Siirry suoraan sisältöön

Yritystoiminta ja yrittäjyys (5 op)

Toteutuksen tunnus: LT00AA91-3071

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

08.04.2024 - 21.04.2024

Ajoitus

02.09.2024 - 15.12.2024

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Liiketalouden koulutusyksikkö

Toimipiste

E-kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

20 - 60

Koulutus

  • Liiketalouden koulutus

Opettaja

  • Marjaana Roponen

Vastuuopettaja

Marjaana Roponen

Ryhmät

  • LTMI24SVB
    Liiketalous, verkkototeutus

Tavoitteet

Osaat arvioida yrittäjyyden merkitystä ja mahdollisuuksia yhteiskunnassa. Osaat selvittää ja selittää digitaalisen yhteiskunnan mahdollisuuksia yrittämiselle. Osaat kuvata yrityksen toimintakokonaisuuden ja toimintaprosesseja. Osaat vertailla yritysmuotojen soveltuvuutta eri tilanteissa. Osaat selvittää yrityksen keskeiset sidosryhmät

Sisältö

Mikä merkitys yrittäjyydellä on yhteiskunnassa? Mitä yrittämisen mahdollisuuksia digitaalinen yhteiskunta tarjoaa? Mitkä ovat yrityksen toimintaprosessit? Mitä tulee huomioida yritysmuodon valinnassa? Mitä ovat keskeiset sidosryhmät?

Opiskelumateriaali

Hämäläinen, V., Maula, H. & Suominen, K. 2016. Digiajan strategia. Helsinki: Alma. (e-aineisto)
Viitala, R. ja Jylhä, E. 2013. Liiketoimintaosaaminen: menestyvän yritystoiminnan perusta. Helsinki: Edita (soveltuvin osin, saatavilla myös e-aineistona).
Uusyrityskeskus: Yrityksen perustamisopas 2024
sekä muu opintojaksolla kuvattu materiaali ja ajankohtaisaineisto

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjaisessa oppimisväylässä osallistut työjärjestyksen mukaiseen opetukseen ja ohjaukseen. Opiskelusi rytmittyvät verkko-opintojakson tapaamisten, opintojakson aikataulun ja itsenäisesti tehtävien oppimistehtävien mukaan.

Opintoja nopeuttavassa oppimisväylässä osoitat osaamisesi osaamisen näyttönä, jonka laajuus määräytyy opintojakson oppimistavoitteiden mukaan.

Työhön integroitu oppimisväylä: mikäli sinulla on aiheeseen liittyvää aikaisempaa osaamista, voit hyväksilukea opintojakson vastaavalla työkokemuksella tai opinnoilla joko kokonaan tai osittain (osaamisen näyttö, jos ei ole todistusta). Osittaisessa hyväksilukemisessa suoritat itsenäisenä opiskeluna ne osa-alueet, joita ei ole hyväksiluettu.

TKI ja työelämäyhteistyö

Asiantuntijavierailu, TKI-projekti

Opiskelijan työmäärä

Opiskelijan työmäärä on opintojaksolla 135 h, joka muodostuu verkossa pidettävistä lähitapaamisista, itsenäisestä ja osin yhdessä suoritettavista tehtävistä verkossa.

Lisätietoja opiskelijoille

Kontaktitunnit pidetään verkossa Teamsin välityksellä lukujärjestyksen mukaisesti.

Arviointiasteikko

1-5