Microbiology (5 cr)
Code: YT00AF51-3015
General information
Enrollment
05.09.2024 - 08.09.2024
Timing
29.08.2024 - 15.12.2024
Number of ECTS credits allocated
5 op
Mode of delivery
Contact teaching
Unit
Department of Forestry and Environmental Technology
Campus
Mikkeli Campus
Teaching languages
- Finnish
Seats
20 - 40
Degree programmes
- Degree Programme in Environmental Technology
Teachers
- Tuula Kettunen
Teacher in charge
Tuula Kettunen
Scheduling groups
- Ryhmä A (Size: 0. Open UAS: 0.)
- Ryhmä B (Size: 0. Open UAS: 0.)
Groups
-
YTMI24SMEnvironmental Technology, part-time studies
Small groups
- Ryhmä A
- Ryhmä B
- 06.09.2024 10:00 - 11:30, Mikrobiologia YT00AF51-3015
- 21.09.2024 08:00 - 10:15, Mikrobiologia YT00AF51-3015
- 03.10.2024 12:30 - 16:00, Mikrobiologia YT00AF51-3015
- 04.10.2024 08:00 - 11:30, Mikrobiologia YT00AF51-3015
- 10.10.2024 12:30 - 16:00, Mikrobiologia YT00AF51-3015
- 11.10.2024 12:45 - 16:15, Mikrobiologia YT00AF51-3015
- 09.11.2024 09:00 - 11:15, Mikrobiologia YT00AF51-3015
- 21.11.2024 16:30 - 19:30, Mikrobiologia YT00AF51-3015
- 22.11.2024 12:30 - 15:30, Mikrobiologia YT00AF51-3015
- 28.11.2024 15:00 - 17:15, Mikrobiologia YT00AF51-3015
- 14.12.2024 08:00 - 11:30, Mikrobiologia YT00AF51-3015: Seminaari
Objective
You can describe the main structures of microbes, their general properties affecting their growth and reproduction in food, water and indoor air.
You can explain how bacteria are grown and how their growth can be prevented. You can also explain the basic principles of microbial identification.
You are able to work aseptically and become familiar with the most important basic microbiological and microscopic methods.
You know how to interpret microbiological analysis results and assess their reliability.
Content
How are microbes classified and where do they appear?
What factors affect microbial growth?
What kind of risks do microbes cause in food, water and indoor air?
How to work aseptically and what kind of microbial cultivation techniques are used in education and how can microbes be identified?
How to interpret microbiological analysis results and assess their reliability?
Opiskelumateriaali
Learnissa oleva materiaali
Yksilölliset oppimisväylät
Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Työjärjestyksen mukaiset teoria- ja laboratoriotunnit
Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Soveltuu nopeuttajille, ei edeltävyysehtoja
Työhön integroitu oppimisväylä:
Alan yrityksessä tai organisaatiossa (esim. mikrobiologian laboratoriossa) työskentelevä voi suorittaa esim. opintojaksoon liittyvät laboraatiot osittain työpaikalla ja osoittaa osaamisensa näyttönä.
TKI ja työelämäyhteistyö
Mahdollisesti joku laboratoriovierailukäynti.
Tentit ja muut määräajat
Opintojaksossa teoriaosuus on 3 op ja laboraatiot 2 op. Teoriaosuuteen kuuluu tentti ja seminaarityö, laboraatioista tehdään 1 työselostus.
Kansainvälinen yhteistyö
-
Opiskelijan työmäärä
135 h
Evaluation scale
1-5
Assessment methods and criteria
Osaat etsiä tietoa alan keskeisistä tiedon lähteistä
Pystyt hahmottamaan mikrobien vaikutuksia ympäristössä
Osaat käyttää tarkoituksen mukaisia mikrobiologisia analyysi- ja identifiointi menetelmiä ja tehdä tuloksistasi johtopäätöksiä
Osaat toimia ryhmän jäsenenä tavoitteellisesti
Arviointi:
Tentti 40 %
Laboraatiot 40 %
Seminaarityö 20 %