Beer School (3 cr)
Code: AV00ET49-3005
General information
Enrollment
04.11.2024 - 31.10.2025
Timing
04.02.2025 - 31.12.2025
Number of ECTS credits allocated
3 op
Virtual portion
3 op
RDI portion
1 op
Mode of delivery
Distance learning
Unit
Open UAS and Continuing education
Campus
Ecampus
Teaching languages
- Finnish
Seats
0 - 20
Degree programmes
- Open University of Applied Sciences
Teachers
- Eeva Koljonen
Teacher in charge
Eeva Koljonen
Groups
-
VV2024-2025Optional studies 2024-2025
-
VV2025-2026Optional studies 2025-2026
Objective
Tavoitteena on oppia tuntemaan oluen raaka-aineet ja ymmärtämään niiden ja oluen valmistusprosessin vaikutus oluen makuun. Tavoitteena on oppia oluen aistinvaraista arviointia ja tunnistamaan oluiden makuprofiileja ja myös oluen virhemakuja. Tavoitteena on oppia tuntemaan keskeiset oluttyyliit, oluen tarjoilun ja oluen ja ruuan yhdistämisen periaatteet. Lisäksi tavoitteena on oppia soveltamaan olutosaamista case tehtävässä, jonka voit valita omiin tavoitteisiisi sopivaksi vaikkapa omalle työpaikalle tehtäväksi.
Content
Oluen raaka-aineet ja valmistus
Oluttyylit ja oluiden ryhmittely
Oluen tarjoilu
Oluen aistinvarainen arviointi
Oluen ja ruuan yhdistäminen
Oluttrendit
Opiskelumateriaali
Opiskelumateriaali on linkkeinä Learn-alustalla. Opintojaksolla ei ole aikatauluun sidottuja luentoja eikä pakollisia ryhmätöitä. Luennot ovat tallenteina alustalla.
Yksilölliset oppimisväylät
Opintojakson totetustapa on Verkko100 Non Stop. Opintojaksolle voi ilmoittautua joustavasti ja suorittaa opintoja itsenäisesti Xamkin Learn alustalla opintojakson materiaalin avulla edeten, tehtäviä ja tenttejä tehden. Opintojaksolla voi edetä joustavasti omalla aikataululla, pakollisia ryhmätöitä tai liveluentoja ei ole. On hyvä varata noin 6 - 8 viikkoa opintojakson suorittamiseen. Ohjeet opintojaksolle liittymiseen lähetetään ilmoittautumisen jälkeen. Opintojakson suorittamisen infoluento on tallenteena Learn alustalla.
Opintojakson teemat ovat perustietoa oluesta ( raaka-aineet, valmistus, oluen makutekijät, oluttyypit) , oluen arviointi ja yhdistäminen ruokaan ja case tehtävä.
Opintojakson case-tehtävän voi kytkeä omalle työpaikalle tai harrastuksiin. Tehtävässä voi kehittää olueen liittyvää osaamista, esim. suunnittelemalla olutmenun, maistelutilaisuuden tai valita aihealueen omien oppimistavoitteiden mukaisesti.
TKI ja työelämäyhteistyö
Case-tehtävän voi kytkeä työelämään tai harrastuksiin.
Tentit ja muut määräajat
Opintojaksolle on laadittu suositussuoritusaikataulu, jota noudattamalla opintojakson suorittaminen sujuu suositusajassa.
Opiskelija voi kuitenkin edetä joustavasti oman aikataulun mukaan, myös tentit voi suorittaa haluamanaan aikana. Opintojaksoon ei sisälly ryhmätöitä tai liveluentoja.
Opiskelijan työmäärä
Opintojakson laajuus on 3 opintopistettä, yksi opintopiste vastaa 27 h opiskelijan työtä, kokonaistyömäärä on 81 tuntia. Opskelijan työmäärä koostuu verkkoluennoista, kirjallisuuteen ja materiaaliin tutustumisesta, tehtävistä ja verkkotenteistä. Suorittamiseen on hyvä varata noin 1,5 kuukautta.
Todelliseen työmäärään vaikuttavat opiskelutaidot ja aiempi osaaminen aihepiiristä.
Toteutuksen osien kuvaus
Oluen valmistus, oluttyylit- ja trendit ja oluen tarjoilu 1 op
Oluen aistinvarainen arviointi ja yhdistäminen ruokaan 1 op
Case-tehtävä 1 op
Further information
Opintojakso on osa Xamk Pulsen tarjontaa.
Tutkinto-opiskelijoille on varattu 20 paikkaa.
Evaluation scale
1-5
Assessment criteria, satisfactory (1)
Osaat käyttää ja tunnistat olueen liittyviä ammattikäsitteitä.
Osaat etsiä tietoa alan tiedonlähteistä.
Hallitset oluen tarjoilun perusperiaatteet, tunnistat joitakin oluttyylejä ja osaat aistinvaraisesti arvioida oluen makua ja tunnistat keskeisiä oluen virheitä.
Tiedät oluen ja ruuan yhdistämisen perusperiaatteita ja osaat toimia alan eettisten periaatteiden mukaisesti.
Assessment criteria, good (3)
Osaat käyttää johdonmukaisesti ja kriittisesti käyttää olueen liittyviä ammattikäsitteitä.
Osaat etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä.
Hallitset oluen tarjoilun periaatteet, tunnistat keskeiset oluttyylit hyvin
Osaat analysoida aistinvaraisesti oluen makua ja tunnistat oluen virheitä.
Lisäksi hallitset oluen ja ruuan yhdistämisen perusperiaatteet hyvin.
Osaat toimia alan eettisten periaatteiden mukaisesti.
Assessment criteria, excellent (5)
Osaat käyttää ammattimaisesti ja johdonmukaisesti olueen liittyviä ammattikäsitteitä.
Osaat etsiä tietoa alan keskeisistä tiedonlähteistä monipuolisesti ja kriittisesti arvioiden.
Hallitset erinomaisesti oluen tarjoilun periaatteet, tunnistat ammattimaisesti oluttyylit.
Tunnistat ja osaat analysoida aistinvaraisesti oluen makua ja tunnistat oluen virheitä.
Hallitset oluen ja ruuan yhdistämisen periaatteet erinomaisesti ja luovasti ja osaat toimia alan eettisten periaatteiden mukaisesti joustavasti.
Assessment methods and criteria
Opintojakson suoritus koostuu arvioitavista verkkotenteista ( 2 kpl) ja ne arvioidaan arvosanalla 0-5.
Opintojaksoon kuuluu vertaisarvioitava Case-tehtävä, jonka arviointi on arviointi hyväksytty/hylätty.
Opintojakson kokonaisarvosana muodostuu keskiarvona arvioitavista tenteistä ja tehtävistä.
Further information
Opintojakson materiaali on pääosin Learnin opintojaksoalustalla. Case tehtävässä pääset näyttämään olueen liittyvää osaamista suunnittelemalla olutmenun , oluen maistelutilaisuuden, analysoimaan ravintolan olutvalikoimaa tai tutkimaan oluttrendejä.