Hospitality business environment analysis (5op)
Toteutuksen tunnus: PG00EX34-3002
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 02.07.2025 - 31.07.2025
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 25.08.2025 - 31.12.2025
- Toteutus on käynnissä.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 2 op
- Virtuaaliosuus
- 3 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Yksikkö
- Matkailu-, ravitsemis- ja nuorisoalan koulutusyksikkö
- Toimipiste
- Savonlinnan kampus
- Opetuskielet
- englanti
- Paikat
- 20 - 40
- Koulutus
- Post-Graduate Diploma, Tourism and Service business
- Vastuuopettaja
- Riitta Tuikkanen
- Ryhmät
-
PGMI25SPost-Graduate Diploma, Tourism and Service business
- Opintojakso
- PG00EX34
Toteutukselle Hospitality business environment analysis PG00EX34-3002 ei valitettavasti löytynyt varauksia. Varauksia ei ole mahdollisesti vielä julkaistu tai toteutus on itsenäisesti suoritettava.
Tavoitteet
Tunnet keskeisiä toimintaympäristöanalyysin malleja ja menetelmiä sekä menetelmien etuja ja rajoitteita.
Osaat hankkia, käsitellä ja arvioida kriittisesti monialaista tietoa matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristöstä.
Osaat suunnitella, toteuttaa ja raportoida matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristöanalyysin.
Osaat hyödyntää toimintaympäristöinformaatiota organisaation tai alan kehittämisessä.
Sisältö
Mitkä ovat toimintaympäristöanalyysin keskeiset mallit ja menetelmät sekä menetelmien edut ja rajoitteet?
Kuinka valitset analyysimenetelmät ja perustelet valintojasi?
Kuinka hankit, käsittelet ja arvioit kriittisesti monialaista tietoa matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristöstä?
Miten suunnittelet, toteutat ja raportoit toimintaympäristöanalyysin?
Kuinka hyödynnät toimintaympäristöstä saatua tietoa kehittämisessä ja päätöksentekotilanteessa?
Arviointi
Opiskelija osaa
a.ratkaista vaativia ongelmia tutkimus-, kehittämis- ja /tai innovaatiotoiminnassa
d. vastata ja kehittää toimintoja itsenäisesti
f. työskennellä itsenäisesti alan asiantuntijatehtävissä tai yrittäjänä
Opiskelumateriaali
The course page in Xamk Learn - digital learning environment - will include course presentations as well as PDF or online articles and books.
Opiskelumuodot ja -menetelmät
The course will include both individual and group tasks. Students are expected to work jointly on the group assignments. It is not possible to finish this course earlier than the set schedule, as each topic and task will have its own schedule. By only completing all course tasks, a student can complete the course.
TKI ja työelämäyhteistyö
RDI examples and cases will be studied.
Tenttien ja tehtävien ajoittuminen
The course will include scheduled tasks. All course tasks are to be fulfilled by a certain deadline. The deadlines of each assignment and studied topic will be indicated in the beginning of the course in the course page in Xamk Learn.
Kansainvälinen yhteistyö
The course is based on the international business environment analysis framework and related material.
Opiskelijan työmäärä
The course is 5 ECTS and it is to be completed in English. 1 ECTS means approximately 27 hours of student work related to studying the course material, fulfilling the course assignments and acting as a group member. Contact days 5 x 8 hours, independent learning, group work and assignments 100 hours.
Toteutuksen osien kuvaus
The course will include both individual and group tasks.
Contact days in Savonlinna campus, 25.8., 1.9., 8.9., 15.9. and 22.9. at 9-16.
Main topics
Introduction to hospitality business environment analysis
Focusing on customers
External environment analysis
Internal environment analysis
The course content and all related information will be published in Xamk Learn - digital learning environment once the course starts.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Evaluation is based on tasks' fulfillment on a scale of 1-5, where 1 is "fair" and the lowest acceptable grade and 5 is "excellent" and the highest grade.
The student can
* use professional concepts expertly in different situations.
* critically evaluate the information sources used.
* work as a team-member in expert positions in working life and notice and describe problems in the professional field.
* evaluate operations in a user and target group situations.
* choose appropriate models, methods, software and technologies and justify the choice.
* promote the goal-oriented activities of the team.
* critically applies the ethical principles of one's field in different situations.