Siirry suoraan sisältöön

Mikrobiologia (5 op)

Toteutuksen tunnus: YT00AF51-3015

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
05.09.2024 - 08.09.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
29.08.2024 - 15.12.2024
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Metsätalouden ja elintarvike- ja ympäristöteknologian koulutusyksikkö
Toimipiste
Mikkelin kampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
20 - 40
Koulutus
Ympäristöteknologian koulutus
Opettajat
Tuula Kettunen
Vastuuopettaja
Tuula Kettunen
Ajoitusryhmät
Ryhmä A (Koko: 0 . Avoin AMK : 0.)
Ryhmä B (Koko: 0 . Avoin AMK : 0.)
Ryhmät
YTMI24SM
Ympäristöteknologia, monimuoto
Pienryhmät
Ryhmä A
Ryhmä B
Opintojakso
YT00AF51

Toteutuksella on 11 opetustapahtumaa joiden yhteenlaskettu kesto on 31 t 45 min.

Aika Aihe Tila
Pe 06.09.2024 klo 10:00 - 11:30
(1 t 30 min)
Mikrobiologia YT00AF51-3015
A235 Teorialuokka
La 21.09.2024 klo 08:00 - 10:15
(2 t 15 min)
Mikrobiologia YT00AF51-3015
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
To 03.10.2024 klo 12:30 - 16:00
(3 t 30 min)
Mikrobiologia YT00AF51-3015
J101 Kemian laboratorio
Pe 04.10.2024 klo 08:00 - 11:30
(3 t 30 min)
Mikrobiologia YT00AF51-3015
J101 Kemian laboratorio
To 10.10.2024 klo 12:30 - 16:00
(3 t 30 min)
Mikrobiologia YT00AF51-3015
J101 Kemian laboratorio
Pe 11.10.2024 klo 12:45 - 16:15
(3 t 30 min)
Mikrobiologia YT00AF51-3015
J101 Kemian laboratorio
La 09.11.2024 klo 09:00 - 11:15
(2 t 15 min)
Mikrobiologia YT00AF51-3015
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
To 21.11.2024 klo 16:30 - 19:30
(3 t 0 min)
Mikrobiologia YT00AF51-3015
J118 Kemian laboratorio, soveltuu mikrobiologian opetukseen
Pe 22.11.2024 klo 12:30 - 15:30
(3 t 0 min)
Mikrobiologia YT00AF51-3015
J118 Kemian laboratorio, soveltuu mikrobiologian opetukseen
To 28.11.2024 klo 15:00 - 17:15
(2 t 15 min)
Mikrobiologia YT00AF51-3015
A235 Teorialuokka
La 14.12.2024 klo 08:00 - 11:30
(3 t 30 min)
Mikrobiologia YT00AF51-3015: Seminaari
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
Muutokset varauksiin voivat olla mahdollisia.

Tavoitteet

Osaat kuvailla mikrobien keskeiset rakenteet, yleiset ominaisuudet ja niiden kasvuun ja lisääntymiseen vaikuttavat tekijät elintarvikkeissa, vedessä ja sisäilmassa.
Osaat selittää kuinka bakteereja kasvatetaan ja kuinka niiden kasvua kyetään estämään sekä osaat selittää mikrobien tunnistamisen perusperiaatteet.
Osaat työskennellä aseptisesti ja tutustut tärkeimpiin mikrobiologisiin perusmenetelmiin ja mikroskopointiin.
Osaat tulkita mikrobiologisia analyysituloksia ja arvioida niiden luotettavuutta.

Sisältö

Miten mikrobit luokitellaan ja missä niitä esiintyy?
Mitkä tekijät vaikuttavat mikrobien kasvuun?
Millaisia riskejä mikrobit aiheuttavat elintarvikkeissa, vedessä ja sisäilmassa?
Miten työskennellään aseptisesti ja millaisia viljelytekniikoita mikrobien kasvatuksessa käytetään ja miten mikrobeja voidaan tunnistaa?
Miten tulkitaan mikrobiologisia analyysituloksia ja arvioidaan niiden luotettavuutta?

Opiskelumateriaali

Learnissa oleva materiaali

Opiskelumuodot ja -menetelmät

Työviikkopohjainen oppimisväylä:
Työjärjestyksen mukaiset teoria- ja laboratoriotunnit

Opintoja nopeuttava oppimisväylä:
Soveltuu nopeuttajille, ei edeltävyysehtoja

Työhön integroitu oppimisväylä:
Alan yrityksessä tai organisaatiossa (esim. mikrobiologian laboratoriossa) työskentelevä voi suorittaa esim. opintojaksoon liittyvät laboraatiot osittain työpaikalla ja osoittaa osaamisensa näyttönä.

TKI ja työelämäyhteistyö

Mahdollisesti joku laboratoriovierailukäynti.

Tenttien ja tehtävien ajoittuminen

Opintojaksossa teoriaosuus on 3 op ja laboraatiot 2 op. Teoriaosuuteen kuuluu tentti ja seminaarityö, laboraatioista tehdään 1 työselostus.

Kansainvälinen yhteistyö

-

Opiskelijan työmäärä

135 h

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Osaat etsiä tietoa alan keskeisistä tiedon lähteistä
Pystyt hahmottamaan mikrobien vaikutuksia ympäristössä
Osaat käyttää tarkoituksen mukaisia mikrobiologisia analyysi- ja identifiointi menetelmiä ja tehdä tuloksistasi johtopäätöksiä
Osaat toimia ryhmän jäsenenä tavoitteellisesti

Arviointi:
Tentti 40 %
Laboraatiot 40 %
Seminaarityö 20 %

Siirry alkuun