Skip to main content

Food and beverages (5 cr)

Code: MR00DU46-3012

General information


Enrollment
08.04.2024 - 21.04.2024
Registration for the implementation has ended.
Timing
28.10.2024 - 20.12.2024
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
0 cr
Virtual portion
5 cr
RDI portion
2 cr
Mode of delivery
Distance learning
Unit
Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work
Campus
Ecampus
Teaching languages
Finnish
Seats
20 - 100
Degree programmes
Degree Programme in Tourism and Service Business
Teachers
Eeva Koljonen
Teacher in charge
Eeva Koljonen
Groups
MRMI24KV
Tourism and Service Business, online studies
Course
MR00DU46

Realization has 5 reservations. Total duration of reservations is 6 h 15 min.

Time Topic Location
Mon 28.10.2024 time 17:15 - 18:15
(1 h 0 min)
Ruoan ja juoman yhdistäminen MR00DU46-3012/ Info
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
Tue 05.11.2024 time 16:30 - 18:00
(1 h 30 min)
Ruoan ja juoman yhdistäminen MR00DU46-3011/Olut ja ruoka
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
Wed 13.11.2024 time 16:30 - 18:00
(1 h 30 min)
Ruoan ja juoman yhdistäminen MR00DU46-3012/Viini ja ruoka
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
Wed 20.11.2024 time 16:30 - 18:00
(1 h 30 min)
Ruoan ja juoman yhdistäminen MR00DU46-3012/ Väkevät ja juomasekoitukset
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
Wed 27.11.2024 time 16:15 - 17:00
(0 h 45 min)
Ruoan ja juoman yhdistäminen MR00DU46-3012/ tehtäväklinikka
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
Changes to reservations may be possible.

Objective

You know the groups of alcoholic beverages and the factors that affect their sensory qualities and the context of use.
You are able to evaluate alcoholic beverages and food with sensitive evaluation methods and choose the appropriate combinations for different meals, situations and customer groups.
You understand the principles of purchasing alcoholic beverages and drawing up drink lists.
You become familiar with the key principles of serving alcohol and in-house control as required by law.

Content

How are alcoholic beverages grouped?
What are the main flavors of different alcoholic beverage groups? What and how do they consist of?
How do you evaluate alcoholic beverages?
What are the key flavoring factors in food and beverages and how to make harmonious combinations?
How to make different menus and drink lists?
How do you serve alcohol beverages as required by the law and how is in-house control organized in companies?

Course material

Oppimateriaali on pääosin Learnissa emateriaalina.

Study forms and methods

Verkkototeutus. Opiskelijoille lähetetään sähköpostiin ohjeet opintojakson infosta ja opintojaksolle liittymisestä Learnissa. Opintojakson suoritusvaatimuksena on opintojakson osaamistavoitteiden mukaisten tehtävien ja verkkotestien tekeminen aikataulun mukaisesti hyväksytysti. Opintojakso alkaa Teams infolla, lisäksi järjestetään vapaaehtoisia teemoitettuja Teams tunteja ja ohjausta tehtäviin neljä kertaa. Learnissa on nauhoitettuja luentoja eri teemoista, verkkotestejä ja tehtäviä. Opintojen aikana tutustutaan alkoholijuomatuoteryhmiin ( viinit, oluet ja väkevät juomat) ja opiskellaan ruokien ja juomien yhdistämistä ja valintaa eri tilanteisiin. Lisäksi opiskellaan juomavalikoiman suunnittelua ja arviointia. Case tehtävän voi integroida työhön.

Opintoja nopeuttava oppimisväylä: Opinnot voi suorittaa itsenäisesti edeten nopeutetusti.

Työhön integroitu oppimisväylä.
Halutessasi voit suorittaa opintojakson työpaikalla kokonaan tai osittain. Ole yhteydessä opintojakson alkaessa vastuuopettajaan. Sovi työpaikan tai hankkimasi yhteistyöyrityksen kanssa opintojakson opinnollistamisesta osaamistavoitteiden mukaisesti. Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt käsiteltäviin teemoihin ja hallitset ne teoriassa ja käytännössä. Osoitat osaamisesi osaamisen näyttönä, jonka laajuus määräytyy opintojakson oppimistavoitteiden mukaan.

RDI and work-related cooperation

Oppimistehtäviä voi kytkeä työelämään tai omaan työpaikkaan ( 1-2 op)

Timing of exams and assignments

Opintojen etenemiselle on laadittu suositusaikataulu, mutta opinnoissa voi edetä oman aikataulun mukaisesti opintojakson suoritusaikana.

Student workload

Opintojakson laajuus 5 op vastaa 135 tuntia opiskelijan työtä.

Course part description

Orientaatio ja ohjeet
Viini ja ruoka 1 op
Olut, siideri ja ruoka 1 op
Väkevät juomat eri tilanteissa 1 op
Ravintolan juomavalikoima 1 op
Oppimista syventävä Case tehtävä 1op.
Case tehtävän aiheen voi valita omalta työpaikalta tai opintojaksolla olevasta tarjonnasta.

Further information

Opintojakson info opintojen alkaessa, kolme verkkotapaamista ja klinikkatunnit ovat vapaaehtoisia. Luento-osuudet tallennetaan.

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Verkkotenttien arviointi 1-5
Tehtävien arvioinnissa käytetään asteikkoa 1-5 tai hyväksytty/ hylätty.
Case tehtävän arviointi 1-5
Arvioinnissa käytetään myös itsearviointia, vertaispalautetta ja opettajan arviointia.

Tarkempi arviointikehikko ja arvosanan muodostuminen saatavilla opintojaksoalustalla.

Go back to top of page