Siirry suoraan sisältöön

Mikrobiologia (5 op)

Toteutuksen tunnus: YT00AF51-3015

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

05.09.2024 - 08.09.2024

Ajoitus

29.08.2024 - 15.12.2024

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Metsätalouden ja elintarvike- ja ympäristöteknologian koulutusyksikkö

Toimipiste

Mikkelin kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

20 - 40

Koulutus

  • Ympäristöteknologian koulutus

Opettaja

  • Tuula Kettunen

Vastuuopettaja

Tuula Kettunen

Ajoitusryhmät

  • Ryhmä A (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
  • Ryhmä B (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)

Ryhmät

  • YTMI24SM
    Ympäristöteknologia, monimuoto

Pienryhmät

  • Ryhmä A
  • Ryhmä B
  • 06.09.2024 10:00 - 11:30, Mikrobiologia YT00AF51-3015
  • 21.09.2024 08:00 - 10:15, Mikrobiologia YT00AF51-3015
  • 03.10.2024 12:30 - 16:00, Mikrobiologia YT00AF51-3015
  • 04.10.2024 08:00 - 11:30, Mikrobiologia YT00AF51-3015
  • 10.10.2024 12:30 - 16:00, Mikrobiologia YT00AF51-3015
  • 11.10.2024 12:45 - 16:15, Mikrobiologia YT00AF51-3015
  • 09.11.2024 09:00 - 11:15, Mikrobiologia YT00AF51-3015
  • 21.11.2024 16:30 - 19:30, Mikrobiologia YT00AF51-3015
  • 22.11.2024 12:30 - 15:30, Mikrobiologia YT00AF51-3015
  • 28.11.2024 15:00 - 17:15, Mikrobiologia YT00AF51-3015
  • 14.12.2024 08:00 - 11:30, Mikrobiologia YT00AF51-3015: Seminaari

Tavoitteet

Osaat kuvailla mikrobien keskeiset rakenteet, yleiset ominaisuudet ja niiden kasvuun ja lisääntymiseen vaikuttavat tekijät elintarvikkeissa, vedessä ja sisäilmassa.
Osaat selittää kuinka bakteereja kasvatetaan ja kuinka niiden kasvua kyetään estämään sekä osaat selittää mikrobien tunnistamisen perusperiaatteet.
Osaat työskennellä aseptisesti ja tutustut tärkeimpiin mikrobiologisiin perusmenetelmiin ja mikroskopointiin.
Osaat tulkita mikrobiologisia analyysituloksia ja arvioida niiden luotettavuutta.

Sisältö

Miten mikrobit luokitellaan ja missä niitä esiintyy?
Mitkä tekijät vaikuttavat mikrobien kasvuun?
Millaisia riskejä mikrobit aiheuttavat elintarvikkeissa, vedessä ja sisäilmassa?
Miten työskennellään aseptisesti ja millaisia viljelytekniikoita mikrobien kasvatuksessa käytetään ja miten mikrobeja voidaan tunnistaa?
Miten tulkitaan mikrobiologisia analyysituloksia ja arvioidaan niiden luotettavuutta?

Opiskelumateriaali

Learnissa oleva materiaali

Opiskelumuodot ja -menetelmät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Työjärjestyksen mukaiset teoria- ja laboratoriotunnit

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Soveltuu nopeuttajille, ei edeltävyysehtoja

Työhön integroitu oppimisväylä:
Alan yrityksessä tai organisaatiossa (esim. mikrobiologian laboratoriossa) työskentelevä voi suorittaa esim. opintojaksoon liittyvät laboraatiot osittain työpaikalla ja osoittaa osaamisensa näyttönä.

TKI ja työelämäyhteistyö

Mahdollisesti joku laboratoriovierailukäynti.

Tenttien ja tehtävien ajoittuminen

Opintojaksossa teoriaosuus on 3 op ja laboraatiot 2 op. Teoriaosuuteen kuuluu tentti ja seminaarityö, laboraatioista tehdään 1 työselostus.

Kansainvälinen yhteistyö

-

Opiskelijan työmäärä

135 h

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Osaat etsiä tietoa alan keskeisistä tiedon lähteistä
Pystyt hahmottamaan mikrobien vaikutuksia ympäristössä
Osaat käyttää tarkoituksen mukaisia mikrobiologisia analyysi- ja identifiointi menetelmiä ja tehdä tuloksistasi johtopäätöksiä
Osaat toimia ryhmän jäsenenä tavoitteellisesti

Arviointi:
Tentti 40 %
Laboraatiot 40 %
Seminaarityö 20 %