Skip to main content

Basics of food know-how (5 cr)

Code: YT00AF57-3016

General information


Enrollment
04.11.2024 - 17.11.2024
Registration for the implementation has ended.
Timing
01.01.2025 - 31.05.2025
Implementation is running.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
5 cr
Mode of delivery
Contact learning
Unit
Department of Forestry and Environmental Technology
Campus
Mikkeli Campus
Teaching languages
Finnish
Seats
20 - 40
Degree programmes
Degree Programme in Environmental Technology
Teachers
Tuula Kettunen
Teacher in charge
Tuula Kettunen
Groups
YTMI24SM
Environmental Technology, part-time studies
Course
YT00AF57

Realization has 9 reservations. Total duration of reservations is 24 h 45 min.

Time Topic Location
Thu 23.01.2025 time 18:30 - 20:00
(1 h 30 min)
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3016
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
Fri 07.02.2025 time 10:00 - 11:30
(1 h 30 min)
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3016
A237 Teorialuokka
Fri 07.02.2025 time 12:30 - 14:00
(1 h 30 min)
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3016
A237 Teorialuokka
Sat 15.03.2025 time 12:30 - 16:00
(3 h 30 min)
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3016
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
Thu 27.03.2025 time 16:30 - 20:00
(3 h 30 min)
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3016
A237 Teorialuokka
Thu 10.04.2025 time 16:30 - 20:00
(3 h 30 min)
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3016
A237 Teorialuokka
Fri 25.04.2025 time 08:15 - 11:30
(3 h 15 min)
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3016
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
Sat 10.05.2025 time 08:15 - 11:30
(3 h 15 min)
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3016
Itsenäistä työskentelyä (yksilötehtävä)
Fri 23.05.2025 time 08:15 - 11:30
(3 h 15 min)
Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3016
Etäopetus lukujärjestyksen mukaan
Changes to reservations may be possible.

Objective

You can work in the food business so that you have basic knowledge of food hygiene and you can handle food safely .
You can describe how food is supervised and what in-house quality control means in food business.
You can establish food premises and advise entrepreneurs with plans to set up a food business.

Content

What kind of food know-how do you need, if you want to work in the business?

How to become familiar with different foodstuffs?

What does good hygiene consist of?

How to supervise food and measure temperatures in different foodstuffs?

What does food safety consist of?

What knowledge must beginner entrepreneurs have of food legislation and supervision?

Course material

Opettajan jakama luentomateriaali on Learnissa.

Study forms and methods

Toteutus sisältää 3 lähiopetuskertaa Mikkelin kampuksella ja 5 aikaan sidottua etäopetuskertaa verkkoympäristössä. Lähiopetusta on arkipäivinä (torstaina tai perjantaina) ja tunnit voivat olla myös iltaisin.

Opintojakso etenee ryhmän yhteisen aikataulun mukaisesti. Opintoihin kuuluu luentoja, tuntitehtäviä, tentti sekä yksilötehtävä.

Osaaminen osoitetaan tentin ja yksilötehtävän avulla.

Ohjausta annetaan tarvittaessa.

RDI and work-related cooperation

Opintojaksolla ei ole työelämäyhteistyötä.

Timing of exams and assignments

Tenttiajankohta ja yksilötehtävän palautuspäivämäärä ilmoitetaan opintojakson alussa.

Student workload

5 op tarkoittaa 135 h opiskelijan työtä. Työmäärä kuitenkin riippuu opiskelijan opiskelutaidoista ja aiemmasta osaamisesta.

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Opintojakson arviointi perustuu tenttiin ja yksilötehtävään.

Tentin osuus on 60 % ja yksilötehtävän 40 %.

Go back to top of page