Siirry suoraan sisältöön

Elintarvikeosaamisen perusteet (5 op)

Toteutuksen tunnus: YT00AF57-3016

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

04.11.2024 - 17.11.2024

Ajoitus

01.01.2025 - 31.05.2025

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Metsätalouden ja elintarvike- ja ympäristöteknologian koulutusyksikkö

Toimipiste

Mikkelin kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

20 - 40

Koulutus

  • Ympäristöteknologian koulutus

Opettaja

  • Tuula Kettunen

Vastuuopettaja

Tuula Kettunen

Ryhmät

  • YTMI24SM
    Ympäristöteknologia, monimuoto
  • 23.01.2025 18:30 - 20:00, Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3016
  • 07.02.2025 10:00 - 11:30, Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3016
  • 07.02.2025 12:30 - 14:00, Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3016
  • 15.03.2025 12:30 - 16:00, Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3016
  • 27.03.2025 16:30 - 20:00, Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3016
  • 10.04.2025 16:30 - 20:00, Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3016
  • 25.04.2025 08:15 - 11:30, Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3016
  • 10.05.2025 08:15 - 11:30, Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3016
  • 23.05.2025 08:15 - 11:30, Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3016

Tavoitteet

Osaat hygieenisen työskentelyn ja hyvän käsihygienian. Tiedät mitä hyvä hygienia elintarvikkeiden osalta tarkoittaa ja mistä koostuu.
Osaat kuvata miten elintarvikkeita valvotaan ja mitä tarkoitetaan toimijan omavalvonnalla.
Osaat perustaa ilmoitettavan elintarvikehuoneiston ja neuvoa pienimuotoista elintarviketoimintaa suunnittelevaa yrittäjää vaadittavista toimenpiteistä.

Sisältö

Millaisella elintarviketuntemuksella voi alalla työskennellä eri tehtävissä?

Miten elintarviketuntemusta lisätään kuluttajanäkökulmasta?

Mistä hyvä hygienia koostuu ja muodostuu?

Miten elintarvikkeita valvotaan, kuinka mitataan lämpötiloja ja mistä ruokaturvallisuus koostuu?

Mitä aloittavan elintarvikeyrittäjän tulee tietää valvonnasta ja säädöksistä?

Opiskelumateriaali

Opettajan jakama luentomateriaali on Learnissa.

Opiskelumuodot ja -menetelmät

Toteutus sisältää 3 lähiopetuskertaa Mikkelin kampuksella ja 5 aikaan sidottua etäopetuskertaa verkkoympäristössä. Lähiopetusta on arkipäivinä (torstaina tai perjantaina) ja tunnit voivat olla myös iltaisin.

Opintojakso etenee ryhmän yhteisen aikataulun mukaisesti. Opintoihin kuuluu luentoja, tentti sekä ryhmätehtävä. Ryhmätehtävässä hyödynnetään vertaispalautteenantoa.

Osaaminen osoitetaan tentin ja ryhmätehtävän avulla.

Ohjausta annetaan tarvittaessa.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojaksolla ei ole työelämäyhteistyötä.

Tenttien ja tehtävien ajoittuminen

Tenttiajankohta ja ryhmätehtävän palautuspäivämäärä ilmoitetaan opintojakson alussa.

Opiskelijan työmäärä

5 op tarkoittaa 135 h opiskelijan työtä. Työmäärä kuitenkin riippuu opiskelijan opiskelutaidoista ja aiemmasta osaamisesta.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opintojakson arviointi perustuu tenttiin ja ryhmätehtävään.

Tentin osuus on 60 % ja ryhmätehtävän 40 %.