Skip to main content

Basics of food know-how (5 cr)

Code: YT00AF57-3016

General information


Enrollment

04.11.2024 - 17.11.2024

Timing

01.01.2025 - 31.05.2025

Number of ECTS credits allocated

5 op

Mode of delivery

Contact teaching

Unit

Department of Forestry and Environmental Technology

Campus

Mikkeli Campus

Teaching languages

  • Finnish

Seats

20 - 40

Degree programmes

  • Degree Programme in Environmental Technology

Teachers

  • Tuula Kettunen

Teacher in charge

Tuula Kettunen

Groups

  • YTMI24SM
    Environmental Technology, part-time studies
  • 23.01.2025 18:30 - 20:00, Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3016
  • 07.02.2025 10:00 - 11:30, Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3016
  • 07.02.2025 12:30 - 14:00, Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3016
  • 15.03.2025 12:30 - 16:00, Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3016
  • 27.03.2025 16:30 - 20:00, Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3016
  • 10.04.2025 16:30 - 20:00, Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3016
  • 25.04.2025 08:15 - 11:30, Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3016
  • 10.05.2025 08:15 - 11:30, Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3016
  • 23.05.2025 08:15 - 11:30, Elintarvikeosaamisen perusteet YT00AF57-3016

Objective

You can work in the food business so that you have basic knowledge of food hygiene and you can handle food safely .
You can describe how food is supervised and what in-house quality control means in food business.
You can establish food premises and advise entrepreneurs with plans to set up a food business.

Content

What kind of food know-how do you need, if you want to work in the business?

How to become familiar with different foodstuffs?

What does good hygiene consist of?

How to supervise food and measure temperatures in different foodstuffs?

What does food safety consist of?

What knowledge must beginner entrepreneurs have of food legislation and supervision?

Opiskelumateriaali

Opettajan jakama luentomateriaali on Learnissa.

Yksilölliset oppimisväylät

Toteutus sisältää 4 lähiopetuskertaa Mikkelin kampuksella ja 5 aikaan sidottua etäopetuskertaa verkkoympäristössä. Lähiopetusta on arkipäivinä (torstaina tai perjantaina) ja tunnit voivat olla myös iltaisin.

Opintojakso etenee ryhmän yhteisen aikataulun mukaisesti. Opintoihin kuuluu luentoja, tentti sekä ryhmätehtävä. Ryhmätehtävässä hyödynnetään vertaispalautteenantoa.

Osaaminen osoitetaan tentin ja ryhmätehtävän avulla.

Ohjausta annetaan tarvittaessa.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojaksolla ei ole työelämäyhteistyötä.

Tentit ja muut määräajat

Tenttiajankohta ja ryhmätehtävän palautuspäivämäärä ilmoitetaan opintojakson alussa.

Opiskelijan työmäärä

5 op tarkoittaa 135 h opiskelijan työtä. Työmäärä kuitenkin riippuu opiskelijan opiskelutaidoista ja aiemmasta osaamisesta.

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Opintojakson arviointi perustuu tenttiin ja ryhmätehtävään.

Tentin osuus on 60 % ja ryhmätehtävän 40 %.