Food hygiene (5 cr)
Code: EL00FB46-3001
General information
- Enrollment
-
07.04.2025 - 21.04.2025
Registration for the implementation has begun.
- Timing
-
01.09.2025 - 31.12.2025
The implementation has not yet started.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 5 cr
- RDI portion
- 1 cr
- Mode of delivery
- Contact learning
- Unit
- Department of Forestry and Environmental Technology
- Campus
- Kouvola Campus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 20 - 40
- Degree programmes
- Degree Programme in Advanced Food Technology
- Teachers
- Hanna Pajari-Seppänen
- Teacher in charge
- Hanna Pajari-Seppänen
- Groups
-
ELKV25SPAdvanced Food Technology, full-time studies
- Course
- EL00FB46
Realization has 27 reservations. Total duration of reservations is 40 h 30 min.
Time | Topic | Location |
---|---|---|
Tue 09.09.2025 time 10:45 - 12:15 (1 h 30 min) |
Elintarvikehygienia EL00FB46-3001 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Mon 22.09.2025 time 10:45 - 12:15 (1 h 30 min) |
Elintarvikehygienia EL00FB46-3001 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Mon 22.09.2025 time 13:00 - 14:30 (1 h 30 min) |
Elintarvikehygienia EL00FB46-3001 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Mon 29.09.2025 time 10:45 - 12:15 (1 h 30 min) |
Elintarvikehygienia EL00FB46-3001 |
251
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Mon 29.09.2025 time 13:00 - 14:30 (1 h 30 min) |
Elintarvikehygienia EL00FB46-3001 |
251
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Tue 30.09.2025 time 10:00 - 11:30 (1 h 30 min) |
Elintarvikehygienia EL00FB46-3001 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Tue 30.09.2025 time 12:15 - 13:45 (1 h 30 min) |
Elintarvikehygienia EL00FB46-3001 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Tue 07.10.2025 time 10:00 - 11:30 (1 h 30 min) |
Elintarvikehygienia EL00FB46-3001 |
141
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Tue 07.10.2025 time 12:15 - 13:45 (1 h 30 min) |
Elintarvikehygienia EL00FB46-3001 |
141
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Wed 15.10.2025 time 13:15 - 14:45 (1 h 30 min) |
Elintarvikehygienia EL00FB46-3001 |
142
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Wed 15.10.2025 time 15:00 - 16:30 (1 h 30 min) |
Elintarvikehygienia EL00FB46-3001 |
142
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Thu 30.10.2025 time 10:00 - 11:30 (1 h 30 min) |
Elintarvikehygienia EL00FB46-3001 |
309C
Teorialuokka (52+1), 3. kerros
|
Thu 30.10.2025 time 12:15 - 13:45 (1 h 30 min) |
Elintarvikehygienia EL00FB46-3001 |
309C
Teorialuokka (52+1), 3. kerros
|
Mon 03.11.2025 time 10:45 - 12:15 (1 h 30 min) |
Elintarvikehygienia EL00FB46-3001 |
142
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Mon 03.11.2025 time 13:00 - 14:30 (1 h 30 min) |
Elintarvikehygienia EL00FB46-3001 |
142
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Tue 18.11.2025 time 10:00 - 11:30 (1 h 30 min) |
Elintarvikehygienia EL00FB46-3001 |
141
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Tue 18.11.2025 time 12:15 - 13:45 (1 h 30 min) |
Elintarvikehygienia EL00FB46-3001 |
141
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Wed 19.11.2025 time 12:15 - 13:45 (1 h 30 min) |
Elintarvikehygienia EL00FB46-3001 |
141
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Wed 19.11.2025 time 14:00 - 15:30 (1 h 30 min) |
Elintarvikehygienia EL00FB46-3001 |
141
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Mon 24.11.2025 time 10:45 - 12:15 (1 h 30 min) |
Elintarvikehygienia EL00FB46-3001 |
142
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Mon 24.11.2025 time 13:00 - 14:30 (1 h 30 min) |
Elintarvikehygienia EL00FB46-3001 |
142
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Wed 03.12.2025 time 12:30 - 14:00 (1 h 30 min) |
Elintarvikehygienia EL00FB46-3001 |
142
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Wed 03.12.2025 time 14:15 - 15:45 (1 h 30 min) |
Elintarvikehygienia EL00FB46-3001 |
142
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Mon 08.12.2025 time 12:00 - 13:30 (1 h 30 min) |
Elintarvikehygienia EL00FB46-3001 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Mon 08.12.2025 time 14:00 - 15:30 (1 h 30 min) |
Elintarvikehygienia EL00FB46-3001 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Tue 09.12.2025 time 10:00 - 11:30 (1 h 30 min) |
Elintarvikehygienia EL00FB46-3001 |
142
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Tue 09.12.2025 time 12:15 - 13:45 (1 h 30 min) |
Elintarvikehygienia EL00FB46-3001 |
142
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Objective
You are familiar with good food preparation and storage hygiene and its importance for food safety.
You master hygienic working practices and good hand hygiene.
You can take surface hygiene samples and justify the sampling.
Content
What is good food hygiene? What factors influence good food hygiene?
What impact does good hand hygiene have?
How are surface cleanliness samples taken?
Course material
Opintojaksolla käytetään seuraavaa oppikirjaa
• Ympäristökustannus Oy, Hygienia, Elintarvikehygienian perusteet 2023 tai uudempi.
Muu opiskelumateriaali jaetaan toteutuksen aikana Learn-ympäristössä.
Study forms and methods
• Opetus toteutetaan kokonaan lähiopetuksena Kouvolan kampuksella lukujärjestyksen mukaan. Etäosallistuminen ei ole mahdollista. Lähiopetusta ei tallenneta, eikä sitä korvata etäluennoilla silloin, kun lähiopetusta annetaan lukujärjestyksen mukaan. Osa opetuksesta voi tapahtua laboratorioympäristössä.
• Opiskelu rytmittyy työjärjestyksen mukaisten ryhmätapaamisten ja itsenäisesti tehtävien/ryhmässä tehtävien oppimistehtävien mukaan. Opintojakso koostuu luento-opetuskerroista ja tunnilla tehtävistä yksilö ja pienryhmätehtävistä.
• Opettajan ohjausta saatavilla lähituntien yhteydessä ja erikseen siitä sovittaessa.
• Arvioitavat tehtävät tehdään itsenäisesti/ryhmänä/paritöinä.
• Opintojaksolla hyödynnetään erilaisia palautteenantotapoja: kirjallinen ja suullinen palaute, sekä itse- ja vertaisarviointia.
RDI and work-related cooperation
Opintojaksolla vierailee mahdollisesti työelämän edustaja tai tehdään yritysvierailu.
Timing of exams and assignments
Kurssi päättyy toteutuksen tiedoissa ilmoitettuna aikana, johon mennessä opiskelija on palauttanut suoritukseen vaadittavat harjoitustehtävät, suorittanut mahdolliset tentit ja täyttänyt muut hyväksytyn suorituksen vaatimukset.
Student workload
1 op vastaa noin 27 tuntia opiskelijan työtä. Työmäärä kuitenkin riippuu opiskelutaidoista ja aiemmasta osaamisesta.
Further information
Opintojakson suoritettuasi sinulla on riittävä osaaminen hygieniapassitestiin. Opintojaksolla tehdään yhteistyötä mikrobiologian opintojakson kanssa käytännön harjoitteissa.
Evaluation scale
1-5
Assessment methods and criteria
Arviointi tehdään suhteessa opintojakson osaamistavoitteisiin ja arviointikriteereihin. Opintojakson hyväksytty suorittaminen edellyttää tehtävien ja tenttien tekemistä hyväksytyllä arvosanalla.
Arviontikriteerit, tehtävien pisteytys yms. ilmoitetaan opintojakson alkaessa Learnissa.