Basics of food know-how (5 cr)
Code: YT00AF57-3016
General information
Enrollment
04.11.2024 - 17.11.2024
Timing
01.01.2025 - 31.05.2025
Number of ECTS credits allocated
5 op
Mode of delivery
Contact teaching
Unit
Department of Forestry and Environmental Technology
Campus
Mikkeli Campus
Teaching languages
- Finnish
Seats
20 - 40
Degree programmes
- Degree Programme in Environmental Technology
Teachers
- Tuula Kettunen
Teacher in charge
Tuula Kettunen
Groups
-
YTMI24SMEnvironmental Technology, part-time studies
- 23.01.2025 18:30 - 20:00, Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3016
- 07.02.2025 10:00 - 11:30, Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3016
- 07.02.2025 12:30 - 14:00, Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3016
- 15.03.2025 12:30 - 16:00, Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3016
- 27.03.2025 16:30 - 20:00, Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3016
- 10.04.2025 16:30 - 20:00, Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3016
- 25.04.2025 08:15 - 11:30, Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3016
- 10.05.2025 08:15 - 11:30, Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3016
- 23.05.2025 08:15 - 11:30, Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3016
Objective
You can work in the food business so that you have basic knowledge of food hygiene and you can handle food safely .
You can describe how food is supervised and what in-house quality control means in food business.
You can establish food premises and advise entrepreneurs with plans to set up a food business.
Content
What kind of food know-how do you need, if you want to work in the business?
How to become familiar with different foodstuffs?
What does good hygiene consist of?
How to supervise food and measure temperatures in different foodstuffs?
What does food safety consist of?
What knowledge must beginner entrepreneurs have of food legislation and supervision?
Opiskelumateriaali
Opettajan jakama luentomateriaali on Learnissa.
Yksilölliset oppimisväylät
Toteutus sisältää 3 lähiopetuskertaa Mikkelin kampuksella ja 5 aikaan sidottua etäopetuskertaa verkkoympäristössä. Lähiopetusta on arkipäivinä (torstaina tai perjantaina) ja tunnit voivat olla myös iltaisin.
Opintojakso etenee ryhmän yhteisen aikataulun mukaisesti. Opintoihin kuuluu luentoja, tentti sekä ryhmätehtävä. Ryhmätehtävässä hyödynnetään vertaispalautteenantoa.
Osaaminen osoitetaan tentin ja ryhmätehtävän avulla.
Ohjausta annetaan tarvittaessa.
TKI ja työelämäyhteistyö
Opintojaksolla ei ole työelämäyhteistyötä.
Tentit ja muut määräajat
Tenttiajankohta ja ryhmätehtävän palautuspäivämäärä ilmoitetaan opintojakson alussa.
Opiskelijan työmäärä
5 op tarkoittaa 135 h opiskelijan työtä. Työmäärä kuitenkin riippuu opiskelijan opiskelutaidoista ja aiemmasta osaamisesta.
Evaluation scale
1-5
Assessment methods and criteria
Opintojakson arviointi perustuu tenttiin ja ryhmätehtävään.
Tentin osuus on 60 % ja ryhmätehtävän 40 %.