Elintarvikeosaamisen perusteet (5 op)
Toteutuksen tunnus: YT00AF57-3016
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
04.11.2024 - 17.11.2024
Ajoitus
01.01.2025 - 31.05.2025
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Metsätalouden ja elintarvike- ja ympäristöteknologian koulutusyksikkö
Toimipiste
Mikkelin kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 40
Koulutus
- Ympäristöteknologian koulutus
Opettaja
- Tuula Kettunen
Vastuuopettaja
Tuula Kettunen
Ryhmät
-
YTMI24SMYmpäristöteknologia, monimuoto
- 23.01.2025 18:30 - 20:00, Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3016
- 07.02.2025 10:00 - 11:30, Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3016
- 07.02.2025 12:30 - 14:00, Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3016
- 15.03.2025 12:30 - 16:00, Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3016
- 27.03.2025 16:30 - 20:00, Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3016
- 10.04.2025 16:30 - 20:00, Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3016
- 25.04.2025 08:15 - 11:30, Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3016
- 10.05.2025 08:15 - 11:30, Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3016
- 23.05.2025 08:15 - 11:30, Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3016
Tavoitteet
Osaat hygieenisen työskentelyn ja hyvän käsihygienian. Tiedät mitä hyvä hygienia elintarvikkeiden osalta tarkoittaa ja mistä koostuu.
Osaat kuvata miten elintarvikkeita valvotaan ja mitä tarkoitetaan toimijan omavalvonnalla.
Osaat perustaa ilmoitettavan elintarvikehuoneiston ja neuvoa pienimuotoista elintarviketoimintaa suunnittelevaa yrittäjää vaadittavista toimenpiteistä.
Sisältö
Millaisella elintarviketuntemuksella voi alalla työskennellä eri tehtävissä?
Miten elintarviketuntemusta lisätään kuluttajanäkökulmasta?
Mistä hyvä hygienia koostuu ja muodostuu?
Miten elintarvikkeita valvotaan, kuinka mitataan lämpötiloja ja mistä ruokaturvallisuus koostuu?
Mitä aloittavan elintarvikeyrittäjän tulee tietää valvonnasta ja säädöksistä?
Opiskelumateriaali
Opettajan jakama luentomateriaali on Learnissa.
Opiskelumuodot ja -menetelmät
Toteutus sisältää 3 lähiopetuskertaa Mikkelin kampuksella ja 5 aikaan sidottua etäopetuskertaa verkkoympäristössä. Lähiopetusta on arkipäivinä (torstaina tai perjantaina) ja tunnit voivat olla myös iltaisin.
Opintojakso etenee ryhmän yhteisen aikataulun mukaisesti. Opintoihin kuuluu luentoja, tentti sekä ryhmätehtävä. Ryhmätehtävässä hyödynnetään vertaispalautteenantoa.
Osaaminen osoitetaan tentin ja ryhmätehtävän avulla.
Ohjausta annetaan tarvittaessa.
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojaksolla ei ole työelämäyhteistyötä.
Tenttien ja tehtävien ajoittuminen
Tenttiajankohta ja ryhmätehtävän palautuspäivämäärä ilmoitetaan opintojakson alussa.
Opiskelijan työmäärä
5 op tarkoittaa 135 h opiskelijan työtä. Työmäärä kuitenkin riippuu opiskelijan opiskelutaidoista ja aiemmasta osaamisesta.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Opintojakson arviointi perustuu tenttiin ja ryhmätehtävään.
Tentin osuus on 60 % ja ryhmätehtävän 40 %.