Food and wellbeing (5 cr)
Code: MR00DU45-3013
General information
- Enrollment
-
04.11.2024 - 17.11.2024
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
10.03.2025 - 30.04.2025
Implementation is running.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 0 cr
- Virtual portion
- 5 cr
- Mode of delivery
- Distance learning
- Unit
- Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work
- Campus
- Ecampus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 20 - 80
- Degree programmes
- Degree Programme in Tourism and Service Business
- Teachers
- Tiina Tuovinen
- Teacher in charge
- Tiina Tuovinen
- Groups
-
MRKT24SVTourism and service business, online studies
- Course
- MR00DU45
Realization has 3 reservations. Total duration of reservations is 2 h 15 min.
Time | Topic | Location |
---|---|---|
Mon 10.03.2025 time 16:00 - 16:45 (0 h 45 min) |
Ruoka ja hyvinvointi MR00DU45-3013 |
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
|
Wed 26.03.2025 time 16:00 - 16:45 (0 h 45 min) |
Ruoka ja hyvinvointi MR00DU45-3013 |
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
|
Tue 08.04.2025 time 16:00 - 16:45 (0 h 45 min) |
Ruoka ja hyvinvointi MR00DU45-3013 |
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
|
Objective
You understand the importance of food and nutrition to the customers' wellbeing.
You know the Finnish dietary recommendations and are familiar with the most common special diets and know how use them in meal and menu planning and in customer service situations.
You can evaluate the healthiness of meals and menus by using recommendations and existing criteria and models.
You understand the conversation concerning eating and can participate in it professionally.
You are familiar with the possibilities of healthy Finnish food in wellbeing tourism.
Content
What kind of food choices promote health and wellbeing ?
What kind of limitations do diseases, beliefs and food trends cause for food choices and how are different diets composed ?
How to evaluate the nutritional quality of meals and menus?
What opportunities does Finnish food provide for food and wellbeing tourism?
Course material
Opiskelumateriaali on linkitetty Learn-alustalle.
Study forms and methods
Opintojaksolla perehdytään ravitsemuksen ja hyvinvoinnin perusteisiin ja käsitteisiin. Opintojaksoon kuuluu aloitusinfo, joka tallennetaan. Lisäksi on kaksi vapaaehtoista ohjaustapaamista. Ohjaustapaamisia ei tallenneta. Pääsystä opintojaksoalustalle ilmoitetaan infokirjeellä etukäteen. Pääsy opintojaksolle avautuu viimeistään opintojakson alkamispäivänä.
Opintojaksolla opiskellaan Learn-verkko-oppimisympäristössä. Suoritettavat tehtävät ovat: keskustelualuetehtävät ravitsemus- ja ruokailusuosituksista sekä ruokavalioista, Ravitsemuspassi, ruokapäiväkirja/ruokamatkailutuotteen suunnittelu sekä verkkotentti.
RDI and work-related cooperation
Opintojakson suoritus on mahdollista integroida työelämään, jos työelämässä hankittu osaaminen vastaa opintojakson tavoitteita ja osaamisen pystyy osoittamaan opettajan kanssa sovitulla tavalla.
Timing of exams and assignments
Opintojakson arvioitavat oppimistehtävät on mahdollista suorittaa omassa aikataulussa opintojakson toteutusaikana. Tehtävien palautuspäivämäärät on merkitty Learn-alustalle.
Student workload
Opintojakson laajuus on 5 op eli 135 tuntia opiskelijan työtä. Työmäärä muodostuu kirjallisuuteen ja materiaaliin tutustumisesta sekä arvioinnin pohjana olevien oppimistehtävien tekemisestä. Työmäärä riippuu opiskelumenetelmistä ja aiemmasta aihealueen osaamisesta.
Course part description
Opintojakson teemat:
Ravitsemus- ja ruokailusuositukset
Ruokavaliot
Ravitsemuspassi
Ruokapäiväkirja / Ruokamatkailutuote
Verkkotentti
Further information
Osaamisen tunnustaminen on mahdollista, ohjeet ovat opintojaksoalustalla Learnissa.
Evaluation scale
1-5
Assessment methods and criteria
Opintojakso arvioidaan kokonaisuudessaan asteikolla 1-5. Suoritettavat tehtävät arvioidaan seuraavasti: keskustelualuetehtävät (hyväksytty/hylätty), Ravitsemuspassi (1-5), ruokapäiväkirja/ruokamatkailutuote (1-5), verkkotentti (1-5). Arviointi perustuu opintojakson osaamistavoitteisiin ja Xamkin arviointikriteereihin.