Skip to main content

Microbiology (5 cr)

Code: YT00AF51-3015

General information


Enrollment

05.09.2024 - 08.09.2024

Timing

29.08.2024 - 15.12.2024

Number of ECTS credits allocated

5 op

Mode of delivery

Contact teaching

Unit

Department of Forestry and Environmental Technology

Campus

Mikkeli Campus

Teaching languages

  • Finnish

Seats

20 - 40

Degree programmes

  • Degree Programme in Environmental Technology

Teachers

  • Tuula Kettunen

Teacher in charge

Tuula Kettunen

Scheduling groups

  • Ryhmä A (Size: 0. Open UAS: 0.)
  • Ryhmä B (Size: 0. Open UAS: 0.)

Groups

  • YTMI24SM
    Environmental Technology, part-time studies

Small groups

  • Ryhmä A
  • Ryhmä B
  • 06.09.2024 10:00 - 11:30, Mikrobiologia YT00AF51-3015
  • 21.09.2024 08:00 - 10:15, Mikrobiologia YT00AF51-3015
  • 03.10.2024 12:30 - 16:00, Mikrobiologia YT00AF51-3015
  • 04.10.2024 08:00 - 11:30, Mikrobiologia YT00AF51-3015
  • 10.10.2024 12:30 - 16:00, Mikrobiologia YT00AF51-3015
  • 11.10.2024 12:45 - 16:15, Mikrobiologia YT00AF51-3015
  • 09.11.2024 09:00 - 11:15, Mikrobiologia YT00AF51-3015
  • 21.11.2024 16:30 - 19:30, Mikrobiologia YT00AF51-3015
  • 22.11.2024 12:30 - 15:30, Mikrobiologia YT00AF51-3015
  • 28.11.2024 15:00 - 17:15, Mikrobiologia YT00AF51-3015
  • 14.12.2024 08:00 - 11:30, Mikrobiologia YT00AF51-3015: Seminaari

Objective

You can describe the main structures of microbes, their general properties affecting their growth and reproduction in food, water and indoor air.
You can explain how bacteria are grown and how their growth can be prevented. You can also explain the basic principles of microbial identification.
You are able to work aseptically and become familiar with the most important basic microbiological and microscopic methods.
You know how to interpret microbiological analysis results and assess their reliability.

Content

How are microbes classified and where do they appear?
What factors affect microbial growth?
What kind of risks do microbes cause in food, water and indoor air?
How to work aseptically and what kind of microbial cultivation techniques are used in education and how can microbes be identified?
How to interpret microbiological analysis results and assess their reliability?

Opiskelumateriaali

Learnissa oleva materiaali

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Työjärjestyksen mukaiset teoria- ja laboratoriotunnit

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Soveltuu nopeuttajille, ei edeltävyysehtoja

Työhön integroitu oppimisväylä:
Alan yrityksessä tai organisaatiossa (esim. mikrobiologian laboratoriossa) työskentelevä voi suorittaa esim. opintojaksoon liittyvät laboraatiot osittain työpaikalla ja osoittaa osaamisensa näyttönä.

TKI ja työelämäyhteistyö

Mahdollisesti joku laboratoriovierailukäynti.

Tentit ja muut määräajat

Opintojaksossa teoriaosuus on 3 op ja laboraatiot 2 op. Teoriaosuuteen kuuluu tentti ja seminaarityö, laboraatioista tehdään 1 työselostus.

Kansainvälinen yhteistyö

-

Opiskelijan työmäärä

135 h

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Osaat etsiä tietoa alan keskeisistä tiedon lähteistä
Pystyt hahmottamaan mikrobien vaikutuksia ympäristössä
Osaat käyttää tarkoituksen mukaisia mikrobiologisia analyysi- ja identifiointi menetelmiä ja tehdä tuloksistasi johtopäätöksiä
Osaat toimia ryhmän jäsenenä tavoitteellisesti

Arviointi:
Tentti 40 %
Laboraatiot 40 %
Seminaarityö 20 %