Skip to main content

Business concepts and service systems in hospitality business (5 cr)

Code: MR00DU56-3011

General information


Enrollment

04.11.2024 - 17.11.2024

Timing

10.03.2025 - 30.04.2025

Number of ECTS credits allocated

5 op

Virtual portion

5 op

RDI portion

1 op

Mode of delivery

Distance learning

Unit

Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work

Campus

Ecampus

Teaching languages

  • Finnish

Seats

20 - 60

Degree programmes

  • Degree Programme in Tourism and Service Business

Teachers

  • Hanna Pajari-Seppänen

Teacher in charge

Hanna Pajari-Seppänen

Groups

  • MRMI24KV
    Tourism and Service Business, online studies
  • 20.03.2025 17:00 - 18:00, Matkailu- ja ravitsemisalan liiketoimintakonseptit ja palvelujärjestelmät MR00DU56-3011
  • 27.03.2025 17:00 - 18:00, Matkailu- ja ravitsemisalan liiketoimintakonseptit ja palvelujärjestelmät MR00DU56-3011
  • 03.04.2025 17:00 - 18:00, Matkailu- ja ravitsemisalan liiketoimintakonseptit ja palvelujärjestelmät MR00DU56-3011

Objective

You know different hospitality business concepts and service systems.
You are able to define the requirements for successful business.
You familiarize yourself with the principles of planning different hospitality business concepts and service systems.
You are able to find sources of information when planning and developing hospitality business.

Content

What do hospitality business concepts and service systems mean?
What are the requirements for successful hospitality business?
How to plan hospitality business concepts and service systems?

Opiskelumateriaali

Aineistotentti
Asiatieto Oy, k. & Holopainen, T. 2024. Yrityksen perustamisopas: Käytännön käsikirja aloittavalle yritykselle. Vuoden 2024 uudistettu versio. [34. uudistettu painos]. [Helsinki]: Asiatieto.

Lisälukemista:

Hänti, S. 2021. Asiakkaista ansaintaan: Asiakaskeskeinen liiketoimintamalli. Helsinki: Alma Talent. (e-kirja)

Koponen, J. 2019. Alustatalous ja uudet liiketoimintamallit: Kuinka muodonmuutos tehdään. Helsinki: Alma Talent. e-kirja

Peltola, H., Neilimo, K., Mitronen, L. & Kuusela, H. 2022. Kaupan huiput: Kun hyvä ei riitä. Helsinki: Alma Talent. e-kirja. LUE: Osa 3, kolme ehtoa huipulle pääsemiseksi

Asiatieto Oy, k. & Holopainen, T. 2024. Yrityksen perustamisopas: Käytännön käsikirja aloittavalle yritykselle. Vuoden 2024 uudistettu versio. [34. uudistettu painos]. [Helsinki]: Asiatieto.

Yksilölliset oppimisväylät

Opintojakso toteutetaan kokonaan aikaan ja paikkaan sitomattomana verkko-opetuksena.

Opintojaksoon liittyy vapaaehtoinen aloitustapaaminen verkossa, joka tallennetaan. Lisäksi tarjolla on kolme vapaaehtoista verkkotapaamista, joissa käsitellään opintojakson aiheita.

Opiskelu tapahtuu Learn-ympäristössä. Pääsy opintojaksoalustalle aukeaa opintojakson alkamispäivänä.

Opiskelu rytmittävät itsenäisesti tehtävät oppimistehtävät ja verkkotentti.
Arvioitavat tehtävät tehdään itsenäisesti. Tehtävät on palautettava annetussa aikataulussa.

TKI ja työelämäyhteistyö

TKI ja työelämäyhteistyö tarkentuu.

Tentit ja muut määräajat

Kaikki tehtävät ja tentti on suoritettava opintojakson aikana. Opintojakso päättyy 30.4.2025, jonka jälkeen suorituksia ei enää oteta vastaan. Kaikki opintojaksototeutukseen liittyvät tehtävät ja tentti tulee suorittaa toteutuksen aikana.

Opiskelijan työmäärä

1 op vastaa noin 27 tuntia opiskelijan työtä. Työmäärä kuitenkin riippuu opiskelutaidoista ja aiemmasta osaamisesta.

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Arviointi tehdään suhteessa opintojakson osaamistavoitteisiin ja arviointikriteereihin.

Opintojakson hyväksytty suorittaminen edellyttää kahden tehtävän ja aineistotentin tekemistä.