Basics of food legislation (5 cr)
Code: EL00ER81-3002
General information
- Enrollment
-
04.11.2024 - 17.11.2024
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
13.01.2025 - 30.04.2025
Implementation is running.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 5 cr
- Mode of delivery
- Contact learning
- Unit
- Department of Forestry and Environmental Technology
- Campus
- Kouvola Campus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 20 - 40
- Degree programmes
- Degree Programme in Advanced Food Technology
Realization has 24 reservations. Total duration of reservations is 35 h 45 min.
Time | Topic | Location |
---|---|---|
Thu 16.01.2025 time 09:30 - 11:00 (1 h 30 min) |
Elintarvikelainsäädännön perusteet EL00ER81-3002 |
149
Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
|
Tue 21.01.2025 time 12:00 - 13:30 (1 h 30 min) |
Elintarvikelainsäädännön perusteet EL00ER81-3002 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Tue 21.01.2025 time 13:45 - 15:15 (1 h 30 min) |
Elintarvikelainsäädännön perusteet EL00ER81-3002 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Tue 04.02.2025 time 10:15 - 11:45 (1 h 30 min) |
Elintarvikelainsäädännön perusteet EL00ER81-3002 |
149
Byod-/teorialuokka (32+1), päärakennus
|
Wed 05.02.2025 time 09:30 - 11:00 (1 h 30 min) |
Elintarvikelainsäädännön perusteet EL00ER81-3002 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Tue 11.02.2025 time 10:15 - 11:45 (1 h 30 min) |
Elintarvikelainsäädännön perusteet EL00ER81-3002 |
141
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Wed 12.02.2025 time 09:30 - 11:00 (1 h 30 min) |
Elintarvikelainsäädännön perusteet EL00ER81-3002 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Wed 19.02.2025 time 09:30 - 11:00 (1 h 30 min) |
Elintarvikelainsäädännön perusteet EL00ER81-3002 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Tue 04.03.2025 time 13:15 - 14:45 (1 h 30 min) |
Elintarvikelainsäädännön perusteet EL00ER81-3002 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Tue 04.03.2025 time 15:00 - 16:15 (1 h 15 min) |
Elintarvikelainsäädännön perusteet EL00ER81-3002 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Wed 05.03.2025 time 10:15 - 11:45 (1 h 30 min) |
Elintarvikelainsäädännön perusteet EL00ER81-3002 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Tue 11.03.2025 time 13:15 - 14:45 (1 h 30 min) |
Elintarvikelainsäädännön perusteet EL00ER81-3002 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Wed 12.03.2025 time 09:30 - 11:00 (1 h 30 min) |
Elintarvikelainsäädännön perusteet EL00ER81-3002 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Tue 18.03.2025 time 13:15 - 14:45 (1 h 30 min) |
Elintarvikelainsäädännön perusteet EL00ER81-3002 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Wed 19.03.2025 time 10:15 - 11:45 (1 h 30 min) |
Elintarvikelainsäädännön perusteet EL00ER81-3002 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Tue 25.03.2025 time 14:30 - 16:00 (1 h 30 min) |
Elintarvikelainsäädännön perusteet EL00ER81-3002 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Wed 26.03.2025 time 08:30 - 10:00 (1 h 30 min) |
Elintarvikelainsäädännön perusteet EL00ER81-3002 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Tue 01.04.2025 time 14:30 - 16:00 (1 h 30 min) |
Elintarvikelainsäädännön perusteet EL00ER81-3002 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Wed 02.04.2025 time 09:30 - 11:00 (1 h 30 min) |
Elintarvikelainsäädännön perusteet EL00ER81-3002 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Tue 08.04.2025 time 14:30 - 16:00 (1 h 30 min) |
Seminaari1 Elintarvikelainsäädännön perusteet EL00ER81-3002 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Wed 09.04.2025 time 13:45 - 15:15 (1 h 30 min) |
Seminaari2 Elintarvikelainsäädännön perusteet EL00ER81-3002 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Thu 17.04.2025 time 12:15 - 13:45 (1 h 30 min) |
Elintarvikelainsäädännön perusteet EL00ER81-3002 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Tue 22.04.2025 time 10:00 - 11:30 (1 h 30 min) |
Tentti: talousvesi perusteet EL00ER81-3002 |
141
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Thu 24.04.2025 time 09:30 - 11:00 (1 h 30 min) |
Elintarvikelainsäädännön perusteet EL00ER81-3002 |
140
Teorialuokka (40+1), päärakennus
|
Objective
Tiedät miten elintarvikelaisäädännöllä ohjataan elintarvikevalmistusta.
Hallitset Suomen elintarvikelainsäädännön rakenteen ja keskeisen jaottelun.
Tiedät millaista ohjeistusta Suomessa on elintarvikkeille lainsäädännön lisäksi.
Pystyt lukemaan ja tulkitsemaan lakitekstiä.
Content
Mistä erilaisista säädöstyypeistä Suomen elintarvikelainsäädäntö koostuu?
Miten löydät ajantasaisen lainsäädännön kuhunkin tarpeeseen?
Mikä ero on lainsäädännöllä ja erilaisilla elintarvikealaa koskevilla viranomaisohjeilla?
Miten lakitekstiä luetaan, tulkitaan ja sovelletaan?
Mitä elintarvikkeita ja elintarviketuotantoa koskevia lakeja Suomessa on?
Course material
Learnin kautta jaettava materiaali.
Elintarvikelaki 297/2021
Euroopan unionin yleinen elintarvikehygienia-asetus (852/2004/EU), etenkin liite II
Muu soveltuva lainsäädäntö
Study forms and methods
Ilmoittautuessasi tälle opintojakson toteutukselle osallistut työjärjestyksen mukaiseen opetukseen ja ohjaukseen. Opiskelusi rytmittyy työjärjestyksen mukaisten ryhmätapaamisten ja itsenäisesti tehtävien oppimistehtävien mukaan. Opintojakson alussa saat alustavan tuntisuunnitelman sekä ohjeistukset ja palautuspäivämäärät kaikkiin tehtäviin sekä tenttien ajankohdat.
Lähiopetukseen osallistuminen ei ole pakollista, mutta osallistuminen lähiopetukseen ja ohjaukseen tukee oppimistasi etenkin tunneilla tehtävien harjoitustehtävien kautta. Opetus järjestetään Kouvolan kampuksella eikä etäosallistuminen ole mahdollista.
Harkitessasi opintoja nopeuttava väylää, ole yhteydessä opettajaan ennen opintojaksolle ilmoittaumista.
Voit hakea osaamisen tunnistamista joko koko opintojaksolle tai sen jollekin osa-alueelle. Ole yhteydessä opintojakson opettajaan ennen mahdollisen hakemuksen jättämistä.
RDI and work-related cooperation
Ei TKI-yhteistyötä
Timing of exams and assignments
Opintojakson suorittamiseksi sinun tulee osallistua tenttiin (1-2 kpl) ja tehdä kaikki oppimistehtävät
hyväksytysti. Oppimistehtävien palautuspäivämäärät ja läpäisyvaatimukset ilmoitetaan opintojakson alussa . Tenttien ajankohdat ilmoitetaan opintojakson alussa. Tentin läpäisemiseen vaaditaan 50 % tentin maksimipistemäärästä.
International cooperation
Ei sisällä
Student workload
Opintojakson 5 op vaatii opiskelijalta 135 h työpanosta. Tähän sisältyy lähiopetukseen ja ohjaukseen käytetyt tunnit.
Course part description
Opintojaksolla perehdytään yleisesti lainsäädännön merkitykseen ja siihen kuinka lakeja laaditaan kansallisesti. EU:n lainsäädäntö ja sen asema suomalaisessa lainkäytössä etenkin elintarvikealalla on merkityksellistä ja siihen käytetään aikaa. Opetellaan lukemaan ja tulkitsemaan lakitekstejä sekä etsimään tietoa lainsäädännöstä. Opit erittelemään erilaisten lakien, säädösten ja ohjeiden aseman julkisen vallan käytössä.
Saat kokonaiskäsitystä elintarvikealaa säätelevästä lainsäädännöstä kokonaisuudessaan ja opintojaksolla paneudumme harjoituksissa etenkin kansalliseen elintarvikelakiin sekä EU:n hygienia-asetukseen. Lisäksi tutustumme lainsäädännön pohjalta annettuihin soveltamisohjeisiin joidenkin esimerkkiohjeiden kautta.
Evaluation scale
1-5
Assessment methods and criteria
Opintojakso arviointi perustuu oppimistehtäviin ja tenttiin. Oppimistehtävien tarkemmat arviointiperusteet ja pisteytys kerrotaan tehtävänannon yhteydessä.
Opintojakso arviodaan kokonaisuutena. Arvosanaan vaaditan hyväksytysti tehdyt oppimistehtävät ja tentit.