Siirry suoraan sisältöön

Merenkulun ruotsi (3 op)

Toteutuksen tunnus: MK00DQ70-3010

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

06.11.2023 - 17.11.2023

Ajoitus

08.01.2024 - 28.04.2024

Opintopistemäärä

3 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Yhteisten opintojen koulutusyksikkö

Toimipiste

Kotkan kampus

Opetuskielet

  • Suomi
  • roo.sv

Paikat

12 - 40

Koulutus

  • Merenkulun koulutus, sähkövoimatekniikka

Opettaja

  • Mira Kettunen

Ryhmät

  • MSVKT22SP
    Merenkulku, sähkövoimatekniikka, päivätoteutus

Tavoitteet

Opiskelija osaa toimia oman alansa viestintätilanteissa ruotsin kielellä sekä suullisesti että kirjallisesti. Hän tuntee oman alansa terminologiaa ja pystyy hyödyntämään kielitaitoaan asiantuntijatehtävissä. Tavoitetasona on eurooppalaisen viitekehyksen tasoa B1 sekä asetusta 352/2003 § 8, 1. mom. 497/2004 vastaava osaaminen. Opiskelijan, joka lähtötasotestin perusteella on ohjattu ruotsin valmentavalle kurssille, on suoritettava kurssi hyväksytysti tai hankittava itse valmentavan kurssin sisältöä vastaavat tiedot, ennen kuin hän voi suorittaa opintojakson Merenkulun ruotsi. Opintojakson suoritettuaan opiskelijaymmärtää selkeää ja hidasta yleiskielistä ja ammattiaan koskevaa puhetta. ymmärtää pääkohdat ammatillisista teksteistä ja pystyy reagoimaan niihin sekä suullisesti että kirjallisesti käyttää perusrakenteita ja alansa ammattitermejä jokseenkin virheettömästi sekä suullisessa että kirjallisessa viestinnässäpuhuu kohtalaisen sujuvasti niin, että satunnaiset virheet ääntämisessä tai lauserytmissä eivät aiheuta väärinymmärryksiäpystyy kommunikoimaan ruotsin kielellä globaalissa meriklusterissa.

Sisältö

Koulutus, työympäristö, työkokemus- ja tehtävät, työelämän viestintä sähköpostitse, puhelimitse ja tapaamisissa. Merenkulun perusterminologian osaaminen, esim. konehuone- ja valvomoympäristö, komentosiltaympäristö , tehtävät merellä ja satamassa, ympäristö- ja turvallisuusmääräysten tunteminen. Koska Merenkulun ruotsi -opintojakson sisältö on räätälöity koulutusalakohtaisesti sisältämään alan omaa erityissanastoa, tulee opiskelijan käydä omalle koulutusohjelmalleen tarjottu toteutus opintojaksosta.

Arviointiasteikko

1-5

Esitietovaatimukset

Jos sinut on lähtötasotestin perusteella ohjattu Ruotsin tehovalmennus -opintojaksolle, sinun on suoritettava se hyväksytysti tai hankittava itse valmentavan kurssin sisältöä vastaavat tiedot ennen opintojakson alkamista.