Basics of food know-how (5 cr)
Code: YT00AF57-3016
General information
- Enrollment
-
04.11.2024 - 17.11.2024
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
01.01.2025 - 31.05.2025
Implementation is running.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 5 cr
- Mode of delivery
- Contact learning
- Unit
- Department of Forestry and Environmental Technology
- Campus
- Mikkeli Campus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 20 - 40
- Degree programmes
- Degree Programme in Environmental Technology
- Teachers
- Tuula Kettunen
- Teacher in charge
- Tuula Kettunen
- Groups
-
YTMI24SMEnvironmental Technology, part-time studies
- Course
- YT00AF57
Realization has 9 reservations. Total duration of reservations is 24 h 45 min.
Time | Topic | Location |
---|---|---|
Thu 23.01.2025 time 18:30 - 20:00 (1 h 30 min) |
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3016 |
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
|
Fri 07.02.2025 time 10:00 - 11:30 (1 h 30 min) |
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3016 |
A237
Teorialuokka
|
Fri 07.02.2025 time 12:30 - 14:00 (1 h 30 min) |
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3016 |
A237
Teorialuokka
|
Sat 15.03.2025 time 12:30 - 16:00 (3 h 30 min) |
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3016 |
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
|
Thu 27.03.2025 time 16:30 - 20:00 (3 h 30 min) |
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3016 |
A237
Teorialuokka
|
Thu 10.04.2025 time 16:30 - 20:00 (3 h 30 min) |
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3016 |
A237
Teorialuokka
|
Fri 25.04.2025 time 08:15 - 11:30 (3 h 15 min) |
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3016 |
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
|
Sat 10.05.2025 time 08:15 - 11:30 (3 h 15 min) |
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3016 |
Itsenäistä työskentelyä (yksilötehtävä)
|
Fri 23.05.2025 time 08:15 - 11:30 (3 h 15 min) |
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3016 |
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
|
Objective
You can work in the food business so that you have basic knowledge of food hygiene and you can handle food safely .
You can describe how food is supervised and what in-house quality control means in food business.
You can establish food premises and advise entrepreneurs with plans to set up a food business.
Content
What kind of food know-how do you need, if you want to work in the business?
How to become familiar with different foodstuffs?
What does good hygiene consist of?
How to supervise food and measure temperatures in different foodstuffs?
What does food safety consist of?
What knowledge must beginner entrepreneurs have of food legislation and supervision?
Course material
Opettajan jakama luentomateriaali on Learnissa.
Study forms and methods
Toteutus sisältää 3 lähiopetuskertaa Mikkelin kampuksella ja 5 aikaan sidottua etäopetuskertaa verkkoympäristössä. Lähiopetusta on arkipäivinä (torstaina tai perjantaina) ja tunnit voivat olla myös iltaisin.
Opintojakso etenee ryhmän yhteisen aikataulun mukaisesti. Opintoihin kuuluu luentoja, tuntitehtäviä, tentti sekä yksilötehtävä.
Osaaminen osoitetaan tentin ja yksilötehtävän avulla.
Ohjausta annetaan tarvittaessa.
RDI and work-related cooperation
Opintojaksolla ei ole työelämäyhteistyötä.
Timing of exams and assignments
Tenttiajankohta ja yksilötehtävän palautuspäivämäärä ilmoitetaan opintojakson alussa.
Student workload
5 op tarkoittaa 135 h opiskelijan työtä. Työmäärä kuitenkin riippuu opiskelijan opiskelutaidoista ja aiemmasta osaamisesta.
Evaluation scale
1-5
Assessment methods and criteria
Opintojakson arviointi perustuu tenttiin ja yksilötehtävään.
Tentin osuus on 60 % ja yksilötehtävän 40 %.