Siirry suoraan sisältöön

Elintarvikeosaamisen perusteet (5 op)

Toteutuksen tunnus: YT00AF57-3015

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

08.04.2024 - 21.04.2024

Ajoitus

26.08.2024 - 13.12.2024

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Metsätalouden ja elintarvike- ja ympäristöteknologian koulutusyksikkö

Toimipiste

Mikkelin kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

20 - 40

Koulutus

  • Ympäristöteknologian koulutus

Opettaja

  • Mari Järvenmäki

Vastuuopettaja

Mari Järvenmäki

Ryhmät

  • YTMI24KP
    Ympäristöteknologia, päivätoteutus
  • 03.09.2024 10:00 - 11:30, Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015
  • 04.09.2024 09:30 - 11:00, Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015
  • 10.09.2024 14:30 - 16:00, Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015
  • 13.09.2024 10:00 - 11:30, Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015
  • 16.09.2024 14:15 - 15:45, Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015
  • 19.09.2024 12:15 - 13:45, Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015
  • 24.09.2024 14:45 - 16:15, Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015
  • 26.09.2024 14:15 - 15:45, Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015
  • 01.10.2024 14:45 - 16:15, Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015
  • 02.10.2024 10:00 - 11:30, Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015
  • 08.10.2024 12:15 - 13:45, Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015
  • 09.10.2024 10:00 - 11:30, Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015
  • 15.10.2024 14:30 - 16:00, Mikkomarkkinat:Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015
  • 17.10.2024 08:15 - 09:45, Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015
  • 29.10.2024 12:30 - 14:00, Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015
  • 31.10.2024 10:00 - 11:30, Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015
  • 05.11.2024 12:30 - 14:00, Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015
  • 06.11.2024 14:30 - 16:00, Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015
  • 13.11.2024 12:30 - 14:00, Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015
  • 15.11.2024 13:00 - 14:30, Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015
  • 19.11.2024 12:30 - 14:00, Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015
  • 20.11.2024 14:30 - 16:00, Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015
  • 26.11.2024 10:00 - 11:30, Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015
  • 03.12.2024 10:00 - 11:30, Tentti Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015
  • 12.12.2024 10:00 - 11:30, Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3015

Tavoitteet

Osaat hygieenisen työskentelyn ja hyvän käsihygienian. Tiedät mitä hyvä hygienia elintarvikkeiden osalta tarkoittaa ja mistä koostuu.
Osaat kuvata miten elintarvikkeita valvotaan ja mitä tarkoitetaan toimijan omavalvonnalla.
Osaat perustaa ilmoitettavan elintarvikehuoneiston ja neuvoa pienimuotoista elintarviketoimintaa suunnittelevaa yrittäjää vaadittavista toimenpiteistä.

Sisältö

Millaisella elintarviketuntemuksella voi alalla työskennellä eri tehtävissä?

Miten elintarviketuntemusta lisätään kuluttajanäkökulmasta?

Mistä hyvä hygienia koostuu ja muodostuu?

Miten elintarvikkeita valvotaan, kuinka mitataan lämpötiloja ja mistä ruokaturvallisuus koostuu?

Mitä aloittavan elintarvikeyrittäjän tulee tietää valvonnasta ja säädöksistä?

Opiskelumateriaali

Opettajan jakama materiaali Learnissa.

Opiskelumuodot ja -menetelmät

Työviikkopohjainen oppimisväylä: työjärjestyksen mukaiset teoriatunnit

Opintoja nopeuttava oppimisväylä: soveltuu nopeuttajille, ei edeltävyysehtoja

TKI ja työelämäyhteistyö

Mahdollisuuksien mukaan.

Tenttien ja tehtävien ajoittuminen

Oppimistehtävien palautuspäivämäärät ilmoitetaan opintojakson alussa. Osaaminen osoitetaan oppimistehtävillä.

Opiskelijan työmäärä

5 op tarkoittaa 135 h opiskelijan työtä. Koska osaaminen osoitetaan oppimistehtävillätehtävillä, niiden tekemiseen tulee varata riittävästi aikaa.

Toteutuksen osien kuvaus

Hygieeninen työskentely osassa perehdyt siihen mistä hyvä elintarvikehygienia koostuu.

Valvontaosassa perehdyt omavalvonnan ja viranomaisvalvonnan tavoitteisiin ja merkitykseen.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opintojakso arviointi perustuu oppimistehtäviin ja tenttiin.