Wine school (3 cr)
Code: AV00ET50-3002
General information
Timing
15.02.2024 - 31.12.2024
Number of ECTS credits allocated
3 op
Virtual portion
3 op
RDI portion
0.5 op
Mode of delivery
Distance learning
Unit
Open UAS and Continuing education
Campus
Ecampus
Teaching languages
- Finnish
Seats
20 - 300
Teachers
- Eeva Koljonen
Teacher in charge
Eeva Koljonen
Groups
-
YTSMIMRNY24Korkeakoulujen yhteiset MRNY
Objective
Opit perustiedot viinin historiasta, puna-, valko-, rosé- ja kuohuviinin valmistuksesta ja viinin valmistuksen vaikutuksesta viinin makuun . Opit tulkitsemaan viineistä annettua informaatiota, viiniin liittyviä käsitteitä, laatuluokituksia ja viinien ympäristövaikutuksia. Opit perustiedot viinin maistamisesta ja aistinvaraisesta arvioinnista. Lisäksi opit viinin ja ruuan yhdistämisen periaatteita ja valitsemaan ja suosittelemaan viinejä eri tilanteissa.
Content
Miten valko-, puna-, rosé ja kuohuviini valmistetaan?
Miten viinin valmistusprosessi vaikuttaa viinin makuun ja laatuun?
Millaisia ovat viinin laatuluokitukset?
Millaisia ovat viinin valmistuksen ympäristövaikutukset?
Miten viiniä maistellaan ja arvioidaan?
Miten ruokaa ja viiniä yhdistetään?
Opiskelumateriaali
Opiskelumateriaali on linkkeinä, opettajan kokoamana materiaalina ja verkkoluentoina opintojaksoalustalla
Suositeltava lähde:
Puckette Madeleine, Hammock Justin. Wine Folly. The essential guide to wine. Kirja on saatavilla kirjastoista ja tietoa on vapaasti saatavilla myös Wine Follyn verkkosivuilla https://winefolly.com/
Yksilölliset oppimisväylät
Viinikoulun opintoja voit suorittaa ajasta ja paikasta riippumatta.
Opintojaksolla voi edetä omaan tahtiin.
Opinnot ovat pääasiassa itsenäistä työskentelyä, tehtäviä voi tehdä parityönä.
Luennot ovat materiaaleineen tallenteina opintojaksoalustalla.
Opinnot sisältävät soveltavia tehtäviä ja keskusteluja.
TKI ja työelämäyhteistyö
Tehtäviä voi halutessaan tehdä työelämäyhteistyönä tai omiin harrastuksiin kytkien.
Tentit ja muut määräajat
Opinnot sisältävät verkkotenttejä, keskustelua keskustelualueilla, soveltavan vertaisarvioitavia tehtäviä, jotka voi suorittaa oman aikataulun mukaisesti. Tentit voi uusia.
Kansainvälinen yhteistyö
-
Opiskelijan työmäärä
1 opintopiste vastaa 27 tuntia opiskelijan työtä, eli työmäärä tällä opintojaksolla on 87 tuntia.
Toteutuksen osien kuvaus
Valko-, puna-, roséviini 1/2 op
Kuohuviini 1/2 op
Makeat viinit 1/2 op
Viinin virheet 1/2 op
Viini ja ruoka 1 op
Further information
Viinikoulussa opit ajankohtaiset perustiedot viinistä, tietoa voi hyödyntää ammatissa toimiessa, asiakastilaisuuksia järjestäessä ja viiniharrastuksessa.
Evaluation scale
1-5
Assessment criteria, satisfactory (1)
Opiskelija osaa
a. käyttää viiniin liittyviä ammattikäsitteitä pääpiiteissään oikein
b. käyttää tiedonhaun perustekniikoita viiniin liittyvissä yksittäisissä tilanteissa
c. ratkoa tyydyttävästi viiniin liittyviä suunnittelu- ja tehtäväkokonaisuuksia
e. käyttää suppeasti viiniin liittyvää osaamista yksittäisissä tilanteissa
g. toimia oman alan eettisten periaatteiden mukaisesti
Assessment criteria, good (3)
Hyvä 3–4
a. käyttää johdonmukaisesti viiniin liittyviä ammattikäsitteitä
b. etsiä viinitietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä
c. hahmottaa ja ratkoo hyvin viiniin liittyviä suunnittelu- ja tehtäväkokonaisuuksia
e. käyttää keskeistä viiniteitoaan johdonmukaisesti
g. perustella toimintaansa oman alan eettisten periaatteiden mukaisesti
Assessment criteria, excellent (5)
Opiskelija osaa
a. käyttää asiantuntevasti viiniin liittyviä ammattikäsitteitä
b. etsiä tietoa viiniosaamiseen tiedonhankintaprosessin mukaisesti
c. suoriutuu sujuvasti viiniin liittyvissä suunnittelu- ja tehtäväkokonaisuuksista
e. soveltaa viiniin liittyvä tietämystään monipuolisesti
g. soveltaa alan eettisiä periaatteita viiniosaamisessa
Assessment methods and criteria
Arviointi perustuu opintojakson tehtävien suorittamiseen hyväksytysti. Arvosana muodostuu opintojakson arvioitavien tehtävien keskiarvona.
Tehtävät arvosananalla hyväksytty/hylätty, osasta saat vertaispalautetta.