Skip to main content

Basics of microbiology (5 cr)

Code: EL00ES54-3003

General information


Enrollment
14.08.2024 - 08.09.2024
Registration for the implementation has ended.
Timing
01.08.2024 - 31.12.2024
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
5 cr
Mode of delivery
Contact learning
Unit
Department of Forestry and Environmental Technology
Campus
Kouvola Campus
Teaching languages
Finnish
Seats
20 - 40
Degree programmes
Degree Programme in Advanced Food Technology
Teachers
Marjo Malinen
Teacher in charge
Marjo Malinen
Scheduling groups
Pienryhmä 1 (Size: 16 . Open UAS : 0.)
Pienryhmä 2 (Size: 16 . Open UAS : 0.)
Small groups
1
2
Course
EL00ES54

Realization has 31 reservations. Total duration of reservations is 65 h 30 min.

Time Topic Location
Tue 03.09.2024 time 14:30 - 16:00
(1 h 30 min)
Mikrobiologian perusteet EL00ES54-3003
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Fri 06.09.2024 time 12:15 - 13:45
(1 h 30 min)
Mikrobiologian perusteet EL00ES54-3003
141 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Fri 06.09.2024 time 14:00 - 15:30
(1 h 30 min)
Mikrobiologian perusteet EL00ES54-3003
141 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Tue 10.09.2024 time 14:30 - 16:00
(1 h 30 min)
Mikrobiologian perusteet EL00ES54-3003
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Fri 13.09.2024 time 10:00 - 11:30
(1 h 30 min)
Mikrobiologian perusteet EL00ES54-3003
141 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Mon 16.09.2024 time 14:00 - 15:30
(1 h 30 min)
Mikrobiologian perusteet EL00ES54-3003
141 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Fri 20.09.2024 time 12:15 - 13:45
(1 h 30 min)
Mikrobiologian perusteet EL00ES54-3003
142 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Fri 20.09.2024 time 14:00 - 15:30
(1 h 30 min)
Mikrobiologian perusteet EL00ES54-3003
142 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Mon 23.09.2024 time 14:30 - 16:00
(1 h 30 min)
Mikrobiologian perusteet EL00ES54-3003
142 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Tue 24.09.2024 time 14:30 - 16:00
(1 h 30 min)
Mikrobiologian perusteet EL00ES54-3003
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Mon 30.09.2024 time 12:00 - 13:30
(1 h 30 min)
Mikrobiologian perusteet EL00ES54-3003
142 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Mon 30.09.2024 time 13:45 - 15:15
(1 h 30 min)
Mikrobiologian perusteet EL00ES54-3003
142 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Tue 01.10.2024 time 14:30 - 16:00
(1 h 30 min)
Mikrobiologian perusteet EL00ES54-3003
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Mon 07.10.2024 time 10:15 - 11:45
(1 h 30 min)
Mikrobiologian perusteet EL00ES54-3003
141 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Tue 08.10.2024 time 14:30 - 16:00
(1 h 30 min)
Mikrobiologian perusteet EL00ES54-3003
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Wed 16.10.2024 time 12:45 - 14:15
(1 h 30 min)
Mikrobiologian perusteet EL00ES54-3003
142 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Wed 30.10.2024 time 09:00 - 10:30
(1 h 30 min)
Mikrobiologian perusteet EL00ES54-3003
141 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Mon 04.11.2024 time 08:15 - 12:00
(3 h 45 min)
Mikrobiologian perusteet EL00ES54-3003
141 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Mon 04.11.2024 time 12:15 - 16:00
(3 h 45 min)
Mikrobiologian perusteet EL00ES54-3003
141 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Mon 11.11.2024 time 08:15 - 12:00
(3 h 45 min)
Mikrobiologian perusteet EL00ES54-3003
329D Työtila (32), 3. kerros
Mon 11.11.2024 time 12:15 - 16:00
(3 h 45 min)
Mikrobiologian perusteet EL00ES54-3003
329D Työtila (32), 3. kerros
Fri 15.11.2024 time 10:00 - 12:30
(2 h 30 min)
Mikrobiologian perusteet EL00ES54-3003
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Thu 21.11.2024 time 08:30 - 10:00
(1 h 30 min)
Mikrobiologian perusteet EL00ES54-3003
141 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Mon 25.11.2024 time 08:15 - 12:00
(3 h 45 min)
Mikrobiologian perusteet EL00ES54-3003
329D Työtila (32), 3. kerros
Mon 25.11.2024 time 12:15 - 16:00
(3 h 45 min)
Mikrobiologian perusteet EL00ES54-3003
329D Työtila (32), 3. kerros
Thu 28.11.2024 time 08:15 - 09:45
(1 h 30 min)
Mikrobiologian perusteet EL00ES54-3003
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Mon 02.12.2024 time 08:15 - 12:00
(3 h 45 min)
Mikrobiologian perusteet EL00ES54-3003
329D Työtila (32), 3. kerros
Mon 02.12.2024 time 12:15 - 16:00
(3 h 45 min)
Mikrobiologian perusteet EL00ES54-3003
329D Työtila (32), 3. kerros
Mon 09.12.2024 time 14:00 - 15:30
(1 h 30 min)
Mikrobiologian perusteet EL00ES54-3003
141 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Mon 16.12.2024 time 13:30 - 15:00
(1 h 30 min)
Mikrobiologian perusteet EL00ES54-3003
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Tue 17.12.2024 time 10:30 - 12:00
(1 h 30 min)
Mikrobiologian perusteet EL00ES54-3003
FoodLab 115 Mikrobiologia/kemia
Changes to reservations may be possible.

Objective

Osaat kuvailla mikrobien keskeiset rakenteet, yleiset ominaisuudet ja niiden kasvuun ja lisääntymiseen vaikuttavat tekijät elintarvikkeissa.
Osaat selittää kuinka bakteereja kasvatetaan ja kuinka niiden kasvua kyetään estämään sekä osaat selittää mikrobien tunnistamisen perusperiaatteet.
Osaat työskennellä aseptisesti ja tutustut tärkeimpiin mikrobiologisiin perusmenetelmiin ja mikroskopointiin.
Osaat tulkita mikrobiologisia analyysituloksia ja arvioida niiden luotettavuutta.

Content

Miten mikrobit luokitellaan ja missä niitä esiintyy?
Mitkä tekijät vaikuttavat mikrobien kasvuun?
Millaisia riskejä mikrobit aiheuttavat elintarvikkeissa?
Miten mikrobeja voidaan hyödyntää elintarvikkeiden valmistuksessa?
Miten laboratoriossa työskennellään aseptisesti?
Miten otetaan mikrobiologisia näytteitä elintarvikkeista ja pinnoilta?
Miten mikrobeja voidaan tunnistaa?
Miten tulkitaan mikrobiologisia analyysituloksia ja arvioidaan niiden luotettavuutta?

Course material

Opettajan Learnissa jakama materiaali ja opintojakson alussa ilmoitettava muu mahdollinen materiaali tai kirjallisuus. Kirja suositus Ammatillinen mikrobiologia (Sojakka, Kirsi)

Study forms and methods

Työviikkopohjaisessa väylässä
Ilmoittautuessasi tälle opintojakson toteutukselle osallistut työjärjestyksen mukaiseen opetukseen ja ohjaukseen. Opiskelusi rytmittyy työjärjestyksen mukaisten lähiopetuksen ja laboraatioharjoitusten mukaan.

Työhön integroidussa väylässä
Työhön integroitu oppimisväylä on mahdollinen, jos voit työtehtävissäsi kehittää opintojakson tavoitteissa ja sisällöissä mainittua osaamista. Ota opintojakson opettajaan yhteyttä hyvissä ajoin ennen opintojakson alkua sen määrittämiseksi
• onko työhön integroitu oppimisväylä omassa työtehtävässäsi mahdollinen.
• millaisia näyttöjä osaamisestasi sinun on mahdollista antaa.
• mitä opintojakson osia sinun tulee mahdollisesti lisäksi suorittaa opetukseen osallistuen.

Huomioi laboratorioharjoituksien pakollinen tekeminen tai niiden hyväksyminen AHOT-menetelmän kautta.

RDI and work-related cooperation

Toteutussuunnitelmia tehtäessä työelämäyhteistyö on vahvistamatonta, mutta suunnitelmissa on toteuttaa yritysten vierailuja mahdollisuuksien mukaan.

Timing of exams and assignments

Arviointi muodostuu kotitentistä/oppimistehtävistä ja laboratoriotyöselostuksista, niiden prosenttiosuudet kuten tehtävien palautusaikataulu ilmoitetaan opintojakson alussa.

Student workload

Kokonaisuudessaan opintojakso vaatii 135 tunnin varaamista suorittamiseksi. Laboratoriotöiden käytännön harjoitusten osuus työmäärästä on 16 tuntia ja niissä on läsnäolo pakko.

Course part description

Teoriaosuudessa perehdytään mikrobien rakenteisiin, niiden kasvuun sekä muihin ominaisuuksiin ja erityispiirteisiin. Teoriassa eri mikrobiryhmiä tarkastellaan elintarvikevalmistuksen näkökulmasta, sekä mikrobien hyödyistä ja haitoista elintarvikkeille.

Laboratoriotöissä opettelet aseptista työskentelyä sekä erilaisia mikrobiologisia perustutkimusmenetelmiä. Näytteenotto, pesäkelaskenta, mikroskopointi ja mikrobien tunnistaminen tulevat käytännön harjoituksissa tutuiksi. Laboratoriotöistä tehdään raportointi, jolla osoitat osaltaan oppimistasi.

Further information

Varaudu siirtymään kampuksen ulkopuolelle laboratoriotiloihin. Laboratoriotöissä on pakollinen läsnäolo.

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Arviointimenetelmät sekä arviointikriteerit ilmoitetaan opintojakson alussa.

Qualifications

Ei edeltäviä opintoja

Further information

Varaudu siirtymään kampuksen ulkopuolelle laboraatioita tekemään. Laboraatioissa on pakollinen läsnäolo.

Go back to top of page