Food and beverages (5 cr)
Code: MR00DU46-3013
General information
- Enrollment
-
04.11.2024 - 17.11.2024
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
10.03.2025 - 30.04.2025
Implementation is running.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 0 cr
- Virtual portion
- 5 cr
- RDI portion
- 2 cr
- Mode of delivery
- Distance learning
- Unit
- Department of Tourism, Hospitality Management and Youth Work
- Campus
- Ecampus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 20 - 80
- Degree programmes
- Degree Programme in Tourism and Service Business
- Teachers
- Eeva Koljonen
- Laura Pulkkinen
- Teacher in charge
- Eeva Koljonen
- Groups
-
MRKT24SVTourism and service business, online studies
- Course
- MR00DU46
Realization has 5 reservations. Total duration of reservations is 6 h 0 min.
Time | Topic | Location |
---|---|---|
Wed 05.03.2025 time 16:30 - 17:30 (1 h 0 min) |
Ruoan ja juoman yhdistäminen MR00DU46-3013 |
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
|
Wed 19.03.2025 time 16:30 - 18:00 (1 h 30 min) |
Ruoan ja juoman yhdistäminen MR00DU46-3013 |
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
|
Thu 27.03.2025 time 16:30 - 18:00 (1 h 30 min) |
Ruoan ja juoman yhdistäminen MR00DU46-3013 |
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
|
Wed 02.04.2025 time 16:30 - 18:00 (1 h 30 min) |
Ruoan ja juoman yhdistäminen MR00DU46-3013 |
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
|
Mon 07.04.2025 time 16:30 - 17:00 (0 h 30 min) |
Ruoan ja juoman yhdistäminen MR00DU46-3013/kysy tehtävistä |
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
|
Objective
You know the groups of alcoholic beverages and the factors that affect their sensory qualities and the context of use.
You are able to evaluate alcoholic beverages and food with sensitive evaluation methods and choose the appropriate combinations for different meals, situations and customer groups.
You understand the principles of purchasing alcoholic beverages and drawing up drink lists.
You become familiar with the key principles of serving alcohol and in-house control as required by law.
Content
How are alcoholic beverages grouped?
What are the main flavors of different alcoholic beverage groups? What and how do they consist of?
How do you evaluate alcoholic beverages?
What are the key flavoring factors in food and beverages and how to make harmonious combinations?
How to make different menus and drink lists?
How do you serve alcohol beverages as required by the law and how is in-house control organized in companies?
Course material
Oppimateriaali on Learnissa emateriaalina., luntotallenteina ja linkkeinä sähköisiin materiaaleihin
Study forms and methods
Opiskelijoille lähetetään sähköpostiin ohjeet opintojakson infosta ja opintojaksolle liittymisestä Learnissa. Suoritusvaatimuksena on opintojakson osaamistavoitteiden mukaisten tehtävien ja verkkotestien tekeminen aikataulun mukaisesti hyväksytysti. Opintojakso alkaa Teams infolla, lisäksi järjestetään vapaaehtoisia teemoitettuja Teams tapaamisia ja ohjausta tehtäviin neljä kertaa. Opiskelija voi halutessaan edetä opintojaksolle laaditun suositusaikataulun mukaisesti tai omaan tahtiin verkossa itsenäisesti tehtäviä ja tenttejä tehden.
Learnissa on nauhoitettuja luentoja eri teemoista, verkkotestejä ja tehtäviä. Opintojen aikana tutustutaan alkoholijuomatuoteryhmiin ( viinit, oluet ja väkevät juomat) ja opiskellaan ruokien ja juomien yhdistämistä ja valintaa eri tilanteisiin. Lisäksi opiskellaan juomavalikoiman suunnittelua ja arviointia. Case tehtävän aiheen voi valita omien oppimistavoitteiden mukaisesti ja integroida työhön.
Halutessasi voit suorittaa opintojakson työpaikalla kokonaan tai osittain. Ole yhteydessä opintojakson alkaessa vastuuopettajaan. Sovi työpaikan tai hankkimasi yhteistyöyrityksen kanssa opintojakson opinnollistamisesta osaamistavoitteiden mukaisesti. Oppiminen edellyttää, että työssäsi perehdyt käsiteltäviin teemoihin ja hallitset ne teoriassa ja käytännössä.
RDI and work-related cooperation
Oppimistehtäviä voi kytkeä työelämään tai omaan työpaikkaan ( 1-2 op). Tarjolla on case tehtäviä, mutta opiskelija voi myös itse hankkia toimeksiannon.
Timing of exams and assignments
Opintojen etenemiselle on laadittu suositusaikataulu, mutta opinnoissa voi edetä oman aikataulun mukaisesti opintojakson suoritusaikana.
Student workload
Opintojakson laajuus 5 op vastaa 135 tuntia opiskelijan työtä.Yksi opintopiste vastaa noin 27 tuntia opiskelijan työtä.Todellinen työmäärä riippuu opiskelutaidoista ja aiemmasta osaamisesta.
Course part description
Orientaatio ja ohjeet
Viini ja ruoka 1 op
Olut, siideri ja ruoka 1 op
Väkevät juomat eri tilanteissa 1 op
Ravintolan juomavalikoima 1 op
Oppimista syventävä Case tehtävä 1op.
Case tehtävän aiheen voi valita omalta työpaikalta tai opintojaksolla olevasta tarjonnasta.
Further information
Opintojakson info opintojen alkaessa, kolme teemoitettua verkkotapaamista ja klinikkatunnit ovat vapaaehtoisia. Luento-osuudet tallennetaan.
Aiemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen on mahdollista, ohjeet oppimisalustalla.
Evaluation scale
1-5
Assessment methods and criteria
Verkkotenttien arviointi 1-5
Tehtävien arvioinnissa käytetään asteikkoa 1-5 tai hyväksytty/ hylätty.
Case tehtävän arviointi 1-5
Arvioinnissa käytetään myös itsearviointia, vertaispalautetta ja opettajan arviointia.
Kiitettävä 5 opiskelija osaa
käyttää asiantuntevasti ja perustellen ruuan ja juomien yhdistämiseen liittyviä ammattikäsitteitä
etsiä, arvioida ja käyttää kriittisesti tietoa keskeisistä ja luotettavista alan tietolähteistä tiedonhankintaprosessin mukaisesti
perustella toimintaansa asiakas-, käyttäjä- ja kohderyhmätilanteissa ammattimaisesti
toimia tiiminjäsenenä hyvässä yhteistyössä ja itseohjautuvasti
soveltaa oman alan eettisiä periaatteita tilanteen mukaan
Hyvä 3-4 opiskelija osaa
käyttää johdonmukaisesti ruuan ja juoman yhdistämiseen liittyviä ammattikäsitteitä
etsiä tietoa alan keskeisistä ja luotettavista tiedonlähteistä
toimia asiakkaiden, käyttäjien, kohderyhmien kanssa
toimia tiimin jäsenenä tavoitteellisesti
perustella toimintaansa oman alan eettisten periaatteiden mukaisesti
Tyydyttävä 2-1 opiskelija osaa
käyttää ruuan ja juomien yhdistämiseen liittyviä keskeisiä ammattikäsitteitä
käyttää tiedonhaun perustekniikoita yksittäisissä tilanteissa
ottaa huomioon toiminnassaan asiakkaat, käyttäjät ja kohderyhmät
toimii pääosin alan eettisten periaatteiden mukaisesti
Hylätty
ei hallitse ruuan ja juoman yhdistämiseen liittyviä keskeisiä ammattikäsitteitä
ei osaa käyttää luotettavia tietolähteitä
ei pysty huomioimaan asiakkaita ja kohderyhmiä toiminnassaan
eettiset periaatteet eivät ole hallinnassa