Skip to main content

Food hygiene (5 cr)

Code: EL00FB46-3001

General information


Enrollment
07.04.2025 - 21.04.2025
Registration for the implementation has begun.
Timing
01.09.2025 - 31.12.2025
The implementation has not yet started.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
5 cr
RDI portion
1 cr
Mode of delivery
Contact learning
Unit
Department of Forestry and Environmental Technology
Campus
Kouvola Campus
Teaching languages
Finnish
Seats
20 - 40
Degree programmes
Degree Programme in Advanced Food Technology
Teachers
Hanna Pajari-Seppänen
Teacher in charge
Hanna Pajari-Seppänen
Groups
ELKV25SP
Advanced Food Technology, full-time studies
Course
EL00FB46

Realization has 27 reservations. Total duration of reservations is 40 h 30 min.

Time Topic Location
Tue 09.09.2025 time 10:45 - 12:15
(1 h 30 min)
Elintarvikehygienia EL00FB46-3001
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Mon 22.09.2025 time 10:45 - 12:15
(1 h 30 min)
Elintarvikehygienia EL00FB46-3001
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Mon 22.09.2025 time 13:00 - 14:30
(1 h 30 min)
Elintarvikehygienia EL00FB46-3001
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Mon 29.09.2025 time 10:45 - 12:15
(1 h 30 min)
Elintarvikehygienia EL00FB46-3001
251 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Mon 29.09.2025 time 13:00 - 14:30
(1 h 30 min)
Elintarvikehygienia EL00FB46-3001
251 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Tue 30.09.2025 time 10:00 - 11:30
(1 h 30 min)
Elintarvikehygienia EL00FB46-3001
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Tue 30.09.2025 time 12:15 - 13:45
(1 h 30 min)
Elintarvikehygienia EL00FB46-3001
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Tue 07.10.2025 time 10:00 - 11:30
(1 h 30 min)
Elintarvikehygienia EL00FB46-3001
141 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Tue 07.10.2025 time 12:15 - 13:45
(1 h 30 min)
Elintarvikehygienia EL00FB46-3001
141 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Wed 15.10.2025 time 13:15 - 14:45
(1 h 30 min)
Elintarvikehygienia EL00FB46-3001
142 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Wed 15.10.2025 time 15:00 - 16:30
(1 h 30 min)
Elintarvikehygienia EL00FB46-3001
142 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Thu 30.10.2025 time 10:00 - 11:30
(1 h 30 min)
Elintarvikehygienia EL00FB46-3001
309C Teorialuokka (52+1), 3. kerros
Thu 30.10.2025 time 12:15 - 13:45
(1 h 30 min)
Elintarvikehygienia EL00FB46-3001
309C Teorialuokka (52+1), 3. kerros
Mon 03.11.2025 time 10:45 - 12:15
(1 h 30 min)
Elintarvikehygienia EL00FB46-3001
142 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Mon 03.11.2025 time 13:00 - 14:30
(1 h 30 min)
Elintarvikehygienia EL00FB46-3001
142 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Tue 18.11.2025 time 10:00 - 11:30
(1 h 30 min)
Elintarvikehygienia EL00FB46-3001
141 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Tue 18.11.2025 time 12:15 - 13:45
(1 h 30 min)
Elintarvikehygienia EL00FB46-3001
141 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Wed 19.11.2025 time 12:15 - 13:45
(1 h 30 min)
Elintarvikehygienia EL00FB46-3001
141 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Wed 19.11.2025 time 14:00 - 15:30
(1 h 30 min)
Elintarvikehygienia EL00FB46-3001
141 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Mon 24.11.2025 time 10:45 - 12:15
(1 h 30 min)
Elintarvikehygienia EL00FB46-3001
142 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Mon 24.11.2025 time 13:00 - 14:30
(1 h 30 min)
Elintarvikehygienia EL00FB46-3001
142 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Wed 03.12.2025 time 12:30 - 14:00
(1 h 30 min)
Elintarvikehygienia EL00FB46-3001
142 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Wed 03.12.2025 time 14:15 - 15:45
(1 h 30 min)
Elintarvikehygienia EL00FB46-3001
142 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Mon 08.12.2025 time 12:00 - 13:30
(1 h 30 min)
Elintarvikehygienia EL00FB46-3001
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Mon 08.12.2025 time 14:00 - 15:30
(1 h 30 min)
Elintarvikehygienia EL00FB46-3001
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Tue 09.12.2025 time 10:00 - 11:30
(1 h 30 min)
Elintarvikehygienia EL00FB46-3001
142 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Tue 09.12.2025 time 12:15 - 13:45
(1 h 30 min)
Elintarvikehygienia EL00FB46-3001
142 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Changes to reservations may be possible.

Objective

You are familiar with good food preparation and storage hygiene and its importance for food safety.
You master hygienic working practices and good hand hygiene.
You can take surface hygiene samples and justify the sampling.

Content

What is good food hygiene? What factors influence good food hygiene?
What impact does good hand hygiene have?
How are surface cleanliness samples taken?

Course material

Opintojaksolla käytetään seuraavaa oppikirjaa
• Ympäristökustannus Oy, Hygienia, Elintarvikehygienian perusteet 2023 tai uudempi.

Muu opiskelumateriaali jaetaan toteutuksen aikana Learn-ympäristössä.

Study forms and methods

• Opetus toteutetaan kokonaan lähiopetuksena Kouvolan kampuksella lukujärjestyksen mukaan. Etäosallistuminen ei ole mahdollista. Lähiopetusta ei tallenneta, eikä sitä korvata etäluennoilla silloin, kun lähiopetusta annetaan lukujärjestyksen mukaan. Osa opetuksesta voi tapahtua laboratorioympäristössä.
• Opiskelu rytmittyy työjärjestyksen mukaisten ryhmätapaamisten ja itsenäisesti tehtävien/ryhmässä tehtävien oppimistehtävien mukaan. Opintojakso koostuu luento-opetuskerroista ja tunnilla tehtävistä yksilö ja pienryhmätehtävistä.
• Opettajan ohjausta saatavilla lähituntien yhteydessä ja erikseen siitä sovittaessa.
• Arvioitavat tehtävät tehdään itsenäisesti/ryhmänä/paritöinä.
• Opintojaksolla hyödynnetään erilaisia palautteenantotapoja: kirjallinen ja suullinen palaute, sekä itse- ja vertaisarviointia.

RDI and work-related cooperation

Opintojaksolla vierailee mahdollisesti työelämän edustaja tai tehdään yritysvierailu.

Timing of exams and assignments

Kurssi päättyy toteutuksen tiedoissa ilmoitettuna aikana, johon mennessä opiskelija on palauttanut suoritukseen vaadittavat harjoitustehtävät, suorittanut mahdolliset tentit ja täyttänyt muut hyväksytyn suorituksen vaatimukset.

Student workload

1 op vastaa noin 27 tuntia opiskelijan työtä. Työmäärä kuitenkin riippuu opiskelutaidoista ja aiemmasta osaamisesta.

Further information

Opintojakson suoritettuasi sinulla on riittävä osaaminen hygieniapassitestiin. Opintojaksolla tehdään yhteistyötä mikrobiologian opintojakson kanssa käytännön harjoitteissa.

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Arviointi tehdään suhteessa opintojakson osaamistavoitteisiin ja arviointikriteereihin. Opintojakson hyväksytty suorittaminen edellyttää tehtävien ja tenttien tekemistä hyväksytyllä arvosanalla.
Arviontikriteerit, tehtävien pisteytys yms. ilmoitetaan opintojakson alkaessa Learnissa.

Go back to top of page