Skip to main content

Development of e-business and e-services (5 cr)

Code: MR00CV67-3007

General information


Enrollment

06.11.2023 - 17.11.2023

Timing

08.01.2024 - 30.04.2024

Number of ECTS credits allocated

5 op

Virtual portion

4 op

RDI portion

3 op

Mode of delivery

20 % Contact teaching, 80 % Distance learning

Unit

Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö

Campus

  • Mikkeli Campus
  • Ecampus

Teaching languages

  • Finnish

Seats

20 - 40

Degree programmes

  • Degree Programme in Tourism and Service Business

Teachers

  • Sini Laukkanen

Teacher in charge

Sini Laukkanen

Groups

  • MRMI23SVY
    Tourism and Service Business, master studies
  • 14.03.2024 09:00 - 16:00, Matkailu- ja ravitsemispalvelujen sähköisen liiketoiminnan kehittäminen MR00CV67-3007
  • 15.03.2024 09:00 - 16:00, Matkailu- ja ravitsemispalvelujen sähköisen liiketoiminnan kehittäminen MR00CV67-3007
  • 19.04.2024 09:00 - 16:00, Matkailu- ja ravitsemispalvelujen sähköisen liiketoiminnan kehittäminen MR00CV67-3007

Objective

You are able to
- identify the key digital communication and distribution channels in the hospitality field and assess their significance and usability in organisations.
- identify new digital applications that support hospitality business.
- understand the role of e-business in developing service enterprises.
- empathise with customers in the change towards digital communication and e-business.
- identify e-business development needs in organisations.
- make use of the possibilities of e-business.

Content

What are the key digital communication and distribution channels of the hospitality field?
What new digital applications are there to support hospitality business?
What is the role of e-business in developing hospitality enterprises?
How does the development of digital communication channels affect the behavior and role of customers in hospitality business?
How do you identify e-business development needs in organisations?
How do you utilise the possibilities of e-business?

Opiskelumateriaali

Learnissä oleva materiaali

Yksilölliset oppimisväylät

Lähiopetuspäivät erillisten teemojen mukaisesti

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojakson 3 op tehtävä tehdään omaan tai matkailu-ja ravitsemisalan työpaikkaan.

Opiskelijan työmäärä

135h

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

a) Opiskelija osaa arvioida ja hyödyntää kriittisesti monialaista tietoa erityisosaamisalueellaan uusia näkökulmia tuottaen.
c) Opiskelija tunnistaa palveluorganisaation kehittämistarpeet sähköisessä liiketoiminnassa
c) Opiskelija osaa arvioida ja kehittää palveluorganisaation liiketoimintaa digitaalisin keinoin.