Nutrition for sports and physical activity (5 cr)
Code: FJ00DK76-3007
General information
- Enrollment
-
08.04.2024 - 21.04.2024
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
02.09.2024 - 08.12.2024
Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 0 cr
- Virtual portion
- 5 cr
- Mode of delivery
- Distance learning
- Unit
- Department of Social Services and Health Care
- Campus
- Ecampus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 20 - 40
- Degree programmes
- Degree Programme in Podiatry
- Degree Programme in Physiotherapy
- Degree Programme in Physical Education
Objective
You are able to apply your knowledge of nutrition to support strength and endurance training and weight control.
You are able to apply your knowledge of nutrition when guiding and counseling athletes and people exercising regularly.
Content
What is the relation between nutrition and physical activity?
What is energy metabolism?
How does physical activity affect the need, supply and use of energy?
How does the balance of nutrition and fluid influence the recovery from sports and physical activities?
What aspects of nutrition must be considered, when guiding people in different physical activities?
Course material
Ilander, O., Heikura, I., Hietavala, E., Laakso, M., Manner, L. & Mursu, J. 2021. Liikuntaravitsemus 3.0. 1. painos. Lahti: VK-Kustannus Oy.
Muu opintojaksolla osoitettu materiaali. Opintojaksolla edellytetään myös aktiivista, itsenäistä tiedonhakua opiskeltavista aiheista.
Study forms and methods
Opintojakso toteutetaan verkko-opintoina.
Opintojakso toteutetaan kesä- ja syyslukukaudella 2024.
- Kesälukukauden opintoihin ilmoittaudutaan 18.3. – 28.3.2024. Kesäopintojakson toteutusaika on 1.6. – 31.7.2024.
- Syyslukukauden opintoihin ilmoittaudutaan 8.4. – 21.4.2024. Syyslukukaudella opintojakson toteutusaika on 2.9. – 8.12.2024
Jos opiskelijalla on aikaisempia opintoja ravitsemuksesta, voidaan opintojakson eri osia ahotoida. Ahotointiin littyvissä asioissa tulee ottaa yhteys opintojakson opettajaan viikon sisällä opintojakson toteutuksen alkamisesta.
RDI and work-related cooperation
Opintojakso ei sisällä varsinaista TKI ja työelämäyhteistyötä. Tehtävät on suunniteltu niin, että niissä vaaditaan myös vähintään kevyttä liikuntaa ja oman ruokavalion tarkkailua.
Timing of exams and assignments
Opintojakso sisältää oppimistehtäviä ja kaksi (2) verkkotenttiä. Kaikki opintojakson tehtävät ja tentit tulee olla tehtynä/palautettuna opintojakson toteutuksen aikana.
International cooperation
-
Student workload
Opintojakson laajuus on 5 op, mikä vastaa 135 tuntia opiskelijan työtä. Opintojaksolla on itsenäisesti tehtäviä oppimistehtäviä ja verkkotenttejä sekä toisten opiskelijoiden tehtävien vertaiskommentointia.
Course part description
Opinnot etenevät aihealueittain:
1. Ravitsemustieto (1 op)
2. Energiantarve, energiansaanti ja energiankulutus liikunnan aikana (2 op)
3. Ravitsemus, nestetasapaino ja palautuminen harjoittelun ja painonhallinnan tukena (2 op)
Further information
Opintojaksolla tarvitset tietokoneen. Opintojakson oppimistehtävissä edellytetään tiedonhaun, kirjallisten tehtävien ja lähdeviittausten hallintaa.
Opintojakso toteutetaan kesä- ja syyslukukaudella 2024.
- Kesälukukauden opintoihin ilmoittaudutaan 18.3. – 28.3.2024. Kesäopintojakson toteutusaika on 1.6. – 31.7.2024.
- Syyslukukauden opintoihin ilmoittaudutaan 8.4. – 21.4.2024. Syyslukukaudella opintojakson toteutusaika on 2.9. – 8.12.2024
Evaluation scale
Approved/Failed
Assessment methods and criteria
Opintojakso arvioidaan hyväksytty / hylätty.
Oppimistehtävät arvioidaan hyväksytty - hylätty / täydennettävä. Arvioinnissa käytetään Xamkin AMK-opiskelijan valmistumisvaiheen osaamisen mukaisia arvioinnin kriteereitä. Kaikki opintojakson tehtävät ja tentit tulee olla tehtynä hyväksytysti, jotta opintojakson kokonaisuus (5 op) arvioidaan hyväksytyksi.
Qualifications
Participation in the course requires that the first year studies have been completed or equivalent knowledge and skills gained.