Food and beverages (5 cr)
Code: MR00DU46-3012
General information
- Enrollment
-
08.04.2024 - 21.04.2024
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
28.10.2024 - 20.12.2024
Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 0 cr
- Virtual portion
- 5 cr
- RDI portion
- 2 cr
- Mode of delivery
- Distance learning
- Unit
- Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work
- Campus
- Ecampus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 20 - 100
- Degree programmes
- Degree Programme in Tourism and Service Business
- Teachers
- Eeva Koljonen
- Teacher in charge
- Eeva Koljonen
- Groups
-
MRMI24KVTourism and Service Business, online studies
- Course
- MR00DU46
Realization has 5 reservations. Total duration of reservations is 6 h 15 min.
Time | Topic | Location |
---|---|---|
Mon 28.10.2024 time 17:15 - 18:15 (1 h 0 min) |
Ruoan ja juoman yhdistäminen MR00DU46-3012/ Info |
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
|
Tue 05.11.2024 time 16:30 - 18:00 (1 h 30 min) |
Ruoan ja juoman yhdistäminen MR00DU46-3011/Olut ja ruoka |
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
|
Wed 13.11.2024 time 16:30 - 18:00 (1 h 30 min) |
Ruoan ja juoman yhdistäminen MR00DU46-3012/Viini ja ruoka |
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
|
Wed 20.11.2024 time 16:30 - 18:00 (1 h 30 min) |
Ruoan ja juoman yhdistäminen MR00DU46-3012/ Väkevät ja juomasekoitukset |
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
|
Wed 27.11.2024 time 16:15 - 17:00 (0 h 45 min) |
Ruoan ja juoman yhdistäminen MR00DU46-3012/ tehtäväklinikka |
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
|
Objective
You know the groups of alcoholic beverages and the factors that affect their sensory qualities and the context of use.
You are able to evaluate alcoholic beverages and food with sensitive evaluation methods and choose the appropriate combinations for different meals, situations and customer groups.
You understand the principles of purchasing alcoholic beverages and drawing up drink lists.
You become familiar with the key principles of serving alcohol and in-house control as required by law.
Content
How are alcoholic beverages grouped?
What are the main flavors of different alcoholic beverage groups? What and how do they consist of?
How do you evaluate alcoholic beverages?
What are the key flavoring factors in food and beverages and how to make harmonious combinations?
How to make different menus and drink lists?
How do you serve alcohol beverages as required by the law and how is in-house control organized in companies?
Course material
Oppimateriaali on pääosin Learnissa emateriaalina.
Study forms and methods
Verkkototeutus. Opiskelijoille lähetetään sähköpostiin ohjeet opintojakson infosta ja opintojaksolle liittymisestä Learnissa. Opintojakson suoritusvaatimuksena on opintojakson osaamistavoitteiden mukaisten tehtävien ja verkkotestien tekeminen aikataulun mukaisesti hyväksytysti. Opintojakso alkaa Teams infolla, lisäksi järjestetään vapaaehtoisia teemoitettuja Teams tunteja ja ohjausta tehtäviin neljä kertaa. Learnissa on nauhoitettuja luentoja eri teemoista, verkkotestejä ja tehtäviä. Opintojen aikana tutustutaan alkoholijuomatuoteryhmiin ( viinit, oluet ja väkevät juomat) ja opiskellaan ruokien ja juomien yhdistämistä ja valintaa eri tilanteisiin. Lisäksi opiskellaan juomavalikoiman suunnittelua ja arviointia. Case tehtävän voi integroida työhön.
Opintoja nopeuttava oppimisväylä: Opinnot voi suorittaa itsenäisesti edeten nopeutetusti.
Työhön integroitu oppimisväylä.
Halutessasi voit suorittaa opintojakson työpaikalla kokonaan tai osittain. Ole yhteydessä opintojakson alkaessa vastuuopettajaan. Sovi työpaikan tai hankkimasi yhteistyöyrityksen kanssa opintojakson opinnollistamisesta osaamistavoitteiden mukaisesti. Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt käsiteltäviin teemoihin ja hallitset ne teoriassa ja käytännössä. Osoitat osaamisesi osaamisen näyttönä, jonka laajuus määräytyy opintojakson oppimistavoitteiden mukaan.
RDI and work-related cooperation
Oppimistehtäviä voi kytkeä työelämään tai omaan työpaikkaan ( 1-2 op)
Timing of exams and assignments
Opintojen etenemiselle on laadittu suositusaikataulu, mutta opinnoissa voi edetä oman aikataulun mukaisesti opintojakson suoritusaikana.
Student workload
Opintojakson laajuus 5 op vastaa 135 tuntia opiskelijan työtä.
Course part description
Orientaatio ja ohjeet
Viini ja ruoka 1 op
Olut, siideri ja ruoka 1 op
Väkevät juomat eri tilanteissa 1 op
Ravintolan juomavalikoima 1 op
Oppimista syventävä Case tehtävä 1op.
Case tehtävän aiheen voi valita omalta työpaikalta tai opintojaksolla olevasta tarjonnasta.
Further information
Opintojakson info opintojen alkaessa, kolme verkkotapaamista ja klinikkatunnit ovat vapaaehtoisia. Luento-osuudet tallennetaan.
Evaluation scale
1-5
Assessment methods and criteria
Verkkotenttien arviointi 1-5
Tehtävien arvioinnissa käytetään asteikkoa 1-5 tai hyväksytty/ hylätty.
Case tehtävän arviointi 1-5
Arvioinnissa käytetään myös itsearviointia, vertaispalautetta ja opettajan arviointia.
Tarkempi arviointikehikko ja arvosanan muodostuminen saatavilla opintojaksoalustalla.