Skip to main content

Management in nursing (3 cr)

Code: HT00EK83-3024

General information


Enrollment

04.11.2024 - 17.11.2024

Timing

01.01.2025 - 30.05.2025

Number of ECTS credits allocated

3 op

Virtual portion

1 op

Mode of delivery

67 % Contact teaching, 33 % Distance learning

Unit

Department of Social Services and Health Care

Campus

Savonlinna Campus

Teaching languages

  • Finnish

Seats

20 - 40

Degree programmes

  • Degree Programme in Nursing

Teachers

  • Päivi Lifflander
  • Jaana Dillström

Teacher in charge

Jaana Dillström

Groups

  • SHSA23KVM
    Nursing, online/part-time studies

Objective

Entrepreneurship
You have the basic competence to work as a self-employed entrepreneur in the social wellness and health sector.
Derivation
You know how to work in accordance with current legislation and public policy.
You understand your own role in building an organization's reputation, brand, image and customer service experience.
You are able to assess the quality of nursing work to develop customer / patient care and your own work.
You understand the impact of your own actions on the quality of your organization’s operations.
You know how to work cost-consciously and in accordance with the principles of sustainable development.
In cooperation with the work community, you are able to identify development needs and calls for change in nursing and within the organization.
As a member of the team, you will be able to participate in development, innovation and research processes.
You are able to exercise flexibility in prioritizing work tasks as situations require.
You know how to motivate members of the work community and give and receive feedback.
You recognize the limits of your own and an employee's resilience. You are able to apply for support as well as to guide an employee to apply for support. You are capable of making use of the available forms of assistance.

Content

Entrepreneurship
What are the fundamentals of entrepreneurship in the social wellness pand health sector?
What is the significance of entrepreneurship as part of service production?

Management
How do normative, resource and public policies pertaining to social welfare and health care services affect the provision of services?
How do you evaluate and develop patient- and customer-oriented services?
How do you evaluate, develop and monitor the quality and performance of services in your field in a changing social and health environment?
How do you behave as a member of the work community and how do you lead the team on your shift?
How do you prioritize and organize your activities?
How do you promote well-being at work in your work community?
How do you inform, mentor, and instruct co-workers and students?

Opiskelumateriaali

Johtaminen: opiskelumateriaali on Learn -oppimisalustalla.

Terveysalan yrittäjyys: opiskelumateriaali on Learn-oppimisalustalla.

Yksilölliset oppimisväylät

Työviikkopohjaisessa väylä:
Ilmoittautuessasi tälle opintojakson toteutukselle osallistut työjärjestyksen mukaiseen opetukseen ja ohjaukseen. Opiskelusi rytmittyy työjärjestyksen mukaisten ryhmätapaamisten ja itsenäisesti tehtävien oppimistehtävien mukaan.

Opintoja nopeuttava vaihtoehto: voit ilmoittautua tälle opintojaksolle myös toisesta ryhmästä nopeuttaessasi opintojasi. Lisäksi terveysalan yrittäjyysosiossa voit valita joko työviikkopohjaisen toteutuksen tai verkkototeutuksen.

Aikaisemman johtamisosaamisen tunnistaminen: amk-tasoinen johtamisosaamisen suoritus on mahdollista hyväksilukea. Yrittäjyyskokemusta voidaan tarvittaessa osahyväksilukea.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojaksolla voi olla työelämäyhteistyötä asiantuntijavierailuina.

Tentit ja muut määräajat

Opintojaksolla johtamisen osiossa on oppimistehtäviä ja tentti.

Opintojakson terveysalan yrittäjyysosiossa on viikkotehtäviä, yksi verkkotentti ja kokoava oppimistehtävä.

Kansainvälinen yhteistyö

Opintojaksolla voi olla kansainvälistä materiaalia.

Opiskelijan työmäärä

Opiskelijan työmäärä on 81 tuntia. Opiskelijan on mahdollisuus suunnitella työskentelynsä niin, että kuormitus jakaantuu tasaisesti.

Toteutuksen osien kuvaus

Opintojaksolla on kaksi erillistä sisältöaluetta: Johtaminen 2 op ja terveysalan yrittäjyys 1 op.

Further information

Opintojakson aloitukseen tarvittava tieto on kuvattu oppimisalustalla. Opintojakson opettajat ovat Jaana Dillström ja Päivi Lifflander.

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Opintojakson johtamisosio sisältää oppimistehtäviä ja tentin. Tentti arvioidaan numeraalisesti, jossa hyväksytty on 1-5. Opintojakson terveysalan yrittäjyys sisältää viikkotehtäviä, tentin sekä numeraalisesti arvioitavan kokoavan tehtävän. Johtamisen tentin arvosanan painokerroin on 2 ja terveysalan yrittäjyyden kokoavan tehtävän arvosanan painokerroin on 1. Kaikki osiot tulee olla suoritettuna hyväksytysti ennen toteutusajan päättymistä. Hyväksytty taso on T1.