Siirry suoraan sisältöön

Matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristö (5 op)

Toteutuksen tunnus: MR00DU39-3014

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

14.08.2024 - 08.09.2024

Ajoitus

28.10.2024 - 20.12.2024

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

TKI-osuus

1 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö

Toimipiste

E-kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

20 - 100

Koulutus

  • Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus

Opettaja

  • Sirpa Sahinjoki

Vastuuopettaja

Sirpa Sahinjoki

Ryhmät

  • MRKT24SV
    Matkailu- ja palveluliiketoiminta, verkkototeutus
  • 28.10.2024 16:30 - 17:30, Matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristö MR00DU39-3014
  • 18.11.2024 16:15 - 17:00, Matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristö MR00DU39-3014
  • 03.12.2024 16:30 - 17:15, Matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristö MR00DU39-3014

Tavoitteet

Osaat kuvata matkailu- ja ravitsemisalaa toimialana.
Osaat kuvata toimialan kehitysnäkymiä ja tulevaisuuden trendejä.

Sisältö

Mitä on matkailu- ja ravitsemisala toimialana?
Mitkä ovat alan trendit, haasteet ja mahdollisuudet?

Opiskelumateriaali

Materiaali Learn alustalla ja mahdollinen muu materiaali ilmoitetaan opintojakson alussa.

Opiskelumuodot ja -menetelmät

Verkkototeutus
Opintojakso käynnistyy verkko-infolla, joka nauhoitetaan. Lisäksi opintojaksolla on, kaksi ohjausklinikkaa, koskien opintojakson oppimistehtäviä. Infon jälkeen itsenäinen aihealueeseen tutustuminen ja oppimistehtävät yksilö-, pari tai pienryhmissä. Opintojaksolla on verkkotentti ja teemoihin liittyvää keskustelua.
Opintojakson:
Johdatus matkailu- ja ravitsemisalaan
Matkailu- ja majoitus toimialana, kuljetus ja likenne
Ruoka- ja ravitsemispalvelut toimialana
Puhtaus- ja toimitilapalvelut
Kaupanala
Tapahtumateollisuus ja tapahtuotanto
Alan trendit, tilastot ja tulevaisuus

2. Opintoja nopeuttava oppimisväylä: opintojakson voi suorittaa omaan tahtiin.
3. Työhön integroitu oppimisväylä: ole yhteydessä vastuuopettajiin.
Jos työskentelet matkailu- ja ravitsemisalan yrityksessä, organisaatiossa tai korkeakoulun tarjoamassa projektissa, voit suorittaa opintojakson työpaikallasi / projektissa joko kokonaan tai osittain. Tällöin olet yhteydessä opintojakson alussa opintojakson opettajaan ja sovit työpaikallesi/projektille tehtävästä kehittämistehtävästä. Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja hallitset ne sekä teoriassa että käytännössä. Osoitat osaamisesi osaamisen näyttönä, jonka laajuus määräytyy opintojakson oppimistavoitteiden mukaan.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojakson teemat kytkeytyvät toimialaan ja toimialan työpaikkoihin, joita hyödynnetään opintojaksolla tietolähteinä ja mahdollisina oppimis- ja työelämäprojektitehtävinä.

Tenttien ja tehtävien ajoittuminen

Tentin ja tehtävien palautusajankohdat ilmoitetaan opintojakson alkaessa.

Opiskelijan työmäärä

5 op x 27 h on 135 h opiskelijan työtä
Keskustelutehtäviä
Tentti
Toimialaraportti tiimityönä.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Tehtävät arvioidaan arvosanalla 1-5, tehtävien arvioinnissa käytetään vertaisarviointia, itsearviointia ja opettajien antamaa palautetta.
Verkkotentti 1-5, tehtävä 1-5.

Opiskelija osaa ( hyvä taso)
a. käyttää johdonmukaisesti toimialaa kuvaavia käsitteitä
b. etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä
c. hahmottaa alan tehtäväkokonaisuuksia
d. toimia asiakkaiden, käyttäjien ja kohderyhmien kanssa.
f. toimia ryhmän jäsenenä tavoitteellisesti