Matkailu- ja ravitsemisalan liiketoiminnan johtaminen (5 op)
Toteutuksen tunnus: MR00DU62-3009
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
04.11.2024 - 17.11.2024
Ajoitus
10.03.2025 - 30.04.2025
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö
Toimipiste
E-kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 60
Koulutus
- Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus
Opettaja
- Tuija Silfer-Karppanen
- Laura Pulkkinen
Vastuuopettaja
Tuija Silfer-Karppanen
Ryhmät
-
MRKT23SVMatkailu- ja palveluliiketoiminta, verkkototeutus
- 10.03.2025 16:30 - 17:30, Matkailu- ja ravitsemisalan liiketoiminnan johtaminen MR00DU62-3009
- 17.03.2025 16:30 - 18:00, Matkailu- ja ravitsemisalan liiketoiminnan johtaminen MR00DU62-3009
- 31.03.2025 16:30 - 18:00, Matkailu- ja ravitsemisalan liiketoiminnan johtaminen MR00DU62-3009
- 07.04.2025 17:00 - 18:00, Matkailu- ja ravitsemisalan liiketoiminnan johtaminen MR00DU62-3009
Tavoitteet
Osaat omaan työrooliisi liittyvät vastuut ja velvollisuudet.
Osaat hahmottaa työympäristösi toimintaan ja turvallisuuteen liittyviä kokonaisuuksia.
Osaat hahmottaa kestävän kehityksen merkitystä ja sen kehittämistä johtamisessa omalla alallasi.
Osaat tunnistaa liiketoiminnan johtamiseen ja eettisyyteen liittyviä kokonaisuuksia.
Osaat hyödyntää prosessien hallinnan kokonaisuutta johtamisen työkaluna ja johtamaan toimintaa asiakaslähtöisesti.
Sisältö
Mistä riskienarvioinnin kokonaisuus muodostuu?
Mitkä ovat esimiehenä toimiminen ja päätöksenteon välineet?
Mitkä ovat esimiehen vastuut ja velvollisuudet?
Mitä laadunhallinnan välineitä matkailu- ja ravitsemisalalla on?
Mistä hankintojen prosessi koostuu?
Mitä tarkoittaa globaaliymmärrys, monikulttuurinen työ johtamisen näkökulmasta?
Kuinka toimit vuorovaikutustilanteissa käytännössä?
Opiskelumateriaali
Opintojakson tietoperusta on koottu opintojakson Learniin teemoittain välilehdille. Jokaiselta välilehdeltä löytyy kyseiseen teemaan liittyvää tutkimus- ja teoriatietoa sekä useista myös opettajan kokoamat tiivistelmät ja erilaisia luentovideoita.
Opintojaksolla voit hyödyntää seuraavaa kirjallisuutta:
Laurent, B. 2006. Päivittäisjohtaminen matkailu- ja ravintola-alalla. Helsinki: WSOY Oppimateriaalit.
Muu opiskelumateriaali julkaistaan Learn-ympäristössä opintojakson alkaessa.
Opiskelumuodot ja -menetelmät
Opintojakso toteutetaan pääasiassa aikaan sitomattomana verkko-opetuksena, mutta se sisältää myös neljä kpl aikaan sidottuja etäopetuskertoja. Opintojaksolla on aloitusinfo ja kaksi täydentävää luentoa. Lisäksi pidetään oman oppimistehtävän tueksi yksi ohjaustapaaminen. Osallistuminen etäopetuskerroille on vapaaehtoista. Luennot tallennetaan ja ne on katsottavissa myöhemmin learn alustan kautta. Ohjaustapaamista ei tallenneta.
Opiskelu tapahtuu Learn-ympäristössä. Pääsy opintojaksoalustalle aukeaa opintojakson alkamispäivänä. Etäopetuskertojen tarkat aikataulut löytyvät Learnistä. Osallistuminen edellyttää nettiyhteyden lisäksi kuva- ja ääniyhteyttä.
Opiskelua rytmittävät itsenäisesti tehtävät oppimistehtävät.
Jos työskentelet matkailu- ja ravitsemisalalla esihenkilötyössä ja haluat kytkeä opintojakson suorittamisen työhön, niin ole yhteydessä opintojakson opettajiin sopiaksesi suoritustavasta työelämässä.
Tenttien ja tehtävien ajoittuminen
Opintojaksolla toteutetaan 3 op:n laajuinen oppimipäiväkirja johtamisen osa-alueista ja lisäksi on 1 op:n tehtävät työturvallisuudesta ja 1 op:n keskustelualuetehtävä.
Oppimistehtävät arvioidaan AMK-opiskelijan osaamisen arviointikehikon mukaisesti, josta kerrotaan opintojakson aloitusinfossa.
Opintojakso päättyy toteutuksen tiedoissa ilmoitettuna aikana, johon mennessä kaikki opintojakson suorittamiseen liittyvät tehtävät on oltava tehtyinä.
Kansainvälinen yhteistyö
Opintojaksolla ei ole kansainvälistä yhteistyötä.
Opiskelijan työmäärä
1 op vastaa noin 27 tuntia opiskelijan työtä eli 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on n. 135 t. Työmäärä kuitenkin riippuu opiskelutaidoista ja aiemmasta osaamisesta.
Toteutuksen osien kuvaus
Opintojaksolla perehdytään esihenkilötyön vastuisiin ja velvollisuksiin. Pääpaino opintojaksolla on kestävässä kehityksessä, toimintaympäristöjen työturvallisuuteen liittyvissä vastuissa ja hankintojen prosesseissa. Lisäksi opintojaksolla perehdytään monikulttuuristen työyhteisöiden johtamiseen.
Opintojakson eri osa-alueet on koottu Learn-alustalle omille välilehdilleen.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Arviointi tehdään suhteessa opintojakson osaamistavoitteisiin ja arviointikriteereihin.
1 op:n tehtävät arvioidaan asteikolla hyväksytty/täydennettävä/hylätty.
Oppimispäiväkirja 3 op arvioidaan numeraalisesti T1-K5.
Arviointikriteerit käydään läpi aloitusinfossa.