Basics of microbiology (5 cr)
Code: EL00ES54-3003
General information
- Enrollment
-
14.08.2024 - 08.09.2024
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
01.08.2024 - 31.12.2024
Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 5 cr
- Mode of delivery
- Contact learning
- Unit
- Department of Forestry and Environmental Technology
- Campus
- Kouvola Campus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 20 - 40
- Degree programmes
- Degree Programme in Advanced Food Technology
- Teachers
- Marjo Malinen
- Teacher in charge
- Marjo Malinen
- Scheduling groups
- Pienryhmä 1 (Size: 16 . Open UAS : 0.)
- Pienryhmä 2 (Size: 16 . Open UAS : 0.)
- Small groups
- 1
- 2
- Course
- EL00ES54
Realization has 31 reservations. Total duration of reservations is 65 h 30 min.
Time | Topic | Location |
---|---|---|
Tue 03.09.2024 time 14:30 - 16:00 (1 h 30 min) |
Mikrobiologian perusteet EL00ES54-3003 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Fri 06.09.2024 time 12:15 - 13:45 (1 h 30 min) |
Mikrobiologian perusteet EL00ES54-3003 |
141
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Fri 06.09.2024 time 14:00 - 15:30 (1 h 30 min) |
Mikrobiologian perusteet EL00ES54-3003 |
141
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Tue 10.09.2024 time 14:30 - 16:00 (1 h 30 min) |
Mikrobiologian perusteet EL00ES54-3003 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Fri 13.09.2024 time 10:00 - 11:30 (1 h 30 min) |
Mikrobiologian perusteet EL00ES54-3003 |
141
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Mon 16.09.2024 time 14:00 - 15:30 (1 h 30 min) |
Mikrobiologian perusteet EL00ES54-3003 |
141
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Fri 20.09.2024 time 12:15 - 13:45 (1 h 30 min) |
Mikrobiologian perusteet EL00ES54-3003 |
142
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Fri 20.09.2024 time 14:00 - 15:30 (1 h 30 min) |
Mikrobiologian perusteet EL00ES54-3003 |
142
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Mon 23.09.2024 time 14:30 - 16:00 (1 h 30 min) |
Mikrobiologian perusteet EL00ES54-3003 |
142
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Tue 24.09.2024 time 14:30 - 16:00 (1 h 30 min) |
Mikrobiologian perusteet EL00ES54-3003 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Mon 30.09.2024 time 12:00 - 13:30 (1 h 30 min) |
Mikrobiologian perusteet EL00ES54-3003 |
142
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Mon 30.09.2024 time 13:45 - 15:15 (1 h 30 min) |
Mikrobiologian perusteet EL00ES54-3003 |
142
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Tue 01.10.2024 time 14:30 - 16:00 (1 h 30 min) |
Mikrobiologian perusteet EL00ES54-3003 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Mon 07.10.2024 time 10:15 - 11:45 (1 h 30 min) |
Mikrobiologian perusteet EL00ES54-3003 |
141
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Tue 08.10.2024 time 14:30 - 16:00 (1 h 30 min) |
Mikrobiologian perusteet EL00ES54-3003 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Wed 16.10.2024 time 12:45 - 14:15 (1 h 30 min) |
Mikrobiologian perusteet EL00ES54-3003 |
142
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Wed 30.10.2024 time 09:00 - 10:30 (1 h 30 min) |
Mikrobiologian perusteet EL00ES54-3003 |
141
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Mon 04.11.2024 time 08:15 - 12:00 (3 h 45 min) |
Mikrobiologian perusteet EL00ES54-3003 |
141
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Mon 04.11.2024 time 12:15 - 16:00 (3 h 45 min) |
Mikrobiologian perusteet EL00ES54-3003 |
141
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Mon 11.11.2024 time 08:15 - 12:00 (3 h 45 min) |
Mikrobiologian perusteet EL00ES54-3003 |
329D
Työtila (32), 3. kerros
|
Mon 11.11.2024 time 12:15 - 16:00 (3 h 45 min) |
Mikrobiologian perusteet EL00ES54-3003 |
329D
Työtila (32), 3. kerros
|
Fri 15.11.2024 time 10:00 - 12:30 (2 h 30 min) |
Mikrobiologian perusteet EL00ES54-3003 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Thu 21.11.2024 time 08:30 - 10:00 (1 h 30 min) |
Mikrobiologian perusteet EL00ES54-3003 |
141
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Mon 25.11.2024 time 08:15 - 12:00 (3 h 45 min) |
Mikrobiologian perusteet EL00ES54-3003 |
329D
Työtila (32), 3. kerros
|
Mon 25.11.2024 time 12:15 - 16:00 (3 h 45 min) |
Mikrobiologian perusteet EL00ES54-3003 |
329D
Työtila (32), 3. kerros
|
Thu 28.11.2024 time 08:15 - 09:45 (1 h 30 min) |
Mikrobiologian perusteet EL00ES54-3003 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Mon 02.12.2024 time 08:15 - 12:00 (3 h 45 min) |
Mikrobiologian perusteet EL00ES54-3003 |
329D
Työtila (32), 3. kerros
|
Mon 02.12.2024 time 12:15 - 16:00 (3 h 45 min) |
Mikrobiologian perusteet EL00ES54-3003 |
329D
Työtila (32), 3. kerros
|
Mon 09.12.2024 time 14:00 - 15:30 (1 h 30 min) |
Mikrobiologian perusteet EL00ES54-3003 |
141
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Mon 16.12.2024 time 13:30 - 15:00 (1 h 30 min) |
Mikrobiologian perusteet EL00ES54-3003 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Tue 17.12.2024 time 10:30 - 12:00 (1 h 30 min) |
Mikrobiologian perusteet EL00ES54-3003 |
FoodLab 115
Mikrobiologia/kemia
|
Objective
Osaat kuvailla mikrobien keskeiset rakenteet, yleiset ominaisuudet ja niiden kasvuun ja lisääntymiseen vaikuttavat tekijät elintarvikkeissa.
Osaat selittää kuinka bakteereja kasvatetaan ja kuinka niiden kasvua kyetään estämään sekä osaat selittää mikrobien tunnistamisen perusperiaatteet.
Osaat työskennellä aseptisesti ja tutustut tärkeimpiin mikrobiologisiin perusmenetelmiin ja mikroskopointiin.
Osaat tulkita mikrobiologisia analyysituloksia ja arvioida niiden luotettavuutta.
Content
Miten mikrobit luokitellaan ja missä niitä esiintyy?
Mitkä tekijät vaikuttavat mikrobien kasvuun?
Millaisia riskejä mikrobit aiheuttavat elintarvikkeissa?
Miten mikrobeja voidaan hyödyntää elintarvikkeiden valmistuksessa?
Miten laboratoriossa työskennellään aseptisesti?
Miten otetaan mikrobiologisia näytteitä elintarvikkeista ja pinnoilta?
Miten mikrobeja voidaan tunnistaa?
Miten tulkitaan mikrobiologisia analyysituloksia ja arvioidaan niiden luotettavuutta?
Course material
Opettajan Learnissa jakama materiaali ja opintojakson alussa ilmoitettava muu mahdollinen materiaali tai kirjallisuus. Kirja suositus Ammatillinen mikrobiologia (Sojakka, Kirsi)
Study forms and methods
Työviikkopohjaisessa väylässä
Ilmoittautuessasi tälle opintojakson toteutukselle osallistut työjärjestyksen mukaiseen opetukseen ja ohjaukseen. Opiskelusi rytmittyy työjärjestyksen mukaisten lähiopetuksen ja laboraatioharjoitusten mukaan.
Työhön integroidussa väylässä
Työhön integroitu oppimisväylä on mahdollinen, jos voit työtehtävissäsi kehittää opintojakson tavoitteissa ja sisällöissä mainittua osaamista. Ota opintojakson opettajaan yhteyttä hyvissä ajoin ennen opintojakson alkua sen määrittämiseksi
• onko työhön integroitu oppimisväylä omassa työtehtävässäsi mahdollinen.
• millaisia näyttöjä osaamisestasi sinun on mahdollista antaa.
• mitä opintojakson osia sinun tulee mahdollisesti lisäksi suorittaa opetukseen osallistuen.
Huomioi laboratorioharjoituksien pakollinen tekeminen tai niiden hyväksyminen AHOT-menetelmän kautta.
RDI and work-related cooperation
Toteutussuunnitelmia tehtäessä työelämäyhteistyö on vahvistamatonta, mutta suunnitelmissa on toteuttaa yritysten vierailuja mahdollisuuksien mukaan.
Timing of exams and assignments
Arviointi muodostuu kotitentistä/oppimistehtävistä ja laboratoriotyöselostuksista, niiden prosenttiosuudet kuten tehtävien palautusaikataulu ilmoitetaan opintojakson alussa.
Student workload
Kokonaisuudessaan opintojakso vaatii 135 tunnin varaamista suorittamiseksi. Laboratoriotöiden käytännön harjoitusten osuus työmäärästä on 16 tuntia ja niissä on läsnäolo pakko.
Course part description
Teoriaosuudessa perehdytään mikrobien rakenteisiin, niiden kasvuun sekä muihin ominaisuuksiin ja erityispiirteisiin. Teoriassa eri mikrobiryhmiä tarkastellaan elintarvikevalmistuksen näkökulmasta, sekä mikrobien hyödyistä ja haitoista elintarvikkeille.
Laboratoriotöissä opettelet aseptista työskentelyä sekä erilaisia mikrobiologisia perustutkimusmenetelmiä. Näytteenotto, pesäkelaskenta, mikroskopointi ja mikrobien tunnistaminen tulevat käytännön harjoituksissa tutuiksi. Laboratoriotöistä tehdään raportointi, jolla osoitat osaltaan oppimistasi.
Further information
Varaudu siirtymään kampuksen ulkopuolelle laboratoriotiloihin. Laboratoriotöissä on pakollinen läsnäolo.
Evaluation scale
1-5
Assessment methods and criteria
Arviointimenetelmät sekä arviointikriteerit ilmoitetaan opintojakson alussa.
Qualifications
Ei edeltäviä opintoja
Further information
Varaudu siirtymään kampuksen ulkopuolelle laboraatioita tekemään. Laboraatioissa on pakollinen läsnäolo.