Skip to main content

Food service planning (5 cr)

Code: MR00DU44-3012

General information


Enrollment

08.04.2024 - 21.04.2024

Timing

28.10.2024 - 20.12.2024

Number of ECTS credits allocated

5 op

Virtual portion

5 op

RDI portion

2 op

Mode of delivery

Distance learning

Unit

Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work

Campus

Ecampus

Teaching languages

  • Finnish

Seats

20 - 100

Degree programmes

  • Degree Programme in Tourism and Service Business

Teachers

  • Eeva Koljonen
  • Laura Pulkkinen

Teacher in charge

Laura Pulkkinen

Groups

  • MRMI24KV
    Tourism and Service Business, online studies
  • 28.10.2024 16:00 - 17:00, Ruokapalvelujen suunnittelu MR00DU44-3012
  • 04.11.2024 16:30 - 18:00, Ruokapalvelujen suunnittelu MR00DU44-3012
  • 11.11.2024 16:30 - 18:00, Ruokapalvelujen suunnittelu MR00DU44-3012
  • 18.11.2024 16:30 - 18:00, Ruokapalvelujen suunnittelu/korvattava verkko-opetus MR00DU44-3012
  • 02.12.2024 16:30 - 18:00, Ruokapalvelujen suunnittelu/korvattava verkko-opetus MR00DU44-3012
  • 09.12.2024 16:30 - 17:15, Ruokapalvelujen suunnittelu MR00DU44-3012

Objective

You can identify food production methods and systems as well as the principles of drawing up catering services and different ways of implementing food services.
You can plan and implement key duties in catering services and know the responsibilities.
You can use and utilize the nutrition management system for planning and apply in-house control systems in food business according to legislation.

Content

What kind of food production methods and systems are in use?
What are the principles and operating models of meal and menu planning?
How are food services planned and carried out in a sustainable and customer-oriented way, utilizing professional kitchen practices and equipment?
How are ERP systems used in catering services?
How is in-house control carried out in food business?

Opiskelumateriaali

Opiskelumateriaali pääosin Learnissa
Kakkonen, Mäkynen, Tiusanen, Viinikka. Kokkiprokkis. Uusin painos. SanomaPro.

Yksilölliset oppimisväylät

Verkkototeutus: Opiskelijoille lähetetään opiskelusähköpostiin ohjeet Learnin opintojaksoalustalle kirjautumiseen ja aloitusinfoon.Opintojakson suoritusvaatimuksena on opintojakson osaamistavoitteiden mukaisten suoritusten tekeminen aikataulun mukaisesti. Infon lisäksi opintojaksolla teemoitettuja virtuaaliluentoja ja opintojen ohjausta Teamsissa, luento-osuuden tallennetaan.

Aluksi perehdytään erilaisiin ruokatuotantotapoihin ja ruokapalvelujärjestelmiin ja opiskellaan ruokatuotantoa ammattikeittön näkökulmasta. Lisäksi opiskellaan Jamix tuotannonohjausjärjestelmän perusteet, kuten soveltaminen reseptiikan hallintaan, ateria - ja ruokalistasuunnitteluun, hinnoitteluun ja ostotoimintaan, ravitsemukseen ja hiilijalanjäljen laskentaan. Lisäksi opiskellaan aterioiden suunnittelua ja koostamista. Omavalvonnan soveltaminen ruokapalveluissa on keskeinen osa opintoja. Opintoihin sisältyy verkkotenttejä, keskustelu ja tehtäviä. Case tehtävän voi tehdä omalle työpaikalle tai valita tarjolla olevista.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä: Opinnot voi suorittaa nopeutetusti omaan tahtiin.

Työhön integroitu oppimisväylä.
Jos työskentelet ruokapalveluissa ja haluat kytkeä opintojakson suorittamisen työhön, niin ole yhteydessä opintojakson opettajiin sopiaksesi suoritustavasta.

TKI ja työelämäyhteistyö

Tehtäviä voi kytketään omaan työhön, työelämään ja/tai hankkeisiin.

Tentit ja muut määräajat

Tenttien ja tehtävien aikataulut ovat Learnissa ja ne voi pääosin suorittaa oman aikataulun mukaan opintojakson aikana.

Opiskelijan työmäärä

Laajuus on 5 op x 27 h eli 135 tuntia opiskelijan työtä, joka koostuu verkkoluennoista, kirjallisuuteen ja materiaaliin tutustumisesta, yksilö-, pari ja pienryhmätehtävistä ja verkkotenteistä.

Toteutuksen osien kuvaus

Ammattikeittiössä toimiminen 1/2 op
Omavalvonta ja puhtaanapito 1 op
Reseptiikka ja tuotannonohjaus ( Jamix) 1 op
Ammattikeittiön tuotantotavat ja prosessit 1/2 op
Ruokapalvelujen suunnittelu 2 op

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Verkkotentit, itsearviointi, vertaisarviointi ja opettajan antama palaute. Opintojakson arviointikehikko ja arvosanan muodostuminen Learnissa.
Arviointi 1-5/täydennettävä