Skip to main content

Food and wellbeing (5 cr)

Code: MR00DU45-3013

General information


Enrollment
04.11.2024 - 17.11.2024
Registration for the implementation has ended.
Timing
10.03.2025 - 30.04.2025
Implementation is running.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
0 cr
Virtual portion
5 cr
Mode of delivery
Distance learning
Unit
Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work
Campus
Ecampus
Teaching languages
Finnish
Seats
20 - 80
Degree programmes
Degree Programme in Tourism and Service Business
Teachers
Tiina Tuovinen
Teacher in charge
Tiina Tuovinen
Groups
MRKT24SV
Tourism and service business, online studies
Course
MR00DU45

Realization has 3 reservations. Total duration of reservations is 2 h 15 min.

Time Topic Location
Mon 10.03.2025 time 16:00 - 16:45
(0 h 45 min)
Ruoka ja hyvinvointi MR00DU45-3013
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
Wed 26.03.2025 time 16:00 - 16:45
(0 h 45 min)
Ruoka ja hyvinvointi MR00DU45-3013
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
Tue 08.04.2025 time 16:00 - 16:45
(0 h 45 min)
Ruoka ja hyvinvointi MR00DU45-3013
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
Changes to reservations may be possible.

Objective

You understand the importance of food and nutrition to the customers' wellbeing.
You know the Finnish dietary recommendations and are familiar with the most common special diets and know how use them in meal and menu planning and in customer service situations.
You can evaluate the healthiness of meals and menus by using recommendations and existing criteria and models.
You understand the conversation concerning eating and can participate in it professionally.
You are familiar with the possibilities of healthy Finnish food in wellbeing tourism.

Content

What kind of food choices promote health and wellbeing ?
What kind of limitations do diseases, beliefs and food trends cause for food choices and how are different diets composed ?
How to evaluate the nutritional quality of meals and menus?
What opportunities does Finnish food provide for food and wellbeing tourism?

Course material

Opiskelumateriaali on linkitetty Learn-alustalle.

Study forms and methods

Opintojaksolla perehdytään ravitsemuksen ja hyvinvoinnin perusteisiin ja käsitteisiin. Opintojaksoon kuuluu aloitusinfo, joka tallennetaan. Lisäksi on kaksi vapaaehtoista ohjaustapaamista. Ohjaustapaamisia ei tallenneta. Pääsystä opintojaksoalustalle ilmoitetaan infokirjeellä etukäteen. Pääsy opintojaksolle avautuu viimeistään opintojakson alkamispäivänä.

Opintojaksolla opiskellaan Learn-verkko-oppimisympäristössä. Suoritettavat tehtävät ovat: keskustelualuetehtävät ravitsemus- ja ruokailusuosituksista sekä ruokavalioista, Ravitsemuspassi, ruokapäiväkirja/ruokamatkailutuotteen suunnittelu sekä verkkotentti.

RDI and work-related cooperation

Opintojakson suoritus on mahdollista integroida työelämään, jos työelämässä hankittu osaaminen vastaa opintojakson tavoitteita ja osaamisen pystyy osoittamaan opettajan kanssa sovitulla tavalla.

Timing of exams and assignments

Opintojakson arvioitavat oppimistehtävät on mahdollista suorittaa omassa aikataulussa opintojakson toteutusaikana. Tehtävien palautuspäivämäärät on merkitty Learn-alustalle.

Student workload

Opintojakson laajuus on 5 op eli 135 tuntia opiskelijan työtä. Työmäärä muodostuu kirjallisuuteen ja materiaaliin tutustumisesta sekä arvioinnin pohjana olevien oppimistehtävien tekemisestä. Työmäärä riippuu opiskelumenetelmistä ja aiemmasta aihealueen osaamisesta.

Course part description

Opintojakson teemat:

Ravitsemus- ja ruokailusuositukset
Ruokavaliot
Ravitsemuspassi
Ruokapäiväkirja / Ruokamatkailutuote
Verkkotentti

Further information

Osaamisen tunnustaminen on mahdollista, ohjeet ovat opintojaksoalustalla Learnissa.

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Opintojakso arvioidaan kokonaisuudessaan asteikolla 1-5. Suoritettavat tehtävät arvioidaan seuraavasti: keskustelualuetehtävät (hyväksytty/hylätty), Ravitsemuspassi (1-5), ruokapäiväkirja/ruokamatkailutuote (1-5), verkkotentti (1-5). Arviointi perustuu opintojakson osaamistavoitteisiin ja Xamkin arviointikriteereihin.

Go back to top of page