Hospitality business working life skills (5 cr)
Code: MR00DU38-3014
General information
Enrollment
14.08.2024 - 08.09.2024
Timing
26.08.2024 - 27.10.2024
Number of ECTS credits allocated
5 op
Virtual portion
5 op
Mode of delivery
Distance learning
Unit
Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work
Campus
Ecampus
Teaching languages
- Finnish
Seats
20 - 100
Degree programmes
- Degree Programme in Tourism and Service Business
Teachers
- Eeva Koljonen
- Sirpa Sahinjoki
- Merja Ylönen
Teacher in charge
Eeva Koljonen
Groups
-
MRKT24SVTourism and service business, online studies
- 29.08.2024 16:30 - 17:30, Valmiuksia matkailu- ja ravitsemisalan työelämään MR00DU38-3014
Objective
You can identify the characteristics, challenges and safety and security risks in hospitality business and know the means of control.
You know your rights, responsibilities and duties at work and you can act accordingly.
You can act in multicultural work communities and adopt an entrepreneurial approach in your work.
Content
What kinds of risks and safety and security issues are involved in hospitality business?
What are the rights, duties and responsibilities of your work?
How do you work according to law in hospitality business?
Opiskelumateriaali
Työyhteisötaidot (1op): Learn-alustan materiaali.
Lainsäädäntö (2op): Learn-alustan materiaali.
Vastuullinen anniskelu (1op): Learn alustan materiaali ja Valviran opas Alkoholijuomien anniskelu (4/ 2023 tai uudempi).
Hygieniaosaaminen (1op): Ruokaviraston ja muu Learn-alustan materiaali.
Yksilölliset oppimisväylät
Itsenäinen suoritustapa verkkototeutuksena, itsenäisesti suoritettavat oppimistehtävät ja tentit; itsenäinen aiheeseen tutustuminen.
Opiskelijoille lähetetään sähköpostilla ohjeet aloitusinfoon ja opintojaksolle liittymiseen Learnissa.
Nopeutettu oppimisväylä: Opinnot voi suorittaa omaan tahtiin
Työhön integroitu oppimisväylä: Jos työskentelet matkailu- ja ravitsemisalan yrityksessä, organisaatiossa tai korkeakoulun tarjoamassa projektissa, voit suorittaa opintojakson työpaikallasi / projektissa joko kokonaan tai osittain. Tällöin olet yhteydessä opintojakson alussa opintojakson opettajaan ja sovit työpaikallesi/projektille tehtävästä kehittämistehtävästä. Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja hallitset ne sekä teoriassa että käytännössä. Osoitat osaamisesi osaamisen näyttönä, jonka laajuus määräytyy opintojakson oppimistavoitteiden mukaan.
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojaksoon ei sisälly harjoittelua. Anniskeluosaamisen tehtävän voi halutessaan kytkeä työelämään.
Tentit ja muut määräajat
Tehtävien ja tenttien aikataulut ilmoitetaan opintojakson alkaessa, niitä voi suorittaa oman aikataulun mukaisesti opintojakson aikana.
Opintojaksoon kuuluu
Työyhteisötaidot tehtävät 1 op
Alan keskeisestä lainsäädännöstä ja turvallisuudesta 2 op laajuinen verkkotentti
Hygieniaosaamisen verkkotentti ja tehtävät 1 op
Vastuullinen anniskelu osion tehtävä ja verkkotentti 1 op
Opiskelijan työmäärä
Opintojakson laajuus on 5 op x 27 h eli 135 h opiskelijan työtä.
Toteutuksen osien kuvaus
Työyhteisötaidot 1 op
Alan keskeinen lainsäädäntö ja turvallisuus 2 op
Hygieniaosaaminen 1 op
Vastuullinen anniskelu 1 op
Further information
Mahdollisuus suorittaa Ruokaviraston hygieniapassi (josta erillinen todistus).
Vastuullinen anniskelu osion suorittamisen jälkeen opiskelijalle kirjoitetaan anniskeluosaamistodistus eli anniskelupassi, joka toimitetaan sähköisenä opiskelijan henkilökohtaiseen sähköpostiin.
Anniskelu- ja hygieniapassit voi sisällyttää tutkinnon täydentävän osaamisen opintoihin.
Evaluation scale
Approved/Failed
Assessment methods and criteria
Työyhteisötaidot ,1 op: tehtävän arviointi hyväksytty/täydennettävä.
Alan keskeinen lainsäädäntö, 2 op: verkkotentti, jonka hyväksyttyyn suoritukseen vaaditaan 80 % maksimipisteistä.
Anniskeluosaaminen,1 op: tehtävän arviointi hyväksytty/täydennettävä ja verkkotentti, jonka hyväksyttyyn vaaditaan 80 % oikein.
Hygieniaosaaminen, 1op: tehtävät ja verkkotentti, jonka arviointi hyväksytty/täydennettävä.
Tentit voi tutkintosäännön mukaan uusia kaksi kertaa.