Skip to main content

Basics of food legislation (5 cr)

Code: EL00ER81-3002

General information


Enrollment
04.11.2024 - 17.11.2024
Registration for the implementation has ended.
Timing
13.01.2025 - 30.04.2025
Implementation is running.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
5 cr
Mode of delivery
Contact learning
Unit
Department of Forestry and Environmental Technology
Campus
Kouvola Campus
Teaching languages
Finnish
Seats
20 - 40
Degree programmes
Degree Programme in Advanced Food Technology
Teachers
Mari Järvenmäki
Teacher in charge
Mari Järvenmäki
Course
EL00ER81

Realization has 24 reservations. Total duration of reservations is 35 h 45 min.

Time Topic Location
Thu 16.01.2025 time 09:30 - 11:00
(1 h 30 min)
Elintarvikelainsäädännön perusteet EL00ER81-3002
149 Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
Tue 21.01.2025 time 12:00 - 13:30
(1 h 30 min)
Elintarvikelainsäädännön perusteet EL00ER81-3002
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Tue 21.01.2025 time 13:45 - 15:15
(1 h 30 min)
Elintarvikelainsäädännön perusteet EL00ER81-3002
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Tue 04.02.2025 time 10:15 - 11:45
(1 h 30 min)
Elintarvikelainsäädännön perusteet EL00ER81-3002
149 Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
Wed 05.02.2025 time 09:30 - 11:00
(1 h 30 min)
Elintarvikelainsäädännön perusteet EL00ER81-3002
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Tue 11.02.2025 time 10:15 - 11:45
(1 h 30 min)
Elintarvikelainsäädännön perusteet EL00ER81-3002
141 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Wed 12.02.2025 time 09:30 - 11:00
(1 h 30 min)
Elintarvikelainsäädännön perusteet EL00ER81-3002
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Wed 19.02.2025 time 09:30 - 11:00
(1 h 30 min)
Elintarvikelainsäädännön perusteet EL00ER81-3002
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Tue 04.03.2025 time 13:15 - 14:45
(1 h 30 min)
Elintarvikelainsäädännön perusteet EL00ER81-3002
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Tue 04.03.2025 time 15:00 - 16:15
(1 h 15 min)
Elintarvikelainsäädännön perusteet EL00ER81-3002
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Wed 05.03.2025 time 10:15 - 11:45
(1 h 30 min)
Elintarvikelainsäädännön perusteet EL00ER81-3002
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Tue 11.03.2025 time 13:15 - 14:45
(1 h 30 min)
Elintarvikelainsäädännön perusteet EL00ER81-3002
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Wed 12.03.2025 time 09:30 - 11:00
(1 h 30 min)
Elintarvikelainsäädännön perusteet EL00ER81-3002
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Tue 18.03.2025 time 13:15 - 14:45
(1 h 30 min)
Elintarvikelainsäädännön perusteet EL00ER81-3002
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Wed 19.03.2025 time 10:15 - 11:45
(1 h 30 min)
Elintarvikelainsäädännön perusteet EL00ER81-3002
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Tue 25.03.2025 time 14:30 - 16:00
(1 h 30 min)
Elintarvikelainsäädännön perusteet EL00ER81-3002
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Wed 26.03.2025 time 08:30 - 10:00
(1 h 30 min)
Elintarvikelainsäädännön perusteet EL00ER81-3002
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Tue 01.04.2025 time 14:30 - 16:00
(1 h 30 min)
Elintarvikelainsäädännön perusteet EL00ER81-3002
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Wed 02.04.2025 time 09:30 - 11:00
(1 h 30 min)
Elintarvikelainsäädännön perusteet EL00ER81-3002
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Tue 08.04.2025 time 14:30 - 16:00
(1 h 30 min)
Seminaari1 Elintarvikelainsäädännön perusteet EL00ER81-3002
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Wed 09.04.2025 time 13:45 - 15:15
(1 h 30 min)
Seminaari2 Elintarvikelainsäädännön perusteet EL00ER81-3002
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Thu 17.04.2025 time 12:15 - 13:45
(1 h 30 min)
Elintarvikelainsäädännön perusteet EL00ER81-3002
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Tue 22.04.2025 time 10:00 - 11:30
(1 h 30 min)
Tentti: talousvesi perusteet EL00ER81-3002
141 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Thu 24.04.2025 time 09:30 - 11:00
(1 h 30 min)
Elintarvikelainsäädännön perusteet EL00ER81-3002
140 Teorialuokka (40+1), päärakennus
Changes to reservations may be possible.

Objective

Tiedät miten elintarvikelaisäädännöllä ohjataan elintarvikevalmistusta.
Hallitset Suomen elintarvikelainsäädännön rakenteen ja keskeisen jaottelun.
Tiedät millaista ohjeistusta Suomessa on elintarvikkeille lainsäädännön lisäksi.
Pystyt lukemaan ja tulkitsemaan lakitekstiä.

Content

Mistä erilaisista säädöstyypeistä Suomen elintarvikelainsäädäntö koostuu?
Miten löydät ajantasaisen lainsäädännön kuhunkin tarpeeseen?
Mikä ero on lainsäädännöllä ja erilaisilla elintarvikealaa koskevilla viranomaisohjeilla?
Miten lakitekstiä luetaan, tulkitaan ja sovelletaan?
Mitä elintarvikkeita ja elintarviketuotantoa koskevia lakeja Suomessa on?

Course material

Learnin kautta jaettava materiaali.

Elintarvikelaki 297/2021
Euroopan unionin yleinen elintarvikehygienia-asetus (852/2004/EU), etenkin liite II
Muu soveltuva lainsäädäntö

Study forms and methods

Ilmoittautuessasi tälle opintojakson toteutukselle osallistut työjärjestyksen mukaiseen opetukseen ja ohjaukseen. Opiskelusi rytmittyy työjärjestyksen mukaisten ryhmätapaamisten ja itsenäisesti tehtävien oppimistehtävien mukaan. Opintojakson alussa saat alustavan tuntisuunnitelman sekä ohjeistukset ja palautuspäivämäärät kaikkiin tehtäviin sekä tenttien ajankohdat.
Lähiopetukseen osallistuminen ei ole pakollista, mutta osallistuminen lähiopetukseen ja ohjaukseen tukee oppimistasi etenkin tunneilla tehtävien harjoitustehtävien kautta. Opetus järjestetään Kouvolan kampuksella eikä etäosallistuminen ole mahdollista.

Harkitessasi opintoja nopeuttava väylää, ole yhteydessä opettajaan ennen opintojaksolle ilmoittaumista.

Voit hakea osaamisen tunnistamista joko koko opintojaksolle tai sen jollekin osa-alueelle. Ole yhteydessä opintojakson opettajaan ennen mahdollisen hakemuksen jättämistä.

RDI and work-related cooperation

Ei TKI-yhteistyötä

Timing of exams and assignments

Opintojakson suorittamiseksi sinun tulee osallistua tenttiin (1-2 kpl) ja tehdä kaikki oppimistehtävät
hyväksytysti. Oppimistehtävien palautuspäivämäärät ja läpäisyvaatimukset ilmoitetaan opintojakson alussa . Tenttien ajankohdat ilmoitetaan opintojakson alussa. Tentin läpäisemiseen vaaditaan 50 % tentin maksimipistemäärästä.

International cooperation

Ei sisällä

Student workload

Opintojakson 5 op vaatii opiskelijalta 135 h työpanosta. Tähän sisältyy lähiopetukseen ja ohjaukseen käytetyt tunnit.

Course part description

Opintojaksolla perehdytään yleisesti lainsäädännön merkitykseen ja siihen kuinka lakeja laaditaan kansallisesti. EU:n lainsäädäntö ja sen asema suomalaisessa lainkäytössä etenkin elintarvikealalla on merkityksellistä ja siihen käytetään aikaa. Opetellaan lukemaan ja tulkitsemaan lakitekstejä sekä etsimään tietoa lainsäädännöstä. Opit erittelemään erilaisten lakien, säädösten ja ohjeiden aseman julkisen vallan käytössä.

Saat kokonaiskäsitystä elintarvikealaa säätelevästä lainsäädännöstä kokonaisuudessaan ja opintojaksolla paneudumme harjoituksissa etenkin kansalliseen elintarvikelakiin sekä EU:n hygienia-asetukseen. Lisäksi tutustumme lainsäädännön pohjalta annettuihin soveltamisohjeisiin joidenkin esimerkkiohjeiden kautta.

Evaluation scale

1-5

Assessment methods and criteria

Opintojakso arviointi perustuu oppimistehtäviin ja tenttiin. Oppimistehtävien tarkemmat arviointiperusteet ja pisteytys kerrotaan tehtävänannon yhteydessä.
Opintojakso arviodaan kokonaisuutena. Arvosanaan vaaditan hyväksytysti tehdyt oppimistehtävät ja tentit.

Go back to top of page