Mikrobiologia (5 op)
Toteutuksen tunnus: YT00AF51-3015
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
05.09.2024 - 08.09.2024
Ajoitus
29.08.2024 - 15.12.2024
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Metsätalouden ja elintarvike- ja ympäristöteknologian koulutusyksikkö
Toimipiste
Mikkelin kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 40
Koulutus
- Ympäristöteknologian koulutus
Opettaja
- Tuula Kettunen
Vastuuopettaja
Tuula Kettunen
Ajoitusryhmät
- Ryhmä A (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
- Ryhmä B (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
Ryhmät
-
YTMI24SMYmpäristöteknologia, monimuoto
Pienryhmät
- Ryhmä A
- Ryhmä B
- 06.09.2024 10:00 - 11:30, Mikrobiologia YT00AF51-3015
- 21.09.2024 08:00 - 10:15, Mikrobiologia YT00AF51-3015
- 03.10.2024 12:30 - 16:00, Mikrobiologia YT00AF51-3015
- 04.10.2024 08:00 - 11:30, Mikrobiologia YT00AF51-3015
- 10.10.2024 12:30 - 16:00, Mikrobiologia YT00AF51-3015
- 11.10.2024 12:45 - 16:15, Mikrobiologia YT00AF51-3015
- 09.11.2024 09:00 - 11:15, Mikrobiologia YT00AF51-3015
- 21.11.2024 16:30 - 19:30, Mikrobiologia YT00AF51-3015
- 22.11.2024 12:30 - 15:30, Mikrobiologia YT00AF51-3015
- 28.11.2024 15:00 - 17:15, Mikrobiologia YT00AF51-3015
- 14.12.2024 08:00 - 11:30, Mikrobiologia YT00AF51-3015: Seminaari
Tavoitteet
Osaat kuvailla mikrobien keskeiset rakenteet, yleiset ominaisuudet ja niiden kasvuun ja lisääntymiseen vaikuttavat tekijät elintarvikkeissa, vedessä ja sisäilmassa.
Osaat selittää kuinka bakteereja kasvatetaan ja kuinka niiden kasvua kyetään estämään sekä osaat selittää mikrobien tunnistamisen perusperiaatteet.
Osaat työskennellä aseptisesti ja tutustut tärkeimpiin mikrobiologisiin perusmenetelmiin ja mikroskopointiin.
Osaat tulkita mikrobiologisia analyysituloksia ja arvioida niiden luotettavuutta.
Sisältö
Miten mikrobit luokitellaan ja missä niitä esiintyy?
Mitkä tekijät vaikuttavat mikrobien kasvuun?
Millaisia riskejä mikrobit aiheuttavat elintarvikkeissa, vedessä ja sisäilmassa?
Miten työskennellään aseptisesti ja millaisia viljelytekniikoita mikrobien kasvatuksessa käytetään ja miten mikrobeja voidaan tunnistaa?
Miten tulkitaan mikrobiologisia analyysituloksia ja arvioidaan niiden luotettavuutta?
Opiskelumateriaali
Learnissa oleva materiaali
Opiskelumuodot ja -menetelmät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Työjärjestyksen mukaiset teoria- ja laboratoriotunnit
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Soveltuu nopeuttajille, ei edeltävyysehtoja
Työhön integroitu oppimisväylä:
Alan yrityksessä tai organisaatiossa (esim. mikrobiologian laboratoriossa) työskentelevä voi suorittaa esim. opintojaksoon liittyvät laboraatiot osittain työpaikalla ja osoittaa osaamisensa näyttönä.
TKI ja työelämäyhteistyö
Mahdollisesti joku laboratoriovierailukäynti.
Tenttien ja tehtävien ajoittuminen
Opintojaksossa teoriaosuus on 3 op ja laboraatiot 2 op. Teoriaosuuteen kuuluu tentti ja seminaarityö, laboraatioista tehdään 1 työselostus.
Kansainvälinen yhteistyö
-
Opiskelijan työmäärä
135 h
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Osaat etsiä tietoa alan keskeisistä tiedon lähteistä
Pystyt hahmottamaan mikrobien vaikutuksia ympäristössä
Osaat käyttää tarkoituksen mukaisia mikrobiologisia analyysi- ja identifiointi menetelmiä ja tehdä tuloksistasi johtopäätöksiä
Osaat toimia ryhmän jäsenenä tavoitteellisesti
Arviointi:
Tentti 40 %
Laboraatiot 40 %
Seminaarityö 20 %