Hospitality business environment (5 cr)
Code: MR00DU39-3014
General information
- Enrollment
-
14.08.2024 - 08.09.2024
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
28.10.2024 - 20.12.2024
Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 0 cr
- Virtual portion
- 5 cr
- RDI portion
- 1 cr
- Mode of delivery
- Distance learning
- Unit
- Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work
- Campus
- Ecampus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 20 - 100
- Degree programmes
- Degree Programme in Tourism and Service Business
- Teachers
- Sirpa Sahinjoki
- Teacher in charge
- Sirpa Sahinjoki
- Groups
-
MRKT24SVTourism and service business, online studies
- Course
- MR00DU39
Realization has 3 reservations. Total duration of reservations is 2 h 30 min.
Time | Topic | Location |
---|---|---|
Mon 28.10.2024 time 16:30 - 17:30 (1 h 0 min) |
Matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristö MR00DU39-3014 |
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
|
Mon 18.11.2024 time 16:15 - 17:00 (0 h 45 min) |
Matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristö MR00DU39-3014 |
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
|
Tue 03.12.2024 time 16:30 - 17:15 (0 h 45 min) |
Matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristö MR00DU39-3014 |
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
|
Objective
You can describe hospitality as a concept and as a field of business and profession.
You can describe development prospects and future trends.
Content
What is meant by tourism and hospitality as concepts?
What are the trends, challenges and the prospects in hospitality business?
Course material
Materiaali Learn alustalla ja mahdollinen muu materiaali ilmoitetaan opintojakson alussa.
Study forms and methods
Verkkototeutus
Opintojakso käynnistyy verkko-infolla, joka nauhoitetaan. Lisäksi opintojaksolla on, kaksi ohjausklinikkaa, koskien opintojakson oppimistehtäviä. Infon jälkeen itsenäinen aihealueeseen tutustuminen ja oppimistehtävät yksilö-, pari tai pienryhmissä. Opintojaksolla on verkkotentti ja teemoihin liittyvää keskustelua.
Opintojakson:
Johdatus matkailu- ja ravitsemisalaan
Matkailu- ja majoitus toimialana, kuljetus ja likenne
Ruoka- ja ravitsemispalvelut toimialana
Puhtaus- ja toimitilapalvelut
Kaupanala
Tapahtumateollisuus ja tapahtuotanto
Alan trendit, tilastot ja tulevaisuus
2. Opintoja nopeuttava oppimisväylä: opintojakson voi suorittaa omaan tahtiin.
3. Työhön integroitu oppimisväylä: ole yhteydessä vastuuopettajiin.
Jos työskentelet matkailu- ja ravitsemisalan yrityksessä, organisaatiossa tai korkeakoulun tarjoamassa projektissa, voit suorittaa opintojakson työpaikallasi / projektissa joko kokonaan tai osittain. Tällöin olet yhteydessä opintojakson alussa opintojakson opettajaan ja sovit työpaikallesi/projektille tehtävästä kehittämistehtävästä. Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt opintojaksolla käsiteltäviin teemoihin ja hallitset ne sekä teoriassa että käytännössä. Osoitat osaamisesi osaamisen näyttönä, jonka laajuus määräytyy opintojakson oppimistavoitteiden mukaan.
RDI and work-related cooperation
Opintojakson teemat kytkeytyvät toimialaan ja toimialan työpaikkoihin, joita hyödynnetään opintojaksolla tietolähteinä ja mahdollisina oppimis- ja työelämäprojektitehtävinä.
Timing of exams and assignments
Tentin ja tehtävien palautusajankohdat ilmoitetaan opintojakson alkaessa.
Student workload
5 op x 27 h on 135 h opiskelijan työtä
Keskustelutehtäviä
Tentti
Toimialaraportti tiimityönä.
Evaluation scale
1-5
Assessment methods and criteria
Tehtävät arvioidaan arvosanalla 1-5, tehtävien arvioinnissa käytetään vertaisarviointia, itsearviointia ja opettajien antamaa palautetta.
Verkkotentti 1-5, tehtävä 1-5.
Opiskelija osaa ( hyvä taso)
a. käyttää johdonmukaisesti toimialaa kuvaavia käsitteitä
b. etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä
c. hahmottaa alan tehtäväkokonaisuuksia
d. toimia asiakkaiden, käyttäjien ja kohderyhmien kanssa.
f. toimia ryhmän jäsenenä tavoitteellisesti