Talouden hallinta matkailu- ja ravitsemisalalla (5 op)
Toteutuksen tunnus: MR00DU55-3009
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
06.11.2023 - 17.11.2023
Ajoitus
15.01.2024 - 31.05.2024
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
5 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö
Toimipiste
E-kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 50
Koulutus
- Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus
Opettaja
- Sanna Niemelä
Vastuuopettaja
Sanna Niemelä
Ryhmät
-
MRMI23KVMatkailu- ja palveluliiketoiminta, verkkototeutus
- 15.01.2024 17:00 - 18:00, Talouden hallinta matkailu- ja ravitsemisalalla MR00DU55-3009
- 08.02.2024 17:00 - 18:30, Talouden hallinta matkailu- ja ravitsemisalalla MR00DU55-3009
- 14.03.2024 17:00 - 18:30, Talouden hallinta matkailu- ja ravitsemisalalla MR00DU55-3009
- 20.03.2024 17:30 - 18:30, Talouden hallinta matkailu- ja ravitsemisalalla MR00DU55-3009 (vapaaehtoinen lisäopetus)
Tavoitteet
Osaat muodostaa kokonaiskäsityksen talouden hallinnan roolista ja sisällöstä matkailu- ja ravitsemisalalla.
Osaat määritellä kirjanpidon peruskäsitteet.
Osaat tulkita tilinpäätöstä, tuloslaskelmaa ja tasetta.
Osaat hahmottaa kustannusseurannan merkityksen ja osaat selvittää yrityksen kannattavuuden.
Sisältö
Mikä on talouden hallinnan rooli matkailu- ja ravitsemisalalla?
Mitkä ovat kirjanpidon peruskäsitteet?
Miten tuloslaskelmaa ja tasetta tulkitaan?
Miten laaditaan pienen yrityksen tilinpäätös?
Mikä on kustannusseurannan merkitys?
Mitkä asiat vaikuttavat yrityksen kannattavuuteen ja kuinka kannattavuutta parannetaan matkailu- ja ravitsemisalalla?
Opiskelumuodot ja -menetelmät
Itsenäisesti verkko-opintoina suoritettava opintojakso. Ei ryhmätöitä.
Opintojakson voi suorittaa myös nopeutetusti eli voit tehdä arviointiin vaikuttavat tentit omassa aikataulussasi annettua aikataulutusta aikaisemmin.
Työhön integroitu oppimisväylä:
Tämä väylä on mahdollinen, jos esim. työskentelet ammattialaan liittyvässä yrityksessä tai organisaatiossa tai ammattialaan liittyvissä työtehtävissä. Tällöin voit suorittaa opintojakson työpaikallasi/projektissa joko kokonaan tai osittain. Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja hallitset ne sekä teoriassa että käytännössä. Oppimistehtävien sisällöstä sinun tulee aina sopia opintojakson opettajan kanssa
Arviointiasteikko
1-5