Siirry suoraan sisältöön

Ammattienglanti (5 op)

Toteutuksen tunnus: KY00DS47-3311

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

04.11.2024 - 17.11.2024

Ajoitus

13.01.2025 - 31.05.2025

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Yhteisten opintojen koulutusyksikkö

Toimipiste

E-kampus

Opetuskielet

  • Englanti
  • Suomi

Paikat

20 - 60

Koulutus

  • Data-analytiikan koulutus

Opettaja

  • Hanna Aronen

Ryhmät

  • DAKV24SV
    Data-analytiikka, verkkototetus

Tavoitteet

Osaat käyttää alasi perussanastoa aktiivisesti englanniksi.

Osaat toimia englannin kielellä erilaisissa oman alasi suullisissa ja kirjallisissa viestintätilanteissa eurooppalaisen viitekehyksen tasolla B2..

Osaat etsiä tietoa alasi englanninkielisistä lähteistä ja soveltaa sitä eri opiskelu- ja työelämän tilanteissa.

Sisältö

Mitä keskeistä ammattisanastoa tarvitset?
Kuinka etsit tietoa oman alasi lähteistä ja sovellat sitä?
Miten toimit suullisissa viestintätilanteissa ja kuinka laadit alasi tekstejä?
Miten opiskelu- ja työyhteisössä viestitään englannin kielellä?

Opiskelumateriaali

Opiskelumateriaali koostuu opettajan ja opiskelijoiden kokoamasta materiaalista Learnissa sekä tunneilla jaettavasta materiaalista.

Yksilölliset oppimisväylät

• Opintojakso toteutetaan paikkaan sitomattomana verkko-opetuksena lukujärjestykseen merkittyinä aikoina Teams-ympäristössä, minkä lisäksi opintojaksoon sisältyy aikataulutettuja yksilö-/ryhmätehtäviä. Osallistuminen edellyttää nettiyhteyden lisäksi kuva- ja ääniyhteyttä. Osallistuminen verkko-opetuskerroille on vapaaehtoista. Verkko-opetuskertoja ei tallenneta.

• Opiskelu tapahtuu Learn-ympäristössä. Pääsy opintojaksoalustalle aukeaa opintojakson alkamispäivänä.

• Opiskelu rytmittävät itsenäisesti/ryhmässä tehtävät oppimistehtävät, jotka on teemoitettu ja aikataulutettu viikkorakenteen mukaisesti. Opiskelija voi halutessaan suorittaa oppimistehtävät nopeutetusti, mutta suorituksen kokonaisarviointi tehdään vasta opintojakson lopussa.

• Arvioitavat tehtävät suoritetaan itsenäisesti/ryhmätöinä. Tehtävät on palautettava annetussa aikataulussa.

• Opintojaksolla hyödynnetään erilaisia palautteenantotapoja, esim. automaattinen palaute ja kirjallinen palaute. Lisäksi voidaan hyödyntää myös vertaispalautteenantoa.

• Jos opiskelijalla on aikaisemmin hankittua osaamista Ammattienglannissa, hän voi hakea osaamisen tunnustamista ja näin ollen korvata Ammattienglannin aikaisemmin hankitulla osaamisellaan. Ohjeet ja periaatteet on saatavilla Lux-intranetissä osoitteessa: https://ksamk.sharepoint.com/sites/Opiskelu/SitePages/Osaaminen-tunnistaminen-kieliopinnoissa.aspx

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojaksolla opiskellaan englannin kieltä ja viestintää työelämätilanteita varten.

Tentit ja muut määräajat

Opintojaksolla suoritetaan oppimistehtäviä, joista osa on arvioitavia. Tehtävät ajoittuvat koko opintojakson keston ajalle, eli opintojaksolla hyödynnetään jatkuvaa arviointia. Näiden tehtävien ja suoritusten painoarvo on 40% opintojakson kokonaisarvioinnista. Tarkemmat aikataulut annetaan opiskelijoille opintojakson alussa.

Opintojakson toteutusaikana pidetään arvioitava suullinen esitys, joka muodostaa 30% opintojakson kokonaisarvioinnista. Suullinen esitys pidetään Teamsissä pienryhmittäin, ja opiskelija voi varata itselleen sopivan ajankohdan opintojakson alkaessa.

Opintojakson viimeisellä viikolla tehdään tentti Learnissä. Tentti muodostaa 30% opintojakson kokonaisarvioinnista.

Kurssi päättyy toteutuksen tiedoissa ilmoitettuna aikana, johon mennessä opiskelija on palauttanut suoritukseen vaadittavat harjoitustehtävät, suorittanut tentit ja suullisen esitykset, ja täyttänyt muut hyväksytyn suorituksen vaatimukset.

Opiskelijan työmäärä

Opintojakson laajuus on 5 op, joka vastaa laskennallisesti 135 tuntia opiskelijan työtä (1 op vastaa noin 27 tuntia opiskelijan työtä). Työmäärä kuitenkin riippuu opiskelutaidoista ja aiemmasta osaamisesta.

Toteutuksen osien kuvaus

Opintojakso koostuu viikkokohtaisista teemoista, jotka esitellään opiskelijoille ensimmäisellä lähiopetuskerralla. Osaan teemoista liittyy arvioitavia suorituksia, joiden painotus kurssin kokonaisarvioinnissa on 40%.

Lisäksi opintojaksoon sisältyy Teamsissä reaaliaikaisesti pidettävä suullinen esitys (30%) pienryhmissä ja kirjallinen tentti (30%), joiden tarkemmat aikataulut annetaan opintojakson alussa.

Lisätietoja opiskelijoille

Tämä on data-analytiikan opiskelijoille suunnattu Ammattienglannin verkkototeutus, johon sisältyy itsenäisiä-/ryhmätehtäviä sekä aikaan sidottua verkko-opetusta. Verkko-opetus on vapaaehtoista, eikä sitä tallenneta.

Opintojakso keskittyy liiketalouden ja data-analytiikan alakohtaiseen sanastoon ja viestintätilanteisiin. Verkkotapaamisissa pääpaino on suullisessa kommunikoinnissa ja sanastovaraston laajentamisessa; itsenäiset ja ryhmätehtävät kehittävät työelämässä tarvittavia kirjallisia viestintätaitoja ja oman alan sanastoa.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Kyky toimia englannin kielellä erilaisissa oman alan suullisissa ja kirjallisissa viestintätilanteissa pääsääntöisesti eurooppalaisen viitekehyksen (CEFR) tasolla B1.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Kyky toimia englannin kielellä erilaisissa oman alan suullisissa ja kirjallisissa viestintätilanteissa pääsääntöisesti eurooppalaisen viitekehyksen (CEFR) tasolla B2.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Kyky toimia englannin kielellä erilaisissa oman alan suullisissa ja kirjallisissa viestintätilanteissa pääsääntöisesti eurooppalaisen viitekehyksen (CEFR) tasolla C1.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arviointi tehdään suhteessa opintojakson osaamistavoitteisiin ja arviointikriteereihin. Opintojakson hyväksytty suorittaminen edellyttää, että opiskelija tekee oppimistehtävät opintojaksototeutuksen puitteissa, suorittaa arvioitavat osakokonaisuudet ja suullisen esityksen sekä kirjallisen tentin hyväksytysti.

Opintojakson arviointiasteikko: 1–5.

Esitietovaatimukset

Jos sinut on lähtötasotestin perusteella ohjattu Englannin tehovalmennus -opintojaksolle, sinun on suoritettava se hyväksytysti tai hankittava itse valmentavan opintojakson sisältöä vastaavat tiedot ennen ammattienglannin opintojakson alkamista.