoon liittyvät laboraatiot osittain työpaikalla ja osoittaa osaamisensa näyttönä.

RDI and work-related cooperation

Mahdollisesti joku laboratoriovierailukäynti.

Timing of exams and assignments

Opintojaksossa teoriaosuus on 3 op ja laboraatiot 2 op. Teoriaosuuteen kuuluu tentti ja seminaarityö, laboraatioista tehdään 1 työselostus.

International cooperation

-

Student workload

135 h

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Osaat etsiä tietoa alan keskeisistä tiedon lähteistä
Pystyt hahmottamaan mikrobien vaikutuksia ympäristössä
Osaat käyttää tarkoituksen mukaisia mikrobiologisia analyysi- ja identifiointi menetelmiä ja tehdä tuloksistasi johtopäätöksiä
Osaat toimia ryhmän jäsenenä tavoitteellisesti

Arviointi:
Tentti 40 %
Laboraatiot 40 %
Seminaarityö 20 %

Go back to top of page