Siirry suoraan sisältöön

Leimikonsuunnittelu (5 op)

Toteutuksen tunnus: ME00DS66-3010

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

07.04.2025 - 21.04.2025

Ajoitus

01.08.2025 - 31.12.2025

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Metsätalouden ja elintarvike- ja ympäristöteknologian koulutusyksikkö

Toimipiste

Mikkelin kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

20 - 50

Koulutus

  • Metsätalouden koulutus

Opettaja

  • Heikki Manninen
  • Samuel Tarkiainen

Ryhmät

  • MEMI24SPB
    Metsätalous, päivätoteutus
  • MEMI24SPA
    Metsätalous, päivätoteutus

Tavoitteet

Osaat analysoida metsätilan hakkuumahdollisuudet.
Osaat yhdistellä tietoa eri lähteistä ja suunnitella metsäomistajan tavoitteita toteuttavan leimikon.
Osaat mitata ja arvioida leimikosta puunhankinnan suunnittelun kannalta tarpeelliset tiedot.
Osaat laatia tarvittavat asiakirjat ja kartat.

Sisältö

Miten hakkuumahdollisuudet selvitetään?
Miten leimikko rajataan?
Miten hakkuukertymä arvioidaan?

Opiskelumateriaali

Opiskelumateriaali osoitetaan Learn-ympäristössä opintojakson alkaessa.

Opiskelumuodot ja -menetelmät

• Toteutus sisältää lähiopetuskertoja kampuksella ja lisäksi aikaan sidottua työskentelyä verkkoympäristössä.
Läsnäolo lähipäivissä on välttämätöntä ja poissaolot tulee korvata.
• Opintojakso etenee ryhmän yhteisen aikataulun mukaisesti. Opintojakso sisältää yksilötehtäviä ja ryhmätehtäviä. Oppimistehtävät palautetaan opintojaksolla ilmoitetussa aikataulussa.
• Opettajan ohjausta saatavilla lähiopetuksen yhteydessä ja erikseen sovittavana ajankohtana.

TKI ja työelämäyhteistyö

Opintojaksolla vierailee työelämän edustajia.

Tenttien ja tehtävien ajoittuminen

Ilmoitetaan opintojakson alussa.

Opiskelijan työmäärä

• 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on n. 135 t, joka koostuu lähi- ja etäopetuksesta, sekä erillisistä tehtävistä.

Lisätietoja opiskelijoille

samuel.tarkiainen@xamk.fi 040-352 00 23

Arviointiasteikko

1-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arviointi perustuu tenttiin ja etätehtäviin.