Valmiuksia matkailu- ja ravitsemisalan työelämään (5 op)
Toteutuksen tunnus: MR00DU38-3013
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
08.01.2024 - 14.01.2024
Ajoitus
08.01.2024 - 03.03.2024
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
5 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö
Toimipiste
E-kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 40
Koulutus
- Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus
Opettaja
- Eeva Koljonen
- Sirpa Sahinjoki
- Merja Ylönen
Vastuuopettaja
Eeva Koljonen
Ryhmät
-
MRMI24KVMatkailu- ja palveluliiketoiminta, verkkototeutus
- 11.01.2024 16:30 - 17:30, Valmiuksia matkailu- ja ravitsemisalan työelämään MR00DU38-3013
Tavoitteet
Tunnistat matkailu- ja ravitsemisalan työn erityispiirteet, työn haasteet ja turvallisuusriskit sekä keinot niiden hallintaan.
Tunnet työrooliisi liittyvät oikeudet, vastuut ja velvollisuudet ja osaat toimia niiden mukaisesti .
Osaat toimia monikulttuurisessa työyhteisössä.
Kehität yrittäjämäistä työotetta.
Sisältö
Mitkä ovat alan riski- ja haittatekijöitä ja miten niitä voidaan hallita?
Mitkä ovat työrooliisi liittyvät oikeudet, vastuut ja velvoitteet?
Mitä lainsäädäntö edellyttää, kun työskennellään matkailu- ja ravitsemisalalla?
Opiskelumateriaali
Työyhteisötaidot (1op): Learn-alustan materiaali.
Lainsäädäntö (2op): Learn-alustan materiaali.
Vastuullinen anniskelu (1op): Valviran uusin opas Alkoholijuomien anniskelu (4/ 2023).
https://valvira.fi/documents/152634019/163770440/Alkoholijuomien-anniskelu.pdf/ede89222-3a6e-1bf4-7508-375345286a0a/Alkoholijuomien-anniskelu.pdf?t=1692341825194
Hygieniaosaaminen (1op): Ruokaviraston ja muu Learn-alustan materiaali.
Opiskelumuodot ja -menetelmät
Itsenäinen suoritustapa verkkototeutuksena, itsenäisesti suoritettavat oppimistehtävät ja itsenäinen aiheeseen tutustuminen.
Nopeutettu oppimisväylä:
Opinnot voi suorittaa omaan tahtiin
Työhön integroitu oppimisväylä: ole yhteydessä vastuuopettajiin.
Jos työskentelet matkailu- ja ravitsemisalan yrityksessä, organisaatiossa tai korkeakoulun tarjoamassa projektissa, voit suorittaa opintojakson työpaikallasi / projektissa joko kokonaan tai osittain. Tällöin olet yhteydessä opintojakson alussa opintojakson opettajaan ja sovit työpaikallesi/projektille tehtävästä kehittämistehtävästä. Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja hallitset ne sekä teoriassa että käytännössä. Osoitat osaamisesi osaamisen näyttönä, jonka laajuus määräytyy opintojakson oppimistavoitteiden mukaan.
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojaksoon ei sisälly harjoittelua. Anniskeluosaamisen tehtävistä voi halutessaan kytkeä työelämään.
Tenttien ja tehtävien ajoittuminen
Tehtävien ja tenttien aikataulut ilmoitetaan opintojakson alkaessa.
Opintojaksoon kuuluu
Työyhteisötaidot tehtävä 1 op
Alan keskeisestä lainsäädännöstä ja turvallisuudesta 2 op laajuinen verkkotentti
Hygieniaosaamisen verkkotentti ja tehtävät 1 op
Vastuullinen anniskelu osion tehtävä ja verkkotentti.1 op
Opiskelijan työmäärä
Opintojakson laajuus on 5 op x 27 h eli 135 h opiskelijan työtä.
Toteutuksen osien kuvaus
Työyhteisötaidot 1 op
Alan keskeinen lainsäädäntö ja turvallisuus 2 op
Hygieniaosaaminen 1 op
Vastuullinen anniskelu 1 op
Lisätietoja opiskelijoille
Mahdollisuus suorittaa Ruokaviraston hygieniapassi (josta erillinen todistus).
Vastuullinen anniskelu osion suorittamisen jälkeen opiskelijalle kirjoitetaan anniskeluosaamistodistus eli anniskelupassi, joka toimitetaan sähköisenä opiskelijan henkilökohtaiseen sähköpostiin.
Anniskelu- ja hygieniapassit voi sisällyttää tutkinnon täydentävän osaamisen opintoihin.
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Työyhteisötaidot ,1 op: tehtävän arviointi hyväksytty/täydennettävä.
Alan keskeinen lainsäädäntö, 2 op: verkkotentti, jonka hyväksyttyyn suoritukseen vaaditaan 80 % maksimipisteistä.
Anniskeluosaaminen,1 op: tehtävän arviointi hyväksytty/täydennettävä ja verkkotentti, jonka hyväksyttyyn vaaditaan 80 % oikein.
Hygieniaosaaminen, 1op: tehtävät ja verkkotentti, jonka arviointi hyväksytty/täydennettävä.
Tentit voi tutkintosäännön mukaan uusia kaksi kertaa.