Skip to main content

Nutrition for sports and physical activity (5 cr)

Code: FJ00DK76-3007

General information


Enrollment
08.04.2024 - 21.04.2024
Registration for the implementation has ended.
Timing
02.09.2024 - 08.12.2024
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
0 cr
Virtual portion
5 cr
Mode of delivery
Distance learning
Unit
Department of Social Services and Health Care
Campus
Ecampus
Teaching languages
Finnish
Seats
20 - 40
Degree programmes
Degree Programme in Podiatry
Degree Programme in Physiotherapy
Degree Programme in Physical Education
Teachers
Johanna Vesanto
Groups
FTSA22SM
Physiotherapy, part-time studies
Course
FJ00DK76
No reservations found for realization FJ00DK76-3007!

Objective

You are able to apply your knowledge of nutrition to support strength and endurance training and weight control.
You are able to apply your knowledge of nutrition when guiding and counseling athletes and people exercising regularly.

Content

What is the relation between nutrition and physical activity?
What is energy metabolism?
How does physical activity affect the need, supply and use of energy?
How does the balance of nutrition and fluid influence the recovery from sports and physical activities?
What aspects of nutrition must be considered, when guiding people in different physical activities?

Course material

Ilander, O., Heikura, I., Hietavala, E., Laakso, M., Manner, L. & Mursu, J. 2021. Liikuntaravitsemus 3.0. 1. painos. Lahti: VK-Kustannus Oy.

Muu opintojaksolla osoitettu materiaali. Opintojaksolla edellytetään myös aktiivista, itsenäistä tiedonhakua opiskeltavista aiheista.

Study forms and methods

Opintojakso toteutetaan verkko-opintoina.

Opintojakso toteutetaan kesä- ja syyslukukaudella 2024.
- Kesälukukauden opintoihin ilmoittaudutaan 18.3. – 28.3.2024. Kesäopintojakson toteutusaika on 1.6. – 31.7.2024.

- Syyslukukauden opintoihin ilmoittaudutaan 8.4. – 21.4.2024. Syyslukukaudella opintojakson toteutusaika on 2.9. – 8.12.2024

Jos opiskelijalla on aikaisempia opintoja ravitsemuksesta, voidaan opintojakson eri osia ahotoida. Ahotointiin littyvissä asioissa tulee ottaa yhteys opintojakson opettajaan viikon sisällä opintojakson toteutuksen alkamisesta.

RDI and work-related cooperation

Opintojakso ei sisällä varsinaista TKI ja työelämäyhteistyötä. Tehtävät on suunniteltu niin, että niissä vaaditaan myös vähintään kevyttä liikuntaa ja oman ruokavalion tarkkailua.

Timing of exams and assignments

Opintojakso sisältää oppimistehtäviä ja kaksi (2) verkkotenttiä. Kaikki opintojakson tehtävät ja tentit tulee olla tehtynä/palautettuna opintojakson toteutuksen aikana.

International cooperation

-

Student workload

Opintojakson laajuus on 5 op, mikä vastaa 135 tuntia opiskelijan työtä. Opintojaksolla on itsenäisesti tehtäviä oppimistehtäviä ja verkkotenttejä sekä toisten opiskelijoiden tehtävien vertaiskommentointia.

Course part description

Opinnot etenevät aihealueittain:

1. Ravitsemustieto (1 op)
2. Energiantarve, energiansaanti ja energiankulutus liikunnan aikana (2 op)
3. Ravitsemus, nestetasapaino ja palautuminen harjoittelun ja painonhallinnan tukena (2 op)

Further information

Opintojaksolla tarvitset tietokoneen. Opintojakson oppimistehtävissä edellytetään tiedonhaun, kirjallisten tehtävien ja lähdeviittausten hallintaa.

Opintojakso toteutetaan kesä- ja syyslukukaudella 2024.
- Kesälukukauden opintoihin ilmoittaudutaan 18.3. – 28.3.2024. Kesäopintojakson toteutusaika on 1.6. – 31.7.2024.

- Syyslukukauden opintoihin ilmoittaudutaan 8.4. – 21.4.2024. Syyslukukaudella opintojakson toteutusaika on 2.9. – 8.12.2024

Evaluation scale

Approved/Failed

Assessment methods and criteria

Opintojakso arvioidaan hyväksytty / hylätty.

Oppimistehtävät arvioidaan hyväksytty - hylätty / täydennettävä. Arvioinnissa käytetään Xamkin AMK-opiskelijan valmistumisvaiheen osaamisen mukaisia arvioinnin kriteereitä. Kaikki opintojakson tehtävät ja tentit tulee olla tehtynä hyväksytysti, jotta opintojakson kokonaisuus (5 op) arvioidaan hyväksytyksi.

Qualifications

Participation in the course requires that the first year studies have been completed or equivalent knowledge and skills gained.

Go back to top of page