Skip to main content

Hospitality business environment (5 cr)

Code: MR00DU39-3014

General information


Enrollment

14.08.2024 - 08.09.2024

Timing

28.10.2024 - 20.12.2024

Number of ECTS credits allocated

5 op

Virtual portion

5 op

RDI portion

1 op

Mode of delivery

Distance learning

Unit

Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work

Campus

Ecampus

Teaching languages

  • Finnish

Seats

20 - 100

Degree programmes

  • Degree Programme in Tourism and Service Business

Teachers

  • Sirpa Sahinjoki

Teacher in charge

Sirpa Sahinjoki

Groups

  • MRKT24SV
    Tourism and service business, online studies
  • 28.10.2024 16:30 - 17:30, Matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristö MR00DU39-3014
  • 18.11.2024 16:15 - 17:00, Matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristö MR00DU39-3014
  • 03.12.2024 16:30 - 17:15, Matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristö MR00DU39-3014

Objective

You can describe hospitality as a concept and as a field of business and profession.
You can describe development prospects and future trends.

Content

What is meant by tourism and hospitality as concepts?
What are the trends, challenges and the prospects in hospitality business?

Opiskelumateriaali

Materiaali Learn alustalla ja mahdollinen muu materiaali ilmoitetaan opintojakson alussa.

Yksilölliset oppimisväylät

Verkkototeutus
Opintojakso käynnistyy verkko-infolla, joka nauhoitetaan. Lisäksi opintojaksolla on, kaksi ohjausklinikkaa, koskien opintojakson oppimistehtäviä. Infon jälkeen itsenäinen aihealueeseen tutustuminen ja oppimistehtävät yksilö-, pari tai pienryhmissä. Opintojaksolla on verkkotentti ja teemoihin liittyvää keskustelua.
Opintojakson:
Johdatus matkailu- ja ravitsemisalaan
Matkailu- ja majoitus toimialana, kuljetus ja likenne
Ruoka- ja ravitsemispalvelut toimialana
Puhtaus- ja toimitilapalvelut
Kaupanala
Tapahtumateollisuus ja tapahtuotanto
Alan trendit, tilastot ja tulevaisuus

2. Opintoja nopeuttava oppimisväylä: opintojakson voi suorittaa omaan tahtiin.
3. Työhön integroitu oppimisväylä: ole yhteydessä vastuuopettajiin.
Jos työskentelet matkailu- ja ravitsemisalan yrityksessä, organisaatiossa tai korkeakoulun tarjoamassa projektissa, voit suorittaa opintojakson työpaikallasi / projektissa joko kokonaan tai osittain. Tällöin olet yhteydessä opintojakson alussa opintojakson opettajaan ja sovit työpaikallesi/projektille tehtävästä kehittämistehtävästä. Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja hallitset ne sekä teoriassa että käytännössä. Osoitat osaamisesi osaamisen näyttönä, jonka laajuus määräytyy opintojakson oppimistavoitteiden mukaan.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojakson teemat kytkeytyvät toimialaan ja toimialan työpaikkoihin, joita hyödynnetään opintojaksolla tietolähteinä ja mahdollisina oppimis- ja työelämäprojektitehtävinä.

Tentit ja muut määräajat

Tentin ja tehtävien palautusajankohdat ilmoitetaan opintojakson alkaessa.

Opiskelijan työmäärä

5 op x 27 h on 135 h opiskelijan työtä
Keskustelutehtäviä
Tentti
Toimialaraportti tiimityönä.

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Tehtävät arvioidaan arvosanalla 1-5, tehtävien arvioinnissa käytetään vertaisarviointia, itsearviointia ja opettajien antamaa palautetta.
Verkkotentti 1-5, tehtävä 1-5.

Opiskelija osaa ( hyvä taso)
a. käyttää johdonmukaisesti toimialaa kuvaavia käsitteitä
b. etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä
c. hahmottaa alan tehtäväkokonaisuuksia
d. toimia asiakkaiden, käyttäjien ja kohderyhmien kanssa.
f. toimia ryhmän jäsenenä tavoitteellisesti